Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Punto 1.6 90KM ali GT 136KM

Napisal/-a crazi Po avg 23, 2004 8:10 pm

Nameravam kupiti enega od teh avtov!!! Sam pomojem mišlenju je glede vzdrževanja bolši 1.6 90KM!

Kaj mislite vi!!
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po avg 23, 2004 8:12 pm

ja vsekakor....ubitvu pa sam veš za kakšne namene ga boš uporabljal....90 km ravn ne bo za dirkat :wink:

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Po avg 23, 2004 8:24 pm

Kopirani iz prejšne teme

crazi-je napisal...

Ja vem kak je to!!

Sam mampa že doma puntota mk1 elx 90 z vso opremo in klimo!
tak da mi zaj ta doma stoji!!!

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=18516

nic ne razumem nisi reko da maš doma že puntota?? :?:

crazi
Stalni uporabnik

Napisal/-a crazi Po avg 23, 2004 8:27 pm

Sparšujem za mnenje!!! kaj mam pa doma vem pa itak sam jaz!!!

:x

In lepo prosim za mnenja!!!
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Po avg 23, 2004 8:32 pm

ka nisi bemfla kupval :P :P

drgač pa gt-ja kup če že misliš to kupvat :-P

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Napisal/-a tadejd Po avg 23, 2004 8:34 pm

crazi je napisal/-a:Sparšujem za mnenje!!! kaj mam pa doma vem pa itak sam jaz!!!

:x

In lepo prosim za mnenja!!!

Glej če se boš razburjo...neboš dosego nič...glede puntota kirga boš izbral pa mislim da je tvoja stvar...jaz bi izbral GT-ja brez pomislekov...kr je pač močnejši...vse je pa odvisno za kakšne namene ti potrebuješ avto :?: Če gledaš vzdrževanje navadnega 90kojnskega in GT-ja...je normalno navaden bol poceni za vzdrževat...samo tako velike razlike v vzdrževanju pa spet ni...pa poraba tun ni nevem kako različna...

LP

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Po avg 23, 2004 9:05 pm

Odvisno od tega, koliko misliš zapravit za avto, oziroma, koliko zaslužiš. Če si npr. še študent ali dijak in ga nameravaš imeti za vožnjo v šolo, bo pri gt-ju prišlo kar drago. Potem je tu še zavarovanje, servisi, pa da ne omenjam, da se lahko mimogrede pri puntu kaj zlomi, pokvari, skuri.

Drugo je pa to, koliko daš na performance. Hočeš raketo ali skromnejši in še vedno dokaj hiter avto.

Potem, če ga hočeš imeti za friziranje, je veliko lepše videti pošminkan gt, ki tudi nekam gre, kot pa puntota z vso plastiko in napisom 55 ob straneh(samo primer).
Gt ima tudi večji tuning potencial zaradi turbine...

Tako, da jaz bi na tvojem mestu vzel 90 km, ker hodim pač v lj z avtom in mi je pomembno, da malo pokuri, zato pa tudi imam svojo švohotno pokalco.
Čeprav se jaz v prvi vrsti trenutno sploh ne bi odločil za punta.
Odločil se boš pa sam.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po avg 23, 2004 9:27 pm

hja jst nawem kaj bi raj uzeu,sm me kr raj mal vleče na 90KM k GTji so usi preterani,in ga lastnik zihr ni šparou,pa d je kam počen biu,pol pa psloh,pa je kr dost velka razlika med 1.6 in GTjem v porabi k je moj frend hotu kupt GTja pa je reku lastnik d mu porabi mestne porabe okul 14 L kar pa ni malo,sm res pa gre ku raketa,je reku d lahku konkurera VTIju pa ne me zdj napadat taku je lastnik reku,jst sm posredujem naprej,pa za mojo pojme gre tud 90KM dost dobr ,še posebi fiatove mašine k se jih da kr dobr prepucat,pa še registracija je manjša...tko d če maš dnar GT sm je že dobr d lastnika poznaš,če pa nisi glih nawem ful s kešom pa obvezno 1.6 mašino...odločitev je pa zmeri tvoja :wink:

ps: aja pa če greš na probo z GTjem pomoje že veš kaj boš kupu,in te ne bo zanimalo kuk so stroški,k avto res res leti :D :wink:

LP
Slika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Po avg 23, 2004 9:49 pm

ja ja stroški, vzdrževanje, registracija, poraba bla, bla, bla...

...menda je slehernemu laiku jasno, da več konjičev, več športnosti direktno pomeni bolj prazen žep...menda je obče znan tisti star pregovor: kolkor dnarja, tolk muzike...

...s tega seveda sledi, da ti bo 90-konjski puntu nudil občutno manj užitkov med vožnjo kot pa GT (razen, če uživaš pri postavljanju čimmanjše povprečne porabe, kot nekateri, a si še vedno izbral napačen avto :wink: )...

...avta, kot je GT res zahteva precej...a precej tudi da, če le hočeš in znaš izkoristiti...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Napisal/-a tadejd Po avg 23, 2004 10:09 pm

Loopz je napisal/-a:ja ja stroški, vzdrževanje, registracija, poraba bla, bla, bla...

...menda je slehernemu laiku jasno, da več konjičev, več športnosti direktno pomeni bolj prazen žep...menda je obče znan tisti star pregovor: kolkor dnarja, tolk muzike...

...s tega seveda sledi, da ti bo 90-konjski puntu nudil občutno manj užitkov med vožnjo kot pa GT (razen, če uživaš pri postavljanju čimmanjše povprečne porabe, kot nekateri, a si še vedno izbral napačen avto :wink: )...

...avta, kot je GT res zahteva precej...a precej tudi da, če le hočeš in znaš izkoristiti...

Se podpišem...lepo povedano...

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po avg 23, 2004 10:40 pm

definitivno GT! ker zavarovanje nebo tak dosti hudo drazje kot ce bos kupo onega z 90KM! sicer pa odvisno zakaj bos ga uporablov...ce bos dirkal 100% mores kupit GT!

LP FireSTORM :hi

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 23, 2004 10:49 pm

Če sploh sprašuješ in kolebaš med tema dvema in sprašuješ po stroških, potem GT definitivno ni avto zate...90 KM pa boš bolj mirno spal, pa kakšen cekin prišparal, če je to tisto kar hočeš:wink:
Jaz bi takoj pograbil GT-ja, ampak meni je užitek na prvem mestu...torej če bi bil človek za GT-ja, bi pomoje to že vedel, pa ne mislim nič slabega, hočem samo povedat, da te stroški ne bi skrbeli bolj kot lanski sneg :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT To avg 24, 2004 9:36 pm

Ma mislim da se ti splača kupit GT, stroškou sploh ni tolko kot folk govori okoli, pa poraba 14L phahahahaha :lol: :lol:, kje si pa to prebral????

Več ku 11L mi ni ratalo, z mestno vožnjo in teranjem.

Če pa voziš mešano, teranje-mestno-izvenmestno pa poleti 9 pozimi pa okol 10l

Na dolge poti pa okol 7l.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr avg 25, 2004 8:55 pm

Dobr, sej ti verjamem, sploh glede na to da si ga lastiš...ampak kolega je mel ravno tako puntota GT, in je mel porabo cca 13l...maximum pa 15 :wink: Torej se da...ampak on je pa res mal pretiravu...pa ne s porabo, ampak z hitrostjo :wink:
Je pa tud povedu da če ga bolj normalno voz, da ma povprečno okrog 10...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

crazi
Stalni uporabnik

Napisal/-a crazi Pe avg 27, 2004 9:11 pm

Da razložim!!
BMW nisem kupil! Sem pač bil v dilemi kaj kupiti!! Nisem se mogel odločit! če bi kupil bmwja bi delal sam za avto, tak pa sem v torek kupil puntota mk1 1.6 90KM GT oprema, in sem zaenkrat zelo zadovoljen z njim!!

zej pa še mal stjlinga pa bo!!

Slike tudi sledijo

P.S. YUGO JE PRODAN!! :cry: :cry: :cry:
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT So avg 28, 2004 11:47 am

BTW: GT oprema ne obstaja, ti imaš ELX al pa Sporting.

Pošlji slikce da vidmo kako zgleda.

L.P.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So avg 28, 2004 12:09 pm

crazi je napisal/-a:Da razložim!!
BMW nisem kupil! Sem pač bil v dilemi kaj kupiti!! Nisem se mogel odločit! če bi kupil bmwja bi delal sam za avto....

Kakšnega bemfa si pa mislu kupit? Ker če bi kupil 316i, verjetno ne bi nič bolj delal zanjga kot za puntota :? ...Pomoje no :wink:

LP

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Sr nov 10, 2004 9:24 am

Mah nevem no..........moj punto ob normali voznji ne spije niti 10 L benzina......in ni res da mas vecje stroske z njim kot z 90km puntotom.vsaj js nisem mel nekih strosko pa se ce gledam na to da je tunan gt pol pa sploh ..ker ce bi blo tko k nekateri govorijo bi bil ze na odpadu :evil: ce delas redne servise ni panike......pa se original dela kilometre na pretek

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Sr nov 10, 2004 9:38 am

Moje mnenje je takšno. Od viška glava ne boli. No ja, razen včasih pri pijači.
Zato moj glas za gt-ja ;)
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov