Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

milu8
Nov uporabnik

Nakup avta, ki ga je poškodovala toča!

Napisal/-a milu8 Če okt 21, 2004 12:28 pm

Nagledal sem si avto, ki je zelo lepo ohranjen, z malo kilometri, z dosti opreme vendar poškodbe na plehu od toče?
a se mi splača kupit tak avto? kolko bi me stalo popravilo? kaj je še lahko narobe? hvala

Uporabniški avatar
Chen Lee
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a Chen Lee Če okt 21, 2004 12:30 pm

Mislim, da je popravilo cca. 200k SIT z vakumskim "strojčkom.
:)
Stop dresing me as a mailman and make me dance for you while you smoking crack and have sex with some guy i don't know on my dads bed.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Re: Nakup avta, ki ga je poškodovala toča!

Napisal/-a HORSE Če okt 21, 2004 12:36 pm

milu8 je napisal/-a:Nagledal sem si avto, ki je zelo lepo ohranjen, z malo kilometri, z dosti opreme vendar poškodbe na plehu od toče?
a se mi splača kupit tak avto? kolko bi me stalo popravilo? kaj je še lahko narobe? hvala

Zaradi toče pomojem ne kej večiko več, kot samo pleh (eventuelno šipe)...
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če okt 21, 2004 12:40 pm

Chen Lee je napisal/-a:Mislim, da je popravilo cca. 200k SIT z vakumskim "strojčkom.
:)

Ne vem sicer kakšne so sedaj cene ampak ko je naš avto sesula toča je bila ocenjena škoda nekaj čez 400 jurjev. Odvisno od poškodb, površine poškodb (razlika če imaš recimo fiat stilo al pa fiat marea weekend), pleha,...

Predlagam da ga odpelješ h kakemu, ki popravlja te stvari pa rečeš za predračun. Še najbolj ziher varianta.

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če okt 21, 2004 12:49 pm

Hmmm ja, avto od toče... Jst sm ga tut gledal, pa sem se premislil. Sicer ne vem, koliko je stolčen ta, ki ga gledaš, če ma sam majhne pikice, ni to nič, se ti splača ceno čimbolj zbit, pol pa sploh nč ne rihtat ampak vozit dokler gre... Če je pa oreng... Jst sm gledal enga, ki je bil oreng zbit, tut obe šipe (prednja zadnja) so šle, pa sem spraševal naokol... Šipe veš da niso pocen, prednja hauba je tut najboljš da e menja, blatniki recimo tut, če so stolčeni, ravnanje strehe je pa jeba... Sem se s kolegom kleparjem menu, pa je rekel, da se on tistga konkretno ne bi lotil. Tut vakuum tukaj kej dost ne pomaga. Pa računaj, če so šipe stolčene, je stolklo avto tut odznotraj in ga kompletno namočilo odznotraj...

Vglavnem, na ogled vzem kleparja, pa naj ti pove, al se splača al ne...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Po okt 25, 2004 1:03 pm

Hja no....če ni prehudo, pa če te tu in tam kaka buška ne moti - se ga ob ugodni ceni splača vzet.....če pa misliš vse te bunke popravljat...ne vem no....ni poceni
pubi

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Po okt 25, 2004 9:47 pm

Kot so zgoraj povedali. Če so samo majhne bunkice znižaj ceno kolikor se da pa ga potem ne popravljaj ker luknjic se sploh ne vidi, razen če jih iščeš.

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Re: Nakup avta, ki ga je poškodovala toèa!

Napisal/-a Punto ABARTH Po okt 25, 2004 9:54 pm

milu8 je napisal/-a:Nagledal sem si avto, ki je zelo lepo ohranjen, z malo kilometri, z dosti opreme vendar poškodbe na plehu od toèe?
a se mi splaèa kupit tak avto? kolko bi me stalo popravilo? kaj je še lahko narobe? hvala

to si pa ziher gledal na nasem koncu, zrece, slvenske konjice???

ja tuki je orn zlamalo vecino avtov!!!

drugace sta pa v konjicah ena dva avstrica ki z nekimi palicami tiscita to ven, je v pol dneva zrihtan u nulo cena je pa cca od 100k sit pa do 250k sit!!
vendar ce je tak mocno da je pa lak pocil ti ga pa nebodo hotel rihtat, ker ga je treba v vsakem primeru na novo spricnt!!!

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po okt 25, 2004 10:05 pm

Jst sm že dvakrat stal pred odločitvijo, al kupt obunkan avto al ne.
1. Ko sm kupoval prvi avto (gledu sm nove puntote), sam sm takrat scagal, ker nism vedu kako pa kaj s popravilom.
2. Ko sm lani začel razmišlat o menjavi avta, sm gledu stilote. Se spet nism odloču, ker sm pa vidu, kaj se je zgodil z unimi punteki v manj kot 3 letih, k so se takrat prodajal ko sm kupoval svoj prvi avto. Pa še vidu sm, kako so popravl stilote: sm pa tja kakšna pikca odkrušene barve, na ostrih robovih pa itak ne morš z vakuumom vn luknje potegnt.

Dejstvo je, da ti bojo z vakumskim popravilom potegnl bunke vn, sam zavedej se, da je pri tem napoču lak (ko ga je udarla toča v eno stran, pol pa pr popravljanju v drugo stran). Zato so mel uni punteki ene par rjastih ošpic.
Edina dobra varjanta zame bi bla, da kupš tak avto, ga popravš, pol pa daš celga preštrihat, ker to bi pa blo pol zihr.

Zdej se pa sam odloč. 8)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] Ne okt 31, 2004 9:31 pm

No naj še jaz pristavim piskrček. V okolici slovenskih konjic je kolega ob koncu avgusta kupil Audi TT coupe zbit od toče. Bil je zbit na strehi (in ob strani strehe na nosilcih), sprednjem pokrovu in zadnjem pokrovu (ter na pragu je mel 2 luknjici pa na plastiki pri vratih (se je tisti del menjal). Skratka klepar in ličar sta vdolbine odstranila na klasičen način, torej bum bum, kitanje in brušenje, potem pa barvanje na novo (biserna barva). Vse skupaj je stalo 130 tisoč sit (seveda je mojster malo skoz prste pogledal pri popravilu, ker je rekel da drugače pride po veljavnem ceniku to vsaj 170000 SIT). Tak da ni tak drago... Odvisno seveda od mojstra do mojstra, če je vržen na denar (splača se vam na koroško (SG) iskat kleparje in ličarje ;) )

G-4S

Napisal/-a G-4S Ne okt 31, 2004 9:56 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne okt 31, 2004 11:53 pm

Na sihtu smo meli enga enoprostorca.
Na strehi usakih 10centi ena kr velka lukna, hauba,4 vrata, prtljazna vrata.
Streha se je menjala, prav tako hauba in pa prtljazna vrata. Ostala 4vrata so se pa pokitala, pa ven potegnala pa pol barvanje.
Avto je trebalo notranjost celo podret, skratka pol avta razdret.
Avto kako leto dni star. CEna popravila okol 800k :D
Se dobro da je zavarovalnica krila :lol:

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] To nov 02, 2004 12:37 pm

Saj moja cena tudi ni od fušarja, ampak pri nas je tako, da če daš popravljat avto katero škodo ne krije zavarovalnica ampak jo moraš sam ti pogledajo malo skozi prste, pač ne zasluži tako veliko kakor pri zavarovalnici... Vse se da...

Lastnik TT ja ni dal popravljat škode od toče (je raje denar od kaskega potegnil, pa za zmanjšano vrednost avtomobila tudi, avto pa nepopravljen prodal). Pač ni mu bilo za vozit avto kateri ni nedotaknjen...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov