Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

monti
Nov uporabnik

R5 za 150K sit

Napisal/-a monti To avg 24, 2004 6:51 am

Zivjio!
A se splaca kupit R5 letnik 95 97000 prevozenih neregistrirana za 150 K sit. Avta se nisem videl......kaj menite vi? A se mi splaca pelat cca 100 km pogledat?

Kako je pa z starimi avtomobili. A ze velja da moreš plačat za razgradnjo če hočeš drugega ragistrirat?

LP M

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To avg 24, 2004 6:56 am

Za petko ti ne bom povedal (ker ne vem). Kar se pa razgradnje tiče... Če hočeš avto odjavit s prometa, pa ga nisi prodal (potem ga odjaviš s kupoprodajno pogodbo), moraš al prinest potrdilo, da si ga oddal v razgradnjo pooblaščeni organizaciji, ali pa izpolnit poseben obrazec, kje bo avto stal, na katerem naslovu. Caka je, da mora biti parcela tvoja, da ga ne smeš pustit npr pred blokom, oz. če parcela ni tvoja, moraš prinesti dovoljenje lastnika parcele, da ti dovoli pustiti avto na svoji parceli.

Če avta ne odjaviš ne moreš prenest zavarovanja na nov avto, razen če imaš dobre veze na zavarovalnici :D
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

monti
Nov uporabnik

Napisal/-a monti To avg 24, 2004 6:58 am

kolk pa to stane?

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

Napisal/-a mare23 To avg 24, 2004 6:59 am

Za moje pojme se splača. Punca ima R5 Campus 88.000 km in letnik 93', pa so ji ocenili 280.000 SIT. Je pa res da je zelo ohranjena in očuvana. Tako da ta cena je zelo :noro . Seved pa je res potrebno še videt stanje aftiča!!!

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina To avg 24, 2004 8:52 am

Kolk stane kaj? Razgradnja je okol 20.000SIT odvisno od teže avta, ker se računa na kg. Sama odjava iz prometa je okol 2jurčka upravne takse. V glavnem se ti ga bolj splača prodat za kišto pira enmu, ki ga rabi za dele ali kaj podobnega.
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 24, 2004 9:37 am

hudiča mare23...katermu cenilcu ste pa peljal ocenit :shock: Bi jaz šou takoj svojo prodat...veš kake so cene za campus tisti letnik drgač...okrog 100-150k mogoče malo več, tak da monti, pogledat se definitivno splača, ampak če je avto kaj slabši od tiptop, ga raje pusti pri miru, je dovolj petk na trgu...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo To avg 24, 2004 10:08 am

Ma če rabš petko ti jo lah jest zrihtam za cca 200k, še registrirana..
Sam je res špica, kilometrov pa ma tut neki tazga (97k).
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 24, 2004 9:10 pm

Zakaj se vsi obesate na to, da je avto registriran ?? Kaj imate od tega ?? Nalepko, ki velja se 3 mesece al pa se to ne in nic drugega. Saj moras avto itak na novo registrirat in je popolnoma vseeno ce je registriran al pa ne.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Sr avg 25, 2004 7:14 am

O, pa je razlika ali je avto registriran, ali ne. Recimo, jst sem kupil avto, ki je bil registriran še tri mesece. Kar pomeni, da sem doplačal samo cca 20.000SIT zavarovanja in pa 3000 SIT takse za novo prometno. Tablice sem imel že od prejšnjega deponirane. Če bi ga registriral na novo, bi za vse skupaj dal cca 100.000SIT! Sicer bom teh stotisočakov dal čez tri mesece, ko ga bom registriral pač redno. Ampak vseeno, pri nakupu vsak tolar šteje. Sploh če kupiš star in zj**** avto, če je še registriran do naslednjega tehničnega ne boš imel sekirancij. Če ga moraš pa na novo registrirat pa nikol ne veš, kaj bo na tehničnem, razen seveda če se s prodajalcem že prej ne dogovoriš, da gresta na tehnični, in če avto pade, ga plača on... Plus tega, če se pač dogovorita, da prodajalec pusti cestnino+nalepko na avtu (kar je običajno), si pač profitiral še ta delni znesek cestnine in del stroškov tehničnega, ker jih je pač plačal on. ot rečeno, imaš v glavnem manj komplikacij, če je avto še registriran.
dihtunga.press

monti
Nov uporabnik

Napisal/-a monti Sr avg 25, 2004 8:14 am

Avto je kupljen.......sm se kar odloci.Kar bo pa bo. Sva ga na tehničnega peljala pa je bil OK. Upam da se bo odnesel....pa se radio mi je notr pustil. :lol:

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Sr avg 25, 2004 8:39 am

Hehe, radio, sem se zdej spomnu, kok sem devetnajstko prodajal. Kupec je bil južnjak, sva se za ceno menla, pa sem reku tolk pa tolk zadnja, pa radio ven vzamem. Pa je rekel:"Znaš, mi južni nikad ne kupimo avta bez radia. Ako nije radia to nije avto!" No, pol sem rekel da ni problema, samo bo še kakih 30k dodal zraven (nov pioneer deh3600), se mu je nos še bolj povesil, je rekel naj ga kr ven vzamem in takoj klical enga cigota, naj mu en pocen radio zrihta... Pa je šla devetnajstka brez radia... No, to, da avta brez radia ne kupijo, mi je kasneje potrdil njegov nečak, baje so že pod lipco gledal en zakon avto, pa še na testno niso hotli, ker ni blo radia not... Dobr da sem jst mel radio med testno not...

No, to je bilo tako malo za intermezzo... Lepo se vozi s petko...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če avg 26, 2004 12:17 am

Glih to ni men fora, da morm za mesec dva doplacvat, samo zato da ostanem v intervalu od prejsnjega lastnika. Ko sm kupu avto je bil pac registriran ampak sem mogu vse nanovo narest k je prejsn lastnik nalepko vrnu, zavarovanje sm itak sam pol leta placov, na poloznice. Pol je pa sam se Nalepka - tehnicni in cestnina. Torej 35.000 Sit da sm avto na cesto spravu.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 26, 2004 10:28 am

Jst ti prodam za 150k sit subaru LEGACY 1.8 16V s stalnim 4WD pogonom in reduktorjem (pa to ni moj - moj je LEONE in ima dual range 4WD - kar pomeni da imam lahko pogon tut samo na prve, ali pa vse 4).
Od opreme pa ima:
povišana streha
elektro stekla - spredaj in zadaj
centralno zaklepanje
servo volan - nastavljiv
nastavljive sedeže po višini
elekto ogledala
naslon za roko.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: MartinSLO in 9 gostov