Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

R-5 Diesel

Napisal/-a pubi2cv Sr avg 25, 2004 7:54 am

Zanima me, kako se kaj obnese.... :?:
Se splača kupit R5 1.6 diesel l.93 z 110.000 km in pred prodajo opravljenim kompletnim servisom (jermeni, olje, zavore itd) za 240k ? Avto je lepo ohranjen. Je pa navadna, brez kake posebne opreme, campus pač.
pubi

Dolenjec
Nov uporabnik

Napisal/-a Dolenjec Sr avg 25, 2004 8:10 am

Definitivno se splača. Sam imam bencinarja z 170k km pa ni večjih težav. Res je, da sem ravno menjal kiler, ampak to pa je tudi vse. Že bencinar malo pokuri, dizel pa ti bo še manj. Priporočam!

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr avg 25, 2004 9:21 am

pubi pa ne da boš prešaltu iz citroena na renaulta? nimaš več ax-a?
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Sr avg 25, 2004 10:40 am

Uf...AX-a sem že maja prodal. Zdej pa sem mel namen enga drugega citrodiesela nabavit, pa nisem na nič pametnega naletel. Mi je pa kolega, ki je mehanik tole petko ponudil (jo je vzel od ene ženske v račun, ki je od njega kupla drug avto). Da mi jo v bistvu za tak denar, kot je on dal njej (220k) + tistih 20k za menjavo vseh potrebnih dobrot (jermeni, alje, hl. tekočina, pakne itd). Za nagrado mi jo bo pa še njegov brat spoliral in naredil prepis :bow

Pa kak naj rečem NE :?: :har

PS. -Ja...spaček mora pa pozimi mal počivat u garaži.....ga je škoda za na tisto sol in kamenje :x Po 28 prevoženih zimah si pa že zasluži mal počitka :lol:
pubi

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Sr avg 25, 2004 10:47 am

Aja, pa eno R5 že imamo pri hiši....moja boljša polovica se z njo vozi v službo. Je pa capus, l. 91. s samo 70k km. Dela ko urca....sam poraba pa niti ni tak strašn majhna. Pa nikamor ne gre.....po mojem dizl bolj potegne :lol:
pubi

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr avg 25, 2004 11:16 am

ti ga kup, če ne ga bom jst! :wink: SPLAČA SE!
Slika

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Sr avg 25, 2004 11:58 am

Ja, seveda, sej sva že zmenjena. Sam vprašam za mnenje, ker ne vem kak se kaj petke diesel obnesejo....pač ne poznam nobenega, ki bi jo imel....
pubi

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če avg 26, 2004 2:44 am

Ne govor prehitr da ne poznaš nobenga ko jo ma...... lisko jo ma že eno leto :)
Nekje u prejšnem postu sem zasledil kao u hecu da bolj potegne ko campus bancinar.... ne boste verjeli sam je res... po tovarniških podatkih pa R5 dizl bolše podatke. Tko u real se pa pozna predvsem v vožnji (men je večji užitek vozit dizla ko pa 1.1 )

Drugač pa defenitivno se splača.Edin kaj še naredi (priporočam) je to da ga pelji na en BOSH servis na pregled.
Sam vozim točno takega dizla (edin da je 91 letnik pa 200kkm prevoženih) eno leto..... do zdej nobenih blemov.Vse kar je blo sem grelne menju (preventivno pred zimo) pa red kratkim sem bil na BOSH servisu.....sicer res da sem plaču 25 jurjo... sam mi niti malo ni žal. Prej je avtek bil zlo zlo glasn (traktor pač) poraba pa okol 5.5 (pri dinamilni vožnji)
Zdej po servisu pa je tko tih ratu da mi je dost kolegov že reklo će je to še isti avtek ker tko med vožnjo se ga sploh ne sliš. poraba pa je padla (verjeli ali ne pri isti vožnji) na pičlih 4.8.
Z zimo ni blo nobenih blemov.....
Edin kot nasvet ki sem ga dobu jaz na servisu.Ko ga greješ pa lučka na armaturi že ugasne (kao lahk štartaš) ga on u bistvu še greje.Če dober poslušaš slišiš kake 5s za lučko še en klik u motorju (takrat rele izklop grelne svečke) in takrat je optimalno ogret in kao naj bi šele takrat verglo. Pač mal prek lučke počakaš pa je ok.
Olje menjujem jaz na 15kkm in pa oljni filter
Naftnega na 20kkm zračnega pa po potrebi drugač pa nekje okol 25kkm
Avtek se pelje že eno leto brez vsakih blemov (edin kaj so pač muhe starih avto: mal rje tu pa tam..... kake zavore dobro preverit pa menjat po potrebi.... pač tko potrošni material) zjutri pridem..... ogrejem zaštartam pa se peljem magar 800km če mam poln tank :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če avg 26, 2004 7:02 am

pubi: BOSCH servis maš v gomilskem, tam ti ga bojo fajn porihtal, al pa greš privat k kakemu, ki tam dela.......
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov