Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Audi A4 1.6

Napisal/-a ThARippA Po nov 08, 2004 10:50 pm

Mene pa zanima če je ta avto nepremičnina a se da vozit z njim? Pa koliko lahko pričakujem porabe? Ker tovarniške cifre so sicer dokaj lepe, slišal sem pa o porabah 10l in več, kar pa se mi zdi močno pretirano.

Pa a obstaja kakšen dober neuradni serviser za audije ki bi delal brez računa kot je za Honde recimo Remo iz fužin?

xax
Nov uporabnik

Napisal/-a xax To nov 09, 2004 6:38 am

Jest mam ta avto ,pa se prav lepo vozi.Poraba pa je
pr men 7-7.5 l/100km,dokej normalna vožja,brez pretiravanj.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To nov 09, 2004 7:33 am

Ja 5l /100km :lol: :lol:
Slika

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic To nov 09, 2004 8:29 am

Zakaj nebi mogu preko 10?

Jaz sem z bivšo mamino astro 1.6 16v, ki ima tudi 100 konjev spravu na 14, pa nisem nič posebnega delal, samo peljal sem se iz Maribora v Gradec nekaj kupil in nazaj. Je pa šlo 170 - 190. Vsak avto spraviš na vsaj 50% večjo porabo kot je v prospektu, če ga goniš po avtocesti, celo audija 1.6.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To nov 09, 2004 8:51 am

jst sm pa astro od stare (1.4 16V) vedno povprečno vozil od 9L do 12L :P . pri starejših avtih je pač to normalno.

audi 1.6 je čisto ok za mirno vožnjo.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To nov 09, 2004 9:15 am

Ga je mel kolega. Če se skoncentriram samo na A4, potem je to precej ušečen avto, baje pa so mu na nekam tuje A4 forumu rekl, da A4 1.6 sploh ni Audi. Baje, da se, kar se tiče podvozja in mašine precej razlikuje od ostalih A4-k. Kolega z njim ni imel kakšnih pretiranih problemov, poraba pa okoli 9l/100km, povprečne vošnje.
Slika

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR To nov 09, 2004 9:52 am

Jaz vozim A4 1.8 pa imam povprečno porabo okrog 9L, kar se mi zdi kar solidno glede na to da so mi vsi rekli da bo ta avto kuru 10L+. Vozim ga 3 leta pa do sedaj nisem imel nobenih problemov. Poleg rednih servisov sem zamenjal samo auspuh (srednji lonec) pri 175k km (bil je še originalen).

Je pa mel sosed 1.6 mašino pa mu je kuru okrog 8L pri zmerni vožnji.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To nov 09, 2004 10:03 am

7-7.5 l/100km :lol: :lol: :lol: - nikoli, mojmu fotru A3 1.6 papa 9l/100km, pa vozi full normalno.... A4 je težji, to pomeni....
Če ga boš res normalno vozil, ti bo MOGOČE pil 9l/100km, ampak pričakuj raje 10+, klima, po možnosti climatronic, pa smo tam...... :?
Probleme boš imal, kot so že omenili, z podvozjem, roke crkujejo (hida passata in A4)
Raje vzemi 1.8 motor..... ;)
Lp

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To nov 09, 2004 10:06 am

ko boš prehitevu, boš mogu šaltat dol pa vzet zalet
bl ga boš mogu tišat
tko da je poraba lih ene tolk k če bi kupu 1.8, sam da bi meu tm več hrčkou pa več navora

aja pa na kšnih dougih klancih si bogi
podpis

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA To nov 09, 2004 10:11 am

Aha. Hvala za info. Najbrž bo kar honda. :)
Glede porabe me pa ne zanima filozofiranje in poraba drugih avtov amapk dejanske številke dejanskih voznikov. Zanima me predvsem zaradi tega, ker je 100 km za tako velik avto precej malo pa me skrbi da ga moraš tiščati da sploh kam gre. Pri 1.8 pa je že višja zavarovalnina in čisto malo razlike v ceni do 1.8T :twisted:

Horse: glede podvozja pa dvomim da je tako. Vem da imajo drugačno podvozje quattro modeli, med prednje gnanimi pa ne verjamem da je kakšna razlika.

Ve kdo kaj o neuradnih serviserjih?

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To nov 09, 2004 10:16 am

Očitno te nič ne zanima in nič ne verjameš? Kaj naj ti potem sploh še svetujemo??
:roll:
Lp

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA To nov 09, 2004 10:22 am

rr, oprosti, vmes ko sem pisal sem šel zajtrkovat pa nisem videl nobenega posta pod horsovim. :oops:
Do tam pa nisem kaj preveč izvedel o A4, precej pa o astri :)

Drugače ste vmes povedali ravno to, kar me je zanimalo - da je motor prešvoh in ima zato preveliko porabo.

Moram se enkrat z civicom 1.5i Ls peljati da vidim kako gre. Pravijo da je precej lena mašina, čeprav ima 114 konj.

BTW, koliko bi bilo vzdrževanje A4 dražje od civica? Pa na koliko imajo servisni interval?
Je pa zanimivo, da sta avta (a4 in civic sedan) po zunanjih merah skoraj popolnoma enaka, čeprav je civic en razred nižje :)

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan To nov 09, 2004 11:11 am

Če znaš nemško :
http://www.autobild.de/suche/artikel.php?artikel_id=750
Sicer pa imam doma nemško revijo v kateri so napisali da se bolje obnese 1.6 kot 1.8 motor. Bi moral malo pogledat in potem bi lahko napisal kaj več.
LP

xax
Nov uporabnik

Napisal/-a xax To nov 09, 2004 11:13 am

RR,men kur tolk k sem napisou.Če fotru kur 9l,ma teško nogo al pa jekej fuč(pr normalni vožnji).Mam ga 1 leto,pa ga še nisem uspel spravit nad 8l--da se razumemo,pr dokaj normalni vožnji

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR To nov 09, 2004 11:19 am

A4 ma servisni interval na 15k km (model B5)

servis na
120k km - 98.000 SIT (od tega je samo menjava zobatega jermena + delo 50.000 )
135k km - 26.200 SIT
150k km - 23 .500 SIT

to so cene na poblaščenem servisu, pri kakšnem poznanem mehaniku pa zna bit bistveno ceneje (jermen)

drugač pa original srednji lonec 74.000 SIT :shock: , lonec od lauša+ gibljiva cev + delo =32.000 SIT :)

za hondo pa ne vem

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To nov 09, 2004 11:41 am

ThARippA je napisal/-a:Horse: glede podvozja pa dvomim da je tako. Vem da imajo drugačno podvozje quattro modeli, med prednje gnanimi pa ne verjamem da je kakšna razlika.

Jst sm tko slišal, kaj je pa res je pa nekaj drugega. Baje so roke in te zadeve drugačne...
Slika

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To nov 09, 2004 12:14 pm

Avto je težak, 1.6 motor je precej švoh, pa 100 konjičev :roll:
Avtomatska klima mu skuri cca 10 konjev (ali več), pa razmisli, kako se boš počutil ko se bo kaka mamca z 1.4 bingom mim tebe pelala.......

Ne odvračam te od nakupa, samo da ne boš čez čas vesel samo tega, da lahko rečeš da imaš audija, z avtom pa razočaran..... (nekoč lastne izkušnje)

Dober nakup ;)

twingo16v
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo16v To nov 09, 2004 12:30 pm

Imeli dvakrat A4 1.6, oba kupljena nova. Prvi l.98 brez klime, drugi l.00-prenovljen, klima, 16 col feltne, športno podvozje. Z nobenmu nismo mel probleme v podvozju, edin pri prvemu je blo treba bralno tuljavo v ključavnici menat (včasih ni prebral kode v ključu). Prvi je mel nekoliko manjšo porabo (ožje gume, brez klime) povprečje 8-8,5. Pri drugem je bla poraba po računalniku več al man okol 9l/100km (3/4 tanka ponucal fotr, 1/4 je bil pa ponavad zame-se ve da kokr je duša dala). Da bi mela pa 1.6 in 1.8 druge roke pa nikol zasledu, kvečjem mogoče šele 1.8T - ugibam.

Kar se tiče motorja 1.6. Kljub temu, da avto zgleda velik je to kljub vsemu v tem razredu relativno lahek avto (se mi zdi da 1180kg), z realtivno dobro aerodinamiko. Motorju primerno ima tudi kratka prestavna razmerja, tako da je prehitevanje med 80 in 120 km/h z ustreznnim prestavljanjem lahko hitrejše kot pri kakem TDI 90km. Prav tako je tudi vožnja po AC dovolj hitra in lahkotna, le da se motor vrti v dokaj visokih vrtljajih, oz. lahko že po ravnini prideš blizu blokade. Men je ratalo oba stisnt po ravnem prek 200, oz skor 210 (ne spomnem se več dobr), v dolino pa do blokade, cca 220km/h pa še kak km več, seveda po števcu. Zarad kratkega prestavnega razmerja je za moje pojme tud v klanc dobr šu (če upoštevaškombinacijo A4 - 1.6) , sam gasa ne smeš spustit :P ! Torej več kot bi na prvi pogled lahko pričakoval od kombinacije A4 in 1.6, s tem da ima motor še 8 ventilsko tehniko in 101km. Da pa se ga vozit tudi pri nizkih obratih, no zdej sem se spomnu, da je mel motor v l.00 mal drgač razporejen navor, oz. je že pri nižjih obratih pokazal več, oz. ga ni blo treba tolk vrtet, torej je mel posodobljen-spremenjen program el. vbrizg. Najbolj bogi je bil pri speljevanju pri zunanji 30stC in vključeno klimo. Takrat pa lahko brez velike spretnosti kar odmisliš kake hitrejše štarte in vrivanja v križišču, kar pa mislim da ni to hiba samo te kombinacije ampak vseh tej podobni.

Za servise ti je že KoMar napisal, oz. smo mi imeli podobne izkušnje (za twingota so bli vsi redni servisi v poprečju za 4 kSit dražji, oba pri pooblaščenem serviserju, oba imela intervale na 15kkm).

Kar se Honde tiče boš pa verjeten v kaki drugi temi najdu vse in še več kar te zanima.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To nov 09, 2004 12:47 pm

No, nočem začet nikakršnega kreganja...ampak če primerjaš A4 in Civic, ne veš kaj bi rad...meni Honde še zdaleč niso slabi avtomobili, pravzaprav zelo dobri, saj menim da so (zmogljivejše) mašine ene boljših na svetu...
To sta zelo težko primerljiva avtomobila, in Honda Civic spada prej razred nižje kot A4...A3 torej...
Glede podvozja...popolnoma nobenih razlik ni v podvozjih različnih motorjev, zato se lahko na to podvozje mirne duše zaneseš, jaz avto zlo rad pritisnem, predvsem po ovinkih in me to podvozje še ni izdalo, le v kratkih zaprtih ovinkih pokaže nos željo po vožnji naravnost...veliko bolje se pa počuti v dolgih hitrih ovinkih, kjer se avto pelje zelo dobro!
Motor...tukaj ti težko svetujem, jaz vozim 1.8 in lahko mirne duše rečem da je za normalno uporabo ZADOSTI in brez dvoma je 8ventilska 1.6 mašina ravno tko čist dost...če nočeš dirkat...ampak dirkal tud z 1.5 Hondo ne boš...
S tem zadosti mislim normalno uporabo, ne polžja vožnja in ne postavljanje rekordov, prehitevat se da z 1.8 zelo lepo, 1.6 pa verjetno razvaja z večjim navorom v nižjih vrtljajih zaradi 8v tehnike...
Meni osebno bi najbolj v tem avtu pasal 2.8, glede na to da sem...hja no...rad (pre)hiter na cesti, ampak še vedno lahko brez kančka slabe vesti trdim, za normalno vožnjo tudi 1.6 zadošča...To da ga je treba tiščat da gre ni čisto res, ravno zaradi 8v tehnike, ki omogoča motorju, da se bolje počuti v nižjih vrtljajih, kjer streže z dosti navora, za predvsem lagodno sproščeno in ne nujno polžjo vožnjo! Počasen nikakor ne boš...

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA To nov 09, 2004 10:24 pm

wow, to mi delite!
Več kot napišete bolje je. :)

RR: ni fora v tem da je audi, ravno zato sprašujem da bom izbral najbolje kar lahko :)
V bistvu je moj glavni favorit civic 1.5i LS samo sem že skoraj obupal da ga bom dobil, medtem ko je a4 kot dreka in trave. Gledam pač kaj lahko dobim za ta denar in ker francozov zaradi mehkobe ne maram, doma pa imamo a3 in passata in smo z njima zelo zadovoljni sem pač pogledal še A4.

Meni je najbolj važno da se jaz osebno v njem dobro počutim in tu audi vseeno vodi pred hondo. Sem danes sedel v prejšnjem accordu (je bila tudi ugodna cena - 1.8mio) pa sem bil zelo razočaran - sedi se bolj utesnjeno kot v civicu, poleg tega pa je pri vozniku ona konzola pri vratih za pomik stekel&kljuko&co tako široka, da sem s kolenom stalno butal ob njo.

Komar: kaj je to lonec od 'lauša'?

twingo16v: če je poraba res 8-9 je čisto v redu, ker potem razlika v porabi nanese približno toliko kot je razlika v registraciji (civic ima 114 konj, meja pa je 110). Vsekakor pa bom pred nakupom oba avta vozil pa se bom potem odločil, zdaj vozim mamičnega passata 1.8t tako da upam da ne bom razočaran :twisted:
O hondi pa vem že vse kar je treba vedeti, zato pa sprašujem za a4 :)

Slide: saj glede podvozja vem kakšno je, ga dobro poznam :)
Z motorjem je itak močnejši kot je, bolje je, samo jaz moram gledati stvari bolj racionalno. 1.8 mašino tudi poznam in kar dobro vleče (čeprav 1.8T bolje), edino tale 1.6 mi je neznanka.
Drugače pa ja, točno vem kaj bi rad in tudi točno vem v čem sta si a4 in civic podobna. Podobna sta si po merah (enaka medosna, enaka dolžina), prostornosti, štirih vratih, prtljažniku, podobna sta si po držanju cene, podobna sta si po kvaliteti izdelave, podobna sta si po varnosti (poglej euroncap rezultate), civic ima boljše podvozje in motorje (oz. motorje z boljšim razmerjem med močjo in porabo), a4 pa boljšo notranjost in možnost avtomatske klimo. Civic je cenejši za vzdrževanje, a4 ima pa boljši pleh. V kateri avto razred spada pa me ne briga - tudi octavia spada v isti razred kot passat pa je le preoblečen golf.
Je pa ravno to, da je civic en razred niže razlog, da sploh sprašujem za a4 - civicov 1.5i LS je tako malo in so tako iskani, da se mi zdijo skoraj precenjeni, in da za ta denar lahko dobim tudi kaj drugega, mogoče boljšega.

v glavnem, hvala vsem za informacije. Pred nakupom pa bom itak oba sprobal in se nato odločil.

audifan: hvala za link, moja nemščina je sicer tako-tako, a bo.
Če boš tisto revijo kje našel bi bil pa zelo hvaležen.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov