Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sajko
Novinec

Kraj: Kamnik

206 1.4 vs Clio 1.4

Napisal/-a sajko So okt 09, 2004 1:13 pm

No dans ko je vikend, sm mel mal preveč časa pa sm si ogledov ene par avtomobilčkov in jih tut pelov po cesti. No prišel sm do zaključka da se mi najbolj dopadeta Peugeot in Clio. In ker se počaš (oz kr dost hiter - morda clo še ta mesc) odločam za nakup vozila (na dolgi rok - 4+ leta), me zanima vaše mnenje.

- Kupujem novo vozilo (!)

- Peugeot 206 X-Line 1,4 (75 konjev)
vs.
- Clio Extreme 1.4 16V (100 konjev)

Vozu sm sicer pežoja 1.4 pa cliota 1.2 (ker 1.4 ni blo možnost pelat) pa se mi je zdel pežo bolj živahen (klub podobnemu številu konjev), čeprov mi je bil volan in udobje med vožnjo velik boljši pri cliotu, tko kot tudi pedalke (predvsem sklopka) in pa menjalnik.

Avto bom rabu predvsem za fax in pa kkšne vikendaške fure s prijatelji, pa mogoče na siht.

- Poraba/vzdrževanje/rezervni deli/... ?

- cena je pa ista (+-50k)

Povejte kva mislte. Se pa odločam samo med tema dvema avtomobiloma.
I feel the need, the need for speed

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Ne okt 10, 2004 1:38 pm

Ja itak da, če ti je Clio bolj udoben in vse ga boš tud vzel.
Poraba bo pri Cliu višja, saj ma 25 konj več, pa še mestna vožnja (faks) tko da.
Vzdrževanje mislim da je pri Peugeotu bolj pogosto, Razervni deli pa itak dobiš tud neoriginal, tko da ni sile.
Ti raj svoje občutke posluši, pa bo. Oprav čimboljši nakup, pa velik varnih kilometrov.

afro_
Nov uporabnik

Napisal/-a afro_ Ne okt 10, 2004 1:55 pm

Poraba je pri teh dveh avtomobilih zelo podobna, predvsem zaradi zastarelosti peugeotovega 1.4 8v motorja. V bistvu se ta motor z manjšimi popravki vgrajuje v avtomobila koncerna PSA že dobrih deset let. Lahko računaš na relacijsko porabo okrog 6,5l/100km. Mestna pa je okrog 8.

LP 8)

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Ne okt 10, 2004 2:13 pm

Clio.
Švoh, ampak lahek 8)
!New! White blinkers-Chicks go crazy! :mrgreen:

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne okt 10, 2004 2:51 pm

jst sm isto izbiral in sm vzel cliota.
ga nč ne šparam pa mam po pot. rač. porabo 7.2
pugi se mi ni dopal zaradi armature(trda plastika) pa clio ma bolše zice

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Ne okt 10, 2004 3:00 pm

Clio
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

_CoS_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _CoS_ Ne okt 10, 2004 3:23 pm

sicer nism pristaš nobene od teh dveh znamk ampak kokr sm meu možnosti oba vozt se mi zdi clio useen bolši po udobju pa tut motor je bolši!
morš tut gledat kako se ti notr počutš med vožnjo al te utruja al ne! sam če se bolš počutš u cliotu uzam njega.
amapak konec koncou to je tvoja odločitev, mi ti klele lahko samo pomagamo!:)
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po okt 11, 2004 8:29 am

Glede teh dveh motorizacij en vem veliko, mi smo leta 2002 gledali dizle. Ostalo pa:

- 206 ima cheap plastiko v notranjosti, res cheap. Clio zelo kvalitetno.
- Sedaj, po parih letih, vidim, da so zici v Cliu katastrofa, vsaj zame ki merim 185cm. Za 206 se ne spomnem.
- Oblikovno absolutno 206, več opreme dobiš pomoje v Cliu.
- Okreten se mi je zdel 206 bolj, kolikor pač na eni testni vožnji lahko ugotoviš

Glede ostalega sta si dokaj glih.

Jaz bi izbral... malo težka izbira, ker je 206 ratal chick-car, mogoče vseeno 206 pa čimprej mal spedenat, preden se govorice razširijo :lol: :P . Zaradi oblike predvsem.
Slika

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Po okt 11, 2004 8:38 am

Jaz bi na tvojem mestu cliota

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi Po okt 11, 2004 8:39 am

Clio ceprav tud 206 ni slab jaz bi si na tvojem mestu vzel cas in dobro premislil,na zunej je 206 lepsa:)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po okt 11, 2004 9:01 am

Seveda je bil 206 1.4 bolj živahen kot Clio 1.2, se pač pozna dodatnih 200 ccm kubature . Clio 1.4 je pa huda mašinca, fajn skoči. Jaz ga imam (Clio 1.4 16v extreme), pa porabi manj kot tovarniški podatki (vozim se po Ljubljani, pa imam povprečje največ 8,5 l/100 km). Zdaj ko malo manj agresivno vozim (na začetku sem bil navdušen nad močno mašino :twisted: ) pa še manj porabi. Na res umirjeni relacijski vožnji ppod 100 kmh se pa pomojem da porabo pod 5l spravit.
Sicer je "športna" vožnja bolj pisana na kožo 206-ki, zaradi tršega podvozja. Clio je pa bolj mehek in udoben, ima tudi par cm daljšo medosno razdaljo. Kot si že sam ugotovil, tudi notranjost v Cliu deluje opazno bolj nobel. Spisek opreme je pa pri extremu sploh hud.

Malo se še pozanimaj za garancijo in servis. Jaz sem junija (brez doplačila!) dobil 4 leta garancije za Cliota, menda pa je bila ta ugodnost časovno omejena. Servisni interval imam pa 30k km ali 2 leti. Po 4 mesecih moram reči, da sem zelo zadovoljen z nakupom.

206 ima IMHO prednost le pri zunanji obliki, čeprav še tukaj ravno po videzu menda velja za "Frauen-Auto". Če te to moti, meni sicer dol visi, je pač lep. Ampak po tehtanju med tema dvema sem se zaradi vsega ostalega jaz odločil za Cliota. Pa v enem Autobild testu so ugotavljali, da po par letih uporabe dobi 206ka veliko okvar...

Sicer tudi Cliova oblika ni tako zelo slaba. Le trivratni meni izgleda malo smotano, petvratni je lepši in bolj uporaben. Kakšno barvo pa bi za Cliota izbral?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po okt 11, 2004 1:37 pm

Pozdravček!

Predlagam ti da vzameš Cliota, saj ponuja precej več opeme (4X airbag in ABS serijsko), kot P206. Motor je povsem drugačen (bolj živahen) kot v Pugiju, pa še poraba bo ob zmerni vožnji manjša (več navora, večje območje moči...) Peugeot je po mnenju večine lepši, to pa je tudi edina njegova prednost pred Cliom. Potem pa k vsemu prištej še stroške vzdrževanja. Renault ima servisni interval na 30kkm medtem ko je pri Pugiju 15kkm. Za svojega (DCI 82KM) sem skupaj s čiščenjem klime plačal 26.000sit. :)

Edina zamera pi cliu je nekoliko neergonomično sedenje za volanom, ki pa nekaterih nič ne moti.

Nekdo je napisal da je vožnja s Cliom manj športna, kar ne drži povsem, saj je lahko ravno tako hiter in vodljiv kot Peugeot, samo malo bolj se nagiba v ovinku.

Kateri avto izbrati je povsem tvoja odločitev. Verjetno pa boš najbolj zadovoljen če boš izbral avto v katerem se ti najboljše počutiš.

Lp Tristan01
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov