Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Nesposobneži v Avto-Triglavu

Napisal/-a dejan84 To sep 07, 2004 3:44 pm

Ker ne vem, kje naj še raztrosim svojo jezo (vsi so me že siti pa me nočjo več poslušat :P ), sm se odloču, da vam polepšam dan s tole zgodbico.

Verjetn že vsi veste, da sm se zadnje tedne ukvarju z musko v mojem avtu. V nedeljo je blo le končano, vendar le zasilno, ker sem notr dal navadn radio, ker sem reku, da bom si vso muzko porihtu z originalnim radijem. Že kaka 2 tedna nazaj sem kupu pretvornik, sam pol je bil pa problem, ker ta radio ni imel remote kabelčka, da bi lahko pravil zvezu amp (ni dobr, da je skoz pod štromom in sm zato takrat dal kar radio k sm ga mel prej v bravotu, sam je izgledala armaturka preveč pusta).
No, včer ko sem bil pa v lj, se pa zapeljem v AT (avto triglav), da bi povprašu,m če majo kako rešitev. No, in mi pomaga že kar un blond tipček k je v trgovini za pultom:
"Stilotov radio ma že predizhod za ojačevalc, sam je treba kupt sam še un (blaupunktov) konektor, pa lahko kr direkt zvežeš. Sej tud v navodilih piše: izhod za ojačevalec."
Oki, sm kr dobre volje ratu, ga hočm kr takoj kupt, pa ga nimajo, majo ga pa v bingbangu. V redu, se zapeljem do tja, pa vidm, da je 2500. Ker se mi je zdel mal drag, se odločm, da se bom zapelju do Simona, k mi drgač rihta muzko za avto. No, on ga pa ma pa še skor zaston je, sam ko spet nima remota. Pa sm reku, da bom šou pol kr nazaj u lj pa unga kupu, da bo vsaj lepo skup pasal. Pol zvečer sm pa še skor šenku pretvornik, ker se mi je zdel da ga ne bom več rabu.
V glavnem, zvečer se spet lotm podiranja, zvežem vse in ves navdušen vklopm radio, pa utripa nek TMC al neki tazga, radio pa ne igra, čim staknem čimče skupi.
V redu, bom počaku do dons pa vprašu kaj je s tem. Pr Simonu ne dobim odgovora (avtoradio nima nobenih papirjev, tko da ne ve kaj bi lahk blo), pa kličem v AT in se oglasi glih un blondinko:
"Jah, jst nimam pojma. Mi tuki sam svetujemo za nakup, pol pa nimamo več nobene zveze." :?: :?: :?: Kaj to pomen: jst zvežem vse skup po njihovih navodilih, pa po možnosti pol skurm amp in radio, oni pa nimajo nč več z mano. Pač, smo te zajebal, pa novo kup, al kaj? To mu tud povem, on pa: "Prpel se u lj pa bo nš štromar pogledu, kaj je s tem."
Pridem tja, povem majstru za problem, on pa reče, da tist ni za izhod za amp in da še dobr da nism kej skuru. Jst sm mu reku, da je njihov debilko v trgovini reku kaj nej nardim, on pa sam, jah boš pa še en pretvornik nabavu :?:
EJ JEST SM ZDEJ V ENEM DNEVU STRAN VRGU 10 JURJOV, PA NAREDU VEČ K 150 KM, ONI PA KR NČ. Še opravičl se mi niso, kaj šele, da bi prevzel odgovornost, če bi blo še kej več škode!!!!! Un blondi: "Pač, se zgodi. Mi nimamo nobene odgovornosti po nakupu da Vas več."

Tko da: Blondi, če boš slučajn zvedu za tole: J E * I S E !!!!!!!!!

Zarad tebe sm zdej ob kr lepo količino denarja, pa živcov!!!!!! Lahko pa bi mel sedaj celo skurjen radio in amp.

Nauk te basni: ne poslušajte in ne nasedajte takim biznismenom za pulti, ki nimajo pojma od pojma in je njihov cilj sam stranko prepričat da neki kup

PS: Upam da ste vsaj zaspali ob branju, da vam nism zastonj pol ure stran vrgu. :wink:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a PaGeR To sep 07, 2004 4:01 pm

Kwa sam jokaš :P

Sm ti že po telefonu povedu, da take avte samo stari fotri kopujejo, pa da zato nimajo za amp izhoda ;)

Drugače pa vem, da imaš kar nekaj čudovitih ljudi za pulti prodajaln, ki se jim niti malo ne sanja, kaj prodajajo...

Še bolj problematični so pa tisti, ki imajo določene procente od prodaje...

LP
Ali obstaja rehabilitacijski center za prehitro vožnjo? :)
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a Mister Twister To sep 07, 2004 4:21 pm

To ti lahko zrihtajo v big bang music zraven mazde v BTC-ju
Zmontirajo ti high/low adapter.
Z montažo je prišlo 6k

Mel isti problem :P

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 To sep 07, 2004 4:26 pm

Mister Twister je napisal/-a:To ti lahko zrihtajo v big bang music zraven mazde v BTC-ju
Zmontirajo ti high/low adapter.
Z montažo je prišlo 6k

Mel isti problem :P

Tvoj fotr... :P

Drgač pa ni problem v tem. Jst sm pretvornik že mel, ga tud zvezu, pa sm ga pol, k mi je un reku, da ga ne rabm, za en pir prodal!!!!!
To je problem: da sm ga mel, pa ga zdej spet rabm, ker me je un qrc nategnu!!!!!
Montiram pa tkoaltko sam :!:

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To sep 07, 2004 4:33 pm

mislim, da si kriv večinoma ti,ker si tako naiven. en ti reče da ne rabiš adapterja pa mu ga kar daš :roll: pa trgovci ne morejo vedet vsega, zato so servisi :idea: pa še tam ne morejo vedeti odgovora na vsak tvoj problem.

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c To sep 07, 2004 4:38 pm

škoda k se nis prej na vilita obrnu!!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a povzek To sep 07, 2004 5:51 pm

robertos_664 je napisal/-a:mislim, da si kriv večinoma ti,ker si tako naiven. en ti reče da ne rabiš adapterja pa mu ga kar daš :roll: pa trgovci ne morejo vedet vsega, zato so servisi :idea: pa še tam ne morejo vedeti odgovora na vsak tvoj problem.

No no, mej mau srca, a ne vidš de so mladeniča "nategnl"!

Dejan84: Sej veš kwa pravjo Childhood drama builds caracter
Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ To sep 07, 2004 6:11 pm

Avto triglav so tanajtabulši :lol:

Ne lol, jst sm tm sam ko reeeeeeeees kej nujnega rabim :lol:

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 To sep 07, 2004 6:34 pm

robertos_664 je napisal/-a:mislim, da si kriv večinoma ti,ker si tako naiven. en ti reče da ne rabiš adapterja pa mu ga kar daš :roll: pa trgovci ne morejo vedet vsega, zato so servisi :idea: pa še tam ne morejo vedeti odgovora na vsak tvoj problem.

Ej, ne mi tko... Tuki nism bil jst naiven, ampak sem dobil napačne napotke, za katere pa potem nočejo odgovarjat.
Bil sm na servisu od avto triglava, pa je un bčk to men svetoval!!!! Pa obrnu sm se na FIATOV servis, ne na nekega mehankarja al pa prodajalca bogu izza leđima!!! :evil: Un bi pač mogu vedt neki stvari o rečeh, ki jih prodaja!!!! ne pa da sam neki muti, kar je verjetn slišu iz pete roke! Sej nč ne rečem, da zajebe, sam ne more mi pol rečt, da oni sam svetujejo pa prodajajo stvari, o katerih nimajo pojma, pol pa pač nočjo met nobene zveze z mano več. Mal odgovornosti bi pa lahk pokazal!! Ne pa sam: "pač, se zgodi." Kaj če bi meni radio al pa amp crknu? A pol bi ga pač mogu novga nabavt, ker se je en mal zajebu, ker mi je svetoval nakup ene stvari, ki ni prava.
Lej, če bi recimo teb avto neki zajebavu (pa bi mel npr. dizelna) in bi ti pol ta na servisu npr. reku, da si tanku premal oktanski bencin (ker ne bi mel pojma, da v dizlača ne smeš dizla tankat) in da sedaj natanki 98 pa bo ql. In če bi bil pol ti recimo tko neumen (al pa npr. ženska k se ne spozna na avte) da bi šou natočt 98 pa bi ti pol mašina crknla, ti najbrž ne bi bil dobr odgovor: "Oopsy daisy... Pač, sm se mal zmotu :oops: "

Ja, serđo, vem da so tam sami imbacili, ampak ko se res nimaš na nobenga več obrnt (simon & peter sta mi skušala pomagat) greš pol tja k si stvar nabavu, da bi ti pomagal.
Vem pa kakšen je njihov način dela:
V: A mate pr vas podkolotečno plastiko za bravota?
O: Št. šasije prosm...

V: A mate pr vas nove kljuke?

V: A mate tepihe za stilota?
:P

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ To sep 07, 2004 6:40 pm

dejan84 je napisal/-a:
robertos_664 je napisal/-a:Vem pa kakšen je njihov način dela:
V: A mate pr vas podkolotečno plastiko za bravota?

V: A mate pr vas nove kljuke?

V: A mate tepihe za stilota?
:P

haha, to mi je pa znano :lol: Slika

sm mel do zdej se vedno isto storijo..

in sej ne da sm kljub povedani št. šasije dobil napačen kolektor Slika

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san To sep 07, 2004 7:38 pm

Nebi bil tako zelo siguren

[quote="PaGeR"]Kwa sam jokaš :P

Sm ti že po telefonu povedu, da take avte samo stari fotri kopujejo

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san To sep 07, 2004 7:39 pm

Drugače pa dejan84: pojdi v BTC poleg Mazda Centra in vprašaj za Primoža in stvar je rešena!!!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To sep 07, 2004 7:40 pm

Stari, sej veš... I'm always one call away! :wink:
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 To sep 07, 2004 7:51 pm

Vidm da se vam res ne da brat vsega k sm napisu :P

Jst sm mel stvar že rešeno - pretvornik že mel - zmontiran (sam delu - sej tolk nesposoben pa tud nism!! :oops: ). Sam pol je model v AT prjavu da ga ne rabm, če nabavm un konektor in sm se ga pol takoj ko sm kupu konektor znebu, k sm vedu za enga ki ga je rabu.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To sep 07, 2004 9:04 pm

Samo vseeno si se zadeve lotil od zadaj naprej. Najprej se ves potreben material skp vrze pol se pa zmontera.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 To sep 07, 2004 9:18 pm

Samotar je napisal/-a:Samo vseeno si se zadeve lotil od zadaj naprej. Najprej se ves potreben material skp vrze pol se pa zmontera.

:/:o:/

Mel sm že vse zmontiran!!!!! Dejte mal brat,no!!!
Men je že vse igral v avtu (pager edini k je vidu :P), sam problem je bil k ta radio ni mel potegnjenega nobenega remote kabla (to sm pa v eni drugi temi pisu).
Jst sm pol nabavu ta konektor k mi ga je un predlagu, ki ma remote + že izhode za ojačevalec, s tem da teli izhodi niso delal, pretvornik sm pa takoj dal unmu (bla glih prilika k sva se najdla tam pr unmu avtoakustičarju), ker naj ga s tem konektorjem ne bi več rabu!!!!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR To sep 07, 2004 10:12 pm

Proba
Zadnjič spremenil AgitatoR, dne To sep 07, 2004 10:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR To sep 07, 2004 10:13 pm

Kot sm ze napisal > pru bi vs material nabavu pa pol vse skupaj zmontiral.
Kaj si bil neucakan in si hotu musko sprobat ??
Sm prebral vse kar si napisal.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To sep 07, 2004 10:34 pm

predstavljam v tematiko foruma "prodajalci"

LP, Član Ekipe Avtomobilizem.com - RegY
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr sep 08, 2004 8:22 am

dejan84 je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Samo vseeno si se zadeve lotil od zadaj naprej. Najprej se ves potreben material skp vrze pol se pa zmontera.

:/:o:/

Mel sm že vse zmontiran!!!!! Dejte mal brat,no!!!
Men je že vse igral v avtu (pager edini k je vidu :P), sam problem je bil k ta radio ni mel potegnjenega nobenega remote kabla (to sm pa v eni drugi temi pisu).
Jst sm pol nabavu ta konektor k mi ga je un predlagu, ki ma remote + že izhode za ojačevalec, s tem da teli izhodi niso delal, pretvornik sm pa takoj dal unmu (bla glih prilika k sva se najdla tam pr unmu avtoakustičarju), ker naj ga s tem konektorjem ne bi več rabu!!!!

Kako ni imel RMT izhoda, saj to je v bustvu tista žica, ki naj bi bila za napajanje antene. Drugače pa, radio se odpre in potogne ven ta izhod, kar ti lahko naredi nekdo ki se spozna na radije. Tako, potem pa imaš ta RMT izhod za fršterker.
Malo se je trewba znajdt, in manj poslušat trgovce, saj oni ne montirajo in običajno nimajo pojma, izjeme so tisti trgovci, ki so obenem tudi monterji.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov