Madonca ste se tukaj razgovoril. Že par ur berem, sam odgovora na moje vprašanje nisem zasledu, čeprav verjetno nekje je.
Evo problema:
Kupujem avto: karavan, srednje velik enoprostorc ali enoprostorc s klimo, od 80 do 100kw, pa najrajš bi mel šibedah in avtomatsko klimo.
Sliš se fino in fajn. Problem je v budžetu, ki znaša sam 1-1.5 mio. Sej, najlažje je rečt, da nej dodam 1 mio, pa dobim kar čem.
Jest že en mesec gledam oglase na avto.net in oglasniku, pa se še zmer ne morem odločit. No, odloču sem se že, pol sem šel pa na mobile.de pogledat sem pa že spet na začetku.
Tole se mi roji po glavi:
če kupim v SLO, bi mel recimo:
ford mondeo 1.8-2.0 recimo Ghia.
renault scenic sam ga težko dobiš za ta dnar s klimo
fiat multipla - je celo tako grd, da mi je že ratal všeč, sam mi grejo mal na živce Fiati.
subaru legacy - tega bi full mel sam jih ni glih velik.
enoprostorci npr. P806 al pa ulysse - so pa zelo zjahani za ta dnar.
No, k sem šel gledat na mobile.de, sem pa zapazu, da so recimo renojčki (scenic, espace) blazno pocen. Še posebej me matra Espace - pa da se vozam ko gospon čovijek.

Kolikor sem uspel prebrat, je treba na ceno, ki je tam, dodat cca. 10-15% da ga dobiš v Slovenijo. Seveda brez posrednika.
To je pa še en problem. Men se recimo ne da pelat v Nurnberg pogledat en auto, k itak nč ne vem o njih.
Torej rabim enga posrednika, ki bi to naredil namesto mene. Koliko pa košta en tak posrednik in kje se ga najde? Ali se mi sploh splača uvažat avto za tak denar?
Če ima kdo kak nasvet ali izkušnje z zgoraj omenjenimi avtomobili bi blo zlo fajn. Al pa če sem pozabu na kak avto, ki je OK, pa spada v ta cenovni razred.
Aja, avto naj bi bil novejši od 97 in z manj kot 150k km, naj bi bil poceni za vzdrževat, ne preveč pogolten bencina in seveda mel čimveč KM (v čimmanjšem plačilnem razredu pri registraciji).
Tak avto pa bi mel verjetno rad vsak.
To je to. Hvala za vaše misli...