Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dilemc
Nov uporabnik

Nakup avtomobila - pomoč

Napisal/-a dilemc Ne okt 17, 2004 9:26 am

Zdravo!
Kupujem avto do 2.5MIO SIT in me zanima kaj bi bilo najbolje kupiti.
Kolebam med:
Audi A4 (dobit se da okrog letnika 99 - tak da ima pod 100.000 prevozenih)
Passat (letniki 99, 00, 01 - tezko dobis pod 100.000 grrrrr)
Golf IV 1,9 TDI (se da dobit kaksn vredu ...)

Kateri bi bil od teh najboljša izbira ? Samo od teh !

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne okt 17, 2004 9:39 am

Tako ti bom rekel.Tu mislim da je odlocitev samo tvoja.Gledas pac na to da dobis cim novejsi letnik pol oblikovnost katera ti je pac vsec pa prostornost udobje itd... Glej kr ti avti so vsi vredu sicer pa VW in Audi je tak cisto isti smorn.
No pa ce te se moje mnenje zanima bi izbral passata. Nekak mi je lepsi kot stara A4
plus tega mislim da bi se za ta denar lahko dobil ze zadnji model passata sam je pac bencinc kr pa nisi nic napisal pa ne vem al isces dizla ali bencinca. LP
AH NI NAM LAHKO!

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Nakup avtomobila - pomoč

Napisal/-a _Jerry_ Ne okt 17, 2004 9:46 am

dilemc je napisal/-a:Zdravo!
Kupujem avto do 2.5MIO SIT in me zanima kaj bi bilo najbolje kupiti.
Kolebam med:
Audi A4 (dobit se da okrog letnika 99 - tak da ima pod 100.000 prevozenih)
Passat (letniki 99, 00, 01 - tezko dobis pod 100.000 grrrrr)
Golf IV 1,9 TDI (se da dobit kaksn vredu ...)

Kateri bi bil od teh najboljša izbira ? Samo od teh !

Sorry, ampak taksna in podobna vprasanja nimajo cisto nobenega smisla :roll: Vsi nasteti avtomobili so iz istega koncerna, imajo enake motorje in ostale sklope, tako da je edino, kar ti lahko povemo, katera oblika nam je najbolj vsec... :?

Kateri je tebi najlepsi, bos vedel sam, prav tako tudi, kako velik avto potrebujes za svoje vsakdanje potrebe. Drugace pa je edini nasvet, ki ti ga v tem primeru lahko dam, da vzemi pac tistega, ki ga dobis najlepse ohranjenega in z najvec dodatne opreme -to je vse. Pa preberi si malo rubrike, ki vsebujejo nasvete pri kupovanju rabljenega avtomobila in ce imas se kaksno bolj konkretno vprasanje, vprasaj :wink:

Brez zamere in LP

dilemc
Nov uporabnik

Napisal/-a dilemc Ne okt 17, 2004 9:48 am

Trenutno sm najbol za passata (bencinc al tdi, sam tdija ne dobis pod 100.000), audi ma pa obicajno mal vec opreme k passat, pa tud ne dobis kasnga pametnga Tdi-ja, tko da me verjetno caka kar bencinc ...

Kva je pa s servisi ? Pri katerih so dražji deli, ....

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Ne okt 17, 2004 10:20 am

ne se preveč s kilometri obadat!

Če so uvoženi avti so itak verjetno dol zbiti (večina)

dilemc
Nov uporabnik

Napisal/-a dilemc Ne okt 17, 2004 10:33 am

gledam bl k ne "slovence" ...

Kolk so pa kej kvalitetni passat-i al pa audiji ?

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne okt 17, 2004 4:00 pm

Če bi jaz izbiral med temi tremi, zagotovo ne bi vzel golfa ker je pač razred nižje od ostalih dveh. pa tudi med passatom in a4 je kar nekaj razlik v notranjosti. kupi a4.

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Ne okt 17, 2004 6:51 pm

robertos_664 je napisal/-a: pa tudi med passatom in a4 je kar nekaj razlik v notranjosti. kupi a4.

Passat ima lepšo :twisted:

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne okt 17, 2004 8:57 pm

lepota je stvar okusa. kakovost je pa na strani a4.

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Re: Nakup avtomobila - pomoè

Napisal/-a PaNTerSan Po okt 18, 2004 8:03 am

dilemc je napisal/-a:Kateri bi bil od teh najboljša izbira ? Samo od teh !

Audi.

Golfe kradejo, Passati imajo pa svojevrstne probleme :roll:

Pa ne se omejevat na "samo te tri". Probaj tudi kaj drugega, da dobis obcutek, da dozivis razliko :wink:

dilemc
Nov uporabnik

Napisal/-a dilemc Po okt 18, 2004 4:13 pm

Trenutno mam renoja pa mel sm ze hundija, pa sanso nekej casa vozit golfa IV, pa toyoto, sam nad nobenmu nism bil prov navdusen ... sploh reno me je zdej nazadne totalno razocaral

Audi pravte da je kul ?
kasni so pa problemi s passati ??

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Po okt 18, 2004 5:54 pm

Audi A4 prejšnje verzije je imel več težav kot passat, samo so ga do letnika 99 že kar dobro porihtali.

Hujše napake sta imela skupne (baje da obema rade pokajo sprednje roke), pri passatu pa je edini res stalen problem da vem za njega slabo zapiranje pokrova prtljažnika pri karavanu, samo je to malenkost.

Pa še povzetek članka o kupovanju rabljenega Audija 80/A4 iz AFM:

Audi A4 1996-2001
Prednosti:
Izvrstna zaščita pred rjavenjem, solidni izpušni vodi, minimalna izguba olja
Slabosti:
Okvare prednje preme, šibke motorne gredi, slabe cevi zavornih vodov.

Sta pa golf Iv in A4 prejšnje generacije neprimerno manjša od passata, tako da če boš tovoril več potnikov odpadeta.

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a PaNTerSan Po okt 18, 2004 10:39 pm

dilemc je napisal/-a:Trenutno mam renoja pa mel sm ze hundija, pa sanso nekej casa vozit golfa IV, pa toyoto, sam nad nobenmu nism bil prov navdusen ... sploh reno me je zdej nazadne totalno razocaral

Kaj pa Mazda 6? Ali pa BMW 5? To so isti razred.

A mas kaksen omejitve glede porabe ali registracije?

Men osebno je bil Audi 100 (in nasledniki) full vsec. Potem sem pa enkrat zapeljal BMW in sem na Audija pozabil cez noc. Prvo kar opazis je BMW-jeva natacnost: pri volanu, menjalniku (!!!), sedezih, vsi gumbi so "pri roki". Potem je zvok, pa kabina je tisja, pa drza, pa zadnji pogon, pa prtljaznik (ne da je vecji ampak se mi zdi, da je prijaznejsi od audijevega) , pa merilec porabe (serijsko!),... take malenkosti - ce bos dost sedel v avtu te bo zacel vse motit. Mene je recimo pri Audiju motl to, da so pedala imela premala distance med seboj in sem v cevljih stiskal se sklopko. Zdej teh problemov nimam. Sej ce bi mi kdo podaril A8 se je pa ne bi branil 8)

Da se razumeva: poanta ni kulk je BMW oh-in-sploh ampak da se je treba v cim vec avtov vsest, da bos videl razliko in vzel tisto kar ti najbolj lezi. Jaz sem ugotovil, da mi bmw bolj lezi kot audi. Oba avta pa sta zelo dober izbor.

Ce bi jaz danes kupoval nov avto bo kupil Laguno dizla, karavan (click) - za osebno rabo. Za sluzbeno pa bi kupil novo bemvejevo sedmico (click) :twisted:

Zato sem ti rekel, da se ne omejuj. Raje sprobaj cim vec avtov, vsedi se, pelji se 30 min z njim in ti bo vse jasno :wink:

mihaa
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaa Če okt 21, 2004 11:49 am

BMW serije 5 pa ni isti razred kot Audi A4/Passat! Je en razred visje, isti razred kot npr. Audi A6!
Drugace pa tudi mene moti pri audiju, da ko stisnes sklopko drsas z levim robom cevlja v tapiserijo ob strani. Pri BMWju teh problemov ni. Se pa najbrz na to dokaj hitro navadis.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov