Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AstonM
Nov uporabnik

primerjava istega avtomobila v tujini in nato pri nas

Napisal/-a AstonM So okt 30, 2004 4:11 pm

Zanimiva primerjava avtomobila v Nemčiji, nato pri nas, razlika v ceni, jasno, žvet je treba 8) , kaj pa prevoženi km? :shock:

v nemčiji
http://www.mobile.de/SIDYg3GqHh8ZFgZybz ... 137616115&

in pri nas
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=180265

kaj pravite koliko kilometrov ima ta maček pri nas??

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: primerjava istega avtomobila v tujini in nato pri nas

Napisal/-a _Jerry_ So okt 30, 2004 8:44 pm

AstonM je napisal/-a:kaj pravite koliko kilometrov ima ta maček pri nas??

Po zelji kupca... :EE

Uporabniški avatar
PapaDoc
Nov uporabnik

Napisal/-a PapaDoc So okt 30, 2004 9:16 pm

sam nevem sliki sta obe enaki al si to sam tko dal za primerjavo :twisted:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So okt 30, 2004 9:28 pm

sam mi je ful cool tale X-type serija. Bi si ga vzel iz tujine polno opremljenega kako leto dni starega, sploh niso dragi, pa nekaj posebnega so - lep je; classy :D
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
AstonM
Nov uporabnik

Napisal/-a AstonM So okt 30, 2004 11:38 pm

Valda sliki sta enaki, gre za isti avto, ki se ponuja na mobile.de in na našem avto netu.
Razlika je v ceni in km, ki izpuhtijo ko vozilce ponudijo naši trgovci. Ob tem se nekoliko dvigne tudi cena, kar je sicer razumljivo. Stroški, ki nastanejo s transferom tako zaželenega vozilca in seveda nekaj zaslužka, čeprav bi se o višini tega najbrž dalo razpravljat, ampak tega ureja ponudba in povpraševanje. Tako, da ok. Kdor je za tovrstno uslugo pripravljen odšteti toliko, pač njegov problem.
Števc kilometrov ureja pa sosedov mulc, kar pa nikakor ni uredu. In v tem je težava.
Za prevožene km si na tej firmi nikakor niso bili na jasnem, ob kupu izgovorov sem izvedel za dve varijanti prevoženih km, vendar sta obe daleč pod realnimi.
Vsekakor to ni osamljen primer, tako se pač v tem biznisu "dela", pa naj bo to firma a ali pa b.
No sedaj vem, da si bom rajši avto ogledal v tujini, bo vsaj nekoliko manjša možnost, oz. ena roka manj bo vrtela števec nazaj.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Ne okt 31, 2004 7:31 pm

10% zaslužka-čistega...hmmmmm, kilometrov pa raj niso napisal... :roll:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne okt 31, 2004 7:37 pm

AstonM je napisal/-a:Valda sliki sta enaki, gre za isti avto, ki se ponuja na mobile.de in na našem avto netu.
Razlika je v ceni in km, ki izpuhtijo ko vozilce ponudijo naši trgovci. Ob tem se nekoliko dvigne tudi cena, kar je sicer razumljivo. Stroški, ki nastanejo s transferom tako zaželenega vozilca in seveda nekaj zaslužka, čeprav bi se o višini tega najbrž dalo razpravljat, ampak tega ureja ponudba in povpraševanje. Tako, da ok. Kdor je za tovrstno uslugo pripravljen odšteti toliko, pač njegov problem.
Števc kilometrov ureja pa sosedov mulc, kar pa nikakor ni uredu. In v tem je težava.
Za prevožene km si na tej firmi nikakor niso bili na jasnem, ob kupu izgovorov sem izvedel za dve varijanti prevoženih km, vendar sta obe daleč pod realnimi.
Vsekakor to ni osamljen primer, tako se pač v tem biznisu "dela", pa naj bo to firma a ali pa b.
No sedaj vem, da si bom rajši avto ogledal v tujini, bo vsaj nekoliko manjša možnost, oz. ena roka manj bo vrtela števec nazaj.

Če prav razumem si se pozanimal glede kilometrov pri slo uvozniku? -Na strani pa nimajo napisano št prevoženih Km. Če ga pa uvozjo in pol grejo prodajat z zbitimi km ga bojo pošteno naj**** če jih kdo prijavi.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
AstonM
Nov uporabnik

Napisal/-a AstonM Ne okt 31, 2004 10:04 pm

Ja pozanimal sem se. Ker gre očitno za isto vozilo, ki sem ga že nekaj časa nazaj opazil na mobile.de. Me pa prav zanima kolk km bodo sedaj napisal na avto.net.
Vsa stvar postane zanimiva ko po naključju pogledaš v zakulisje.
No, vsekakor so se pa lahko zmotili... 8)

marquiz
Nov uporabnik

Napisal/-a marquiz Ne okt 31, 2004 10:11 pm

Kolikor je meni znano je na netto ceno v Nemčiji ob uvozu treba prišteti še DMV, ki bi bil za ta avto nekje 9 %.

Ali pa zna kdo tole 'mrcino' pripeljati brez tistega, kar pripada cesarju ?

Torej zaslužka le ni 10 %, kaj ne ?

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ Ne okt 31, 2004 10:18 pm

Pa kaj a vi mislte da ga je ta trgovc kupu po tej ceni k jo mi preberemo na mobile.de
SEveda :roll:
To lahko sanjate,moj sosed ma uvoz avtomobilov iz tujine pa oni nimajo zaslužka 10 ampak vsaj 20% na vozilu
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne okt 31, 2004 10:25 pm

ko zbijejo kilometre bi nej bla cena višja
sam morste računat da če firma kup auto v tujini, ma z prodajalcem pogodbo in posledičnonižjo ceno, sem ga pripeljejo skupi z še parimi auti in tko prhranjo pr prevozu (en šlepar) oz ga pripelje nekdo, ki bi se vraču s praznim kamijonom

stvar se splača, za njih seveda
če jih mislte prjavt inšpekciji, morte dokazat da sta auta ista, slikca ni dokaz (simbolična fotografija), občutno več možnosti maste če kupte ta auto in izsiljujete pr ceni

čeprou mi ni jasn, zakaj enkrat inšpektor ne proda firmi auta z preveč kilometri in ga čez neki dni spet odkup (z manjšimi) pomoje bi mel čist dost dokazou za kšne konkretne kazni in bi se lahk te bedarije s kilometri nehale

aja u nemčiji velja pravilo, da se auta ne kupuje od tujca - kurda, francoza...
ker so pravilomazjahani do konca
in nihče ne bo tega ugotovu če mu auto prpelejo v slovenijo, spucan, pouhn dodatkou za motor, spoliran in bo meu za testno vožnjo par minut
auto bo zdržu lih tolk kolkr ma garancije, pol bo začel use crkvat in ugotoviš da si kupu j***a

aja če ma auto 150 000 km (v letu ali dveh), to ponavad pomen da je biu službeno vozilo (recimo da ne taxi) in da je biu nekdo od njega odvisn, s tega se da sklepat da je biu redno vzdrževan
podpis

Uporabniški avatar
AstonM
Nov uporabnik

Napisal/-a AstonM Ne okt 31, 2004 10:41 pm

Se strinjam, gre na količino, kupujejo ponavadi pri istih trgovcih v tujini, in valda s popustom (mimogrede to so mi že sami trgovci zaupali, sicer pri neki drugi firmi) naenkrat pripeljejo po več vozil, da je tovornjak poln,....itd.
Kupuje se primerke na katerih se lahko več zasluži. Logično. Vsi delamo za denar. Do tu je vse ok.
Vsi pa tudi vemo, da v povprečju v Nemčiji prevozijo letno več km. Zdravilo za to pa tudi vsi poznamo.
Ne mislm pa nikogar špecat.
Podano je bilo kot primer kako stvar funkcionira.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov