Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Mnenje - Audi 100 2.3E vs. Mazda 626

Napisal/-a PaNTerSan Sr sep 22, 2004 4:06 pm

Pozdravljeni!

:arrow: Zanima me vase mnenje o teh dveh avtomobilih.

(1) Audi 100 2.3E 540.000 SIT
(2) Mazda 626 550.000 SIT

Prebral sem AutoBild.de clanke in me pri Mazdi moti rjavenje.
Prebral sem tudi druge reviewe na netu (gogle pa to).
Prebral sem tudi mazdin forum - nic pametnega.
Prebral sem seveda tudi vecino postov o teh dveh avtomobilih tukaj gor.

Oba avtomobila sem si ogledal in jih peljal na krajso testno voznjo.

(1) Audi
- Menjalnik dela super (nov).
- Masina je cista (cista - ne "ociscena") - nikjer ne pusca.
- Lastnik 7. let. Prodajajo ker bodo sel na A6.
- Podvozje je ZELO ohranjeno - se vidi, da je bil garaziran.
- Izpuh je ok.
- Avto je cist znotraj, "nasminkan" (disi).
- Nekadilec ga je vozil.
- Gume zimske in letne.
- Tesnila so ok glede na km
- Amortizerji so novi.
- Hi-Fi: infinity, AUDI CONCERT (zelo lep zvok prozvaja).
- Sprednje luci od A6
- Letvice nove, ker so originalne sle po gobe in jih je zamenjal
Na kratko: brez slabost sploh - kar je zelo cudno!
Testna voznja: visoke hitrosti nisem uspel doseci zaradi casovne omejenosti. Na ovinkih se lepo drzi. Poskoci nad 3.000 obrati kar impresivno. ABS dela. Tih. Masina nic cudnih zvokov ne prozivaja.

(2) Mazda
- Pri prestavljanju nekaj malo skrta - klick dela ko das iz 4. v 5. prestavo (Na mestu, masina ugasnjena).
- Menjalnik je spodaj malo masten - lahko kaj pusca.
- Masina je dokaj ok, ceprav ima znake, vecje realne kilometrine.
- Sibedah se ne zapira OK. Pri 170km/h postane to zelo nadlezno (zelo glasno).
- Ena zadnja vrata nimajo neke plastike (1cm x 1cm) pri nosilcu in, ko jih odpres malo "plesejo".
- Zadnja leva luc je vbita noter - to se vidi zelo ocitno. Celo prtljaznik naseda na njo.
- Lastnik 2. leti. Prodajajo ker bodo zamenjal dva za enega.
- Avto so vozili na krajse razdalje (oce, zena in hci).
- 2 sobi sta hin in ko das gas ga lepo cuka - pospesevanja tako nisem uspel stestirati. Ce ga kupim, jih zamenjajo oni. Ne vidim logike.
- Podvozje je enako tistemu na AutoBild.de - rusta tisto kar drzi roko na podvozje.
- Izpuh je dotrajan - menjana je bila samo srednja cev.
- Avto je znotraj rahlo umazan - nekako sem dobil obcutek, da ni bil "mazen i pazen".
- Kadilci so ga vozili.
- Gume zimske in letne.
- Tesnila okoli vrat so dotrajana (kratke razdalje)
- Avto plava - amortizerji, ki so tudi vidno porjaveli (od rje ne od sonca)
- Hi-Fi: obican autoradio.
- klima dela.
- Desno sprednje okno: motorcek pri vzdvigovanju sipe dela ZELO pocasi.
- rocna ne prime na hribu
Testna voznja: pri visoki hitrosti rata kabina glasna (sibedah). Zavohal sem vroce olje - kot bi bilo zasmojeno. Ampak samo na kratek cas, kot bi naredilo nek "izpust" v kabino (ventilacijo brez klime). Na ovinkih se lepo drzi ampak "plavajoce". Poskoci nad 4.000 obrati (dejansko nisem siguren zaradi cukanja). ABS-a nima. Masina malo cudno zveni ampak zaradi izpuha nisem mogel tocno locirati.

Oba mi pustita nalepke.

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Sr sep 22, 2004 4:15 pm

Avto bom rabil za daljse razdalje (nad 150km/dan).

Pri Audiju je bilo menjano vetrobransko steklo in je sedaj tisto z zelenim toniranjem zgoraj.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr sep 22, 2004 4:21 pm

Mislm da se tuki nimaš kej več odločat, hop po Audiju...
Preberi si še enkrat tvoj prvi post, pa boš imel še utemeljitev moje izjave :wink:
Drugač mamo pa pr bajti že dolg Audija in morm rečt da nas ni razočaru do dons...in NE nisem zato pristransko odgovoru, ampak po opisu sodeč, je tukaj Audi boljša izbira :wink:

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Sr sep 22, 2004 4:37 pm

dej mi samo nekaj povej...

...a je z audijem sploh kej narobe?...

in...

...a z mazdo sploh kej ni narobe?...

sej si si sam odgovoril na lasten topic :wink: ...
GTI
ITR
E30

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Sr sep 22, 2004 4:56 pm

Nisem vsega bral, Audi je vredu avto sam boš mu velik stroškov, je že mal v letih pa 2.3 mašina ni glih najbolj varčna, pa zavarvane.....

Ne vem jest ga ne bi vzel. Pr temu avtu drži velik avto velik stroškov.

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Sr sep 22, 2004 4:59 pm

Loopz je napisal/-a:dej mi samo nekaj povej...
sej si si sam odgovoril na lasten topic :wink: ...

Ja sej.

Zato me zanimajo predvsem VASA mnenja o teh avtomobilih tega tipa - in ne tocno o teh dveh. To mi je ze jasno :wink:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr sep 22, 2004 5:01 pm

Hm jst sm meu 91 letnik 626 mazdo z 2.0 motorjem; kar se tiče kvalitete in delovanja motorja/ elektornike je to najboljša zadeva kar sem jih imel (pa sem jih imel kar nekaj), ampak to kar si ti napisal deluje kot precej zjeban avto, sploh v primerjavi z tem audijem; ki je po opisu sodeč dosti bolje ohranjen tako da bom tokrat svetoval: go for AUDI!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Sr sep 22, 2004 5:09 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:Ne vem jest ga ne bi vzel. Pr temu avtu drži velik avto velik stroškov.

Sej mazda 626 je enak razred saj spadata v isti razred po moci kw in po kubikazi ccm.

Kaksne stroske pa naj se pricakujem?
Pri audiju je bilo vse zamenjano medtem, ko je pri mazdi res za pricakovat malo vecje stroske. Ravno zato sprasujem za vasa mnenja.
Kaj me caka pri Audiju z 250.000km in pri mazdi z 150.000km (recimo, da so realni).

Glede porabe pa ne skrbim, ker bom imel potne stroske krite. Cez kaksno leto pa dobim se sluzbeni avto tako da...

Poraba vs. komfort se mi zdi tudi nesmiselno debatirat. Tole drzi:
1. velik avto, veli strosek
2. mali avto, mali strosek.
Ampak vse ostalo je pa subjektivna stvar vsakega posameznika. Ce se hoces tlacit v puntota, kjer vse neki ven tece in pri 180km/h (recimo da doseze to hitrost) verjetno ni najbolj udoben.
In nekdo, ki kadi porabi za cigarete 30.000 na mesec, potem ce se "malo popije" porabi se dodatnih 20k mesecno - nekateri radi jedo in jih vidis na fast foodo vsak dan - jaz se pa rad udobno vozim. Povuci-potegni je vedno vprasanje. Ampak ker ne kadim, ne pijem (vsaj redno ne) i n nisem nek nevrotik oz. pubertetni razuzdanec (ali kaj podobnega) imam pri moji placi moznost za manjsi luksuz, ki ga hocem izraziti skozi vsaj 2h voznje na dan.
Jaz potrebujem avto za relacije delat. Za kaksno leto-dve sigurno potem bomo pa videli naprej.

In ce bom vzel audija ga bom tisal na 200km/h, 5000 obratov v 5. in bo pil 15litrov - who cares...

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Če sep 23, 2004 8:39 am

V tem primeru kupi kaj močnejšega. Cena je ista, ali pa so močnejši še cenejši.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če sep 23, 2004 8:51 am

z audijem se boš ziher bolš vozu brez defektov! videl sem 100, sicer 2.0 z več kot 350kkm, pa še vedno grejo BP! mazda je pa tale kr fajn zje*ana, pa trije so jo vozl, pa nč ne štima..... odgovor maš na dlani! nimaš kaj razmišljat! pa tut deli so za audija cenejši kot za mazdo....
Slika

ToniTic
Novinec

Napisal/-a ToniTic Če sep 23, 2004 8:59 am

Zakaj pa ne greš še kake druge mazde pogledat? Sej bi se verjetno kaka boljša tudi dobila.

ToniTic
Novinec

Napisal/-a ToniTic Če sep 23, 2004 9:05 am

Al pa kaka Nissan Primera 2.0

Maš dve varjanti 125 ali 150 konjev. Podvozje je izredno dobro (nastavljeno ze original malo trše) Rje ne pozna, razen če je bil zaleten in slabo popravljen, močnejši modeli imajo praviloma tudi več opreme. Jaz sem sicer imel 1.6 mašino in je bla bolj švoh, drugače pa v dveh letih in 70.000 brez kakega problema, pa je bla kupljena 8 let stara z prek 200.000 prevoženih.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Če sep 23, 2004 9:10 am

Nisem še imel japonca, tako da sem težko objektiven, samo sam bi se odločil za AUDI-ja... Na forumu http://vw-audi-club.is je uporabnik, ki ima s takšnima audi-jem narejenih preko 600.000km... Resda je diesel, samo kar se ostalega tiče (razen mašine) se bencinarji in dizli niti ne razlikujejo kaj dosti... Ko sem se sam zanimal za takega audi-ja, so mi vsi rekli, da je edina stvar, ki na kate3ro moram biti pozoren, prednja "prema", ostalo baje sploh ni problematično...
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 23, 2004 9:18 am

Če imaš na izbiro vredu ohranjen avto in en zje*an avto vzameš tistega ki je manj uničen. S tole mazdio je človek delal ko svinja z mehom, sej vidš kok je uničena.

Tistzo olje ki si ga zavohal je od tega, ker nekje pušča. Od takega avta pojdi stran.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
VECTRA 2.0
Nov uporabnik

Kraj: lublana

Napisal/-a VECTRA 2.0 Če sep 23, 2004 10:14 am

imel sem oba avta in stotko 2.3 E in mazdo 2.0 in za relacije delat je audi apsolutno zakon. Kar se tiče vzdrževanja se mi zdi da boš z audijem boljš pršu skoz, ker je le bolj robusten avto in se mu leta dost manj poznajo kot mazdi. Audi ti tud ne bo zgnil ( vsaj podn ne ) sej ma hladno cinkan pleh; res je da je lahko audi ful požrešen ( tud 15 l mi je vzel po mestu ), ampak glede na to kar si napisal te to ne bi smelo motiti.
zase lahko rečem da če bi se odloču med tema dvema avtomobiloma bi vzel....
povej mi sam ker letnik je in kera mašina je v mazdi

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Če sep 23, 2004 2:03 pm

VECTRA 2.0 je napisal/-a:povej mi sam ker letnik je in kera mašina je v mazdi

V prvem postu je link na avto.net oglasa za oba avta.

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Če sep 23, 2004 2:04 pm

HORSE je napisal/-a:da je edina stvar, ki na kate3ro moram biti pozoren, prednja "prema", ostalo baje sploh ni problematièno...

Kaj je to "prema"?

Jutri grem na daljso voznjo in ga bom verjetno kupil - obstaja kaksen test, da to "premo" preverim?

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Če sep 23, 2004 2:05 pm

ToniTic je napisal/-a:V tem primeru kupi kaj moènejšega. Cena je ista, ali pa so moènejši še cenejši.

Ne potrebujem moci. Potrebujem udobje.

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Če sep 23, 2004 2:08 pm

zupi13 je napisal/-a:pa tut deli so za audija cenejši kot za mazdo....

Rabljeni verjetno? Odpad pa to?

A pozna kdo kaksnega serviserja v LJ in/ali okolici?
Pa kleparja - za vsak slucaj :D

Lahko mi tudi posljete sporocilo.

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Če sep 23, 2004 2:13 pm

ToniTic je napisal/-a:Zakaj pa ne greš še kake druge mazde pogledat? Sej bi se verjetno kaka boljša tudi dobila.

Sem iskal mazdo ze nekaj casa. 323F je bila moja izbira ze pred dvemi leti ampak takrat sem jo hotel met za sebe (kratke razdalje). Zdej se je potreba ... pardon narobe se izrazam - zelja spremenila v dolge razdalje in sem iskal 626. Probal sem dve in obe sta bili ze prevzeti od malo starejsih lastnikov (kot pise autobild.de :D ) in trenutna lastnika nista kazala ravno primernega gospodarjenja.

Lahko bi se pocakal kak mesec ampak resno dvomim, da bi katera presegla kvaliteto tega audija.

Potem so tu se 3. in 4. lastniki, kar mi pa ne pride niti na pamet.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 51 gostov