Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Fr34k
Nov uporabnik

VW Polo ali Renault Clio - do 2 leti stara

Napisal/-a Fr34k Po avg 30, 2004 12:45 am

Kupujem rabljen avto do 2 leti star, ki ima manj kot 30k km, abs, klimo, do 2 mio SIT. Odločam se med Polom in Cliom. Zanimajo me predvsem vaše izkušnje glede vzdrževanja omenjenih modelov. Nekje sem slišal, da so renaulti zelo dragi za vzdrževat. Ne vem pa kako je s VW-ji.

Glede varnosti sta si oba avtomobila podobna, v rahli prednosti je sicer polo po Euroncap testu, vendar razlika je minimalna. Ne vem pa kako je kej z vzdržljivostjo in kvaliteto obeh avtomobilov. Slišal sem pripombe nekaterih, ki so vozili clia, da ima izredno trde pedalke. Ampak clio je vseeno pribl. 200k sit cenejši kot primerljiv polo.

Zanimajo me vaše osebne izkušnje pri teh dveh avtih in prav bi mi prišel tudi kašen nasvet na kaj je treba biti še posebno pozoren pri nakupu omenjenih vozil.

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi Po avg 30, 2004 5:19 am

Jaz sem za cliota,jebesh WV pa vzdrzevanje je pri polu 100% drazje,ne vem kje ti podatek da je pri cliu drag.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po avg 30, 2004 10:28 am

Pr men je blo tko:

Clio trda sklopka, pa mehak gas, polo pa ma mehko sklopko pa trši gas...
S cliotom so ble same štale...kar naprej...enkrat so mi clo zadnji bobni zablokiral...to je blo veselo...sred ceste ostal-še dobr da so glih policaji prpelal mim-drgač bi me kdo od uzadi...bum....varnost :pri krajah je pravtako 1:0 za polota (v cliota so mi 2 krat vdrl) Polo mi je lepši, bolj drži ceno...

...to je bilo moje skromno mnenje :oops:

LP
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Po avg 30, 2004 10:49 am

No nevem kako je z vašimi clioti ampak jst imam občutek da ima clio mehkejšo sklopko kot kateri drugi avto. Gas pa ima že na potenciometer zato verjetno deluje zelo lahkotno...

Glede pokvarlivosti pa nebi rad govoru, ker ima bivša deklica Polo l.00 in so z njim same težave,...avspuh jim je šu že 3x (furajo kot vsak drugi nič teranja) elektronika je tudi u kurci (stikala za žipe 1x menjana pa spet neki zezajo)....

Tko da glede pokvarlivosti nemorš nič vedet kako bo delal avto, pa tudi če je sam VW.

LP
The MAN

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po avg 30, 2004 10:52 am

jst bi cliota,se sploh neb kej velik odločou,k polo je tud trši za vozt,pa nawem clio mi bul sede,pa za tist dnar kukr je polo dražji lahku dobiš cliota z dost več opreme,ni pa clio nč dražji za vzdrževat,ma W tud dost drage servise...pa ni treba zdj poslušat spet tiste k bojo prot renoju toukl,kle je zmer tko,od nekoga prjatu je meu renoja pa je šlo to u falus pa to pa to...to je pač folk k je meu pač nesrečo z avtm,na usake tuk časa pride tud serija avtov k so kvarljivi tud pr drugih znamkah :wink: ...pač nekateri nimajo sreče...jst ti pravm d uzem cliota,ma ga stirc že 3ga zapored,pa ga ni noben še nikul na cedilu pustu...drgač se pa zapel z obema,pa ker ti bl paše, pa tistga uzem :wink:

LP
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To avg 31, 2004 6:55 am

Pozdravček!

Moje skromno mnenje je. daj e Clio boljša izbira. Za isto ceno dobiš več avtomobila. Pri nabavi novega je Renault bistveno cenejši. Ko sem pred dobrim letom kupoval nova avto je bil primerljivo opremljen Clio cca 300k SIt cenejši. Poleg tega dobiš Renaultu serijsko še ABS in 4X Airbag, medtem ko sta v Polotu samo dva, ABS pa stane cca 200k SIT doplačila. Potem pa so tu še stroški servisiranja. Kjer je renault zopet v prednosti, saj ima servisni interval na 30.000km, polo pa na 15.000km. Za renaulta ti lahko iz prve roke povem, da sem nekaj tednov nazaj plačal 27.000sit za servis in čiščenje klima naprave. Polov servis je na prvi pogled mogoče res nekaj prešernov cenejši, jih je pa potrebno precej bolj pogosto opravljati.

Kar se anesljivosti tiče, mislim da ni velikih razlik, vse je odvisno kakšno srečo imaš pri nakupu. Na kratko odločitev je tvoja, kateri avto ti je bolj všeč. Polo,kjer kupuješ avto z dobrim ugledom in malo opreme, ali pa clio, ki ima malce slabši ugled, ter dokaj dolg seznam serijske opreme.

Lp Tristan01
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov