Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

badboy3d
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

FIAT COUPE ali HYUNDAI COUPE

Napisal/-a badboy3d Sr nov 10, 2004 11:00 am

Povejte mal kaj si mislte o teh dveh avtih. Men sta oba všeč sam me pa še posebi zanima če kdo pozna človeka k je meu tegale fiata k me zanima kok je kej zgonjen pa kaj se bol splača kupt kr nism še meu nobenih izkušenj z fiati zaenkat...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=195485
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=197575

badboy3d
Nov uporabnik

Napisal/-a badboy3d Sr nov 10, 2004 11:16 am

lenivec je napisal/-a:jaz ti lahk samo rečem da so z aoje pojme coupe sedeži fuul udobni.
nisem še v nobem tak sedel, glih prav mehki glih prav trdi, rit mam glih prav not položeno itd :D (aja neja furam coupeja, ampak mam samo sedeže od coupeja v puntotu)

a to od fiat coupeja al od hyundai coupeja? :?:

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Sr nov 10, 2004 11:17 am

badboy3d je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:jaz ti lahk samo rečem da so z aoje pojme coupe sedeži fuul udobni.
nisem še v nobem tak sedel, glih prav mehki glih prav trdi, rit mam glih prav not položeno itd :D (aja neja furam coupeja, ampak mam samo sedeže od coupeja v puntotu)

od fiata coupeja ma sedeže :)

badboy3d
Nov uporabnik

Napisal/-a badboy3d Sr nov 10, 2004 11:21 am

Golfy je napisal/-a:
badboy3d je napisal/-a:

od fiata coupeja ma sedeže :)

no to je ze lepo slisat. k ta avto me ful mika - 2.0 turbo 190 konou je kr hudo. sam a je kdo meu tak avto k me zanima kok je kej pr 140.000km zgonjen pa kaj vse bi blo reba zamenat. pa se sumlivo pocen je (190konou za 1 miljon)

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Sr nov 10, 2004 11:35 am

Osebno bi verjetno raje vzel fiata, kljub temu, da mi nekako ne dišijo, ker so deli večinoma cenejši, poleg tega pa jih je na naših cestah opaziti manj kot hjundajev...
Slika

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Sr nov 10, 2004 11:52 am

no lahko ti povem to da sem se vozil v coupeju fiat 2.0 20v turbo ker namrec sta bla dva motorja eden je bil od tipota 2.0 16v s tem da je mel turbino 192 konjev drugi pa 220 konjev in 20 ventilov motor od bravota.......zadeva leti sam pa pije enga olja da gorje svinji,,,,in ko gonis do skrajnosti pije tudi do 16 litrov ....deli so pa full dragi

badboy3d
Nov uporabnik

Napisal/-a badboy3d Sr nov 10, 2004 12:06 pm

fiat gt je napisal/-a:no lahko ti povem to da sem se vozil v coupeju fiat 2.0 20v turbo ker namrec sta bla dva motorja eden je bil od tipota 2.0 16v s tem da je mel turbino 192 konjev drugi pa 220 konjev in 20 ventilov motor od bravota.......zadeva leti sam pa pije enga olja da gorje svinji,,,,in ko gonis do skrajnosti pije tudi do 16 litrov ....deli so pa full dragi

jah sej poraba bencina mi ni nek problem - to bom že. mene sam skrbi da ne bom dubu avta k je zjeban do amena pa mu bo ror dol padu k ga bom prtisnu... a je 140.000km velik za tole mašino? a pol ga odsvetuješ ?

fiat gt
Novinec

Napisal/-a fiat gt Sr nov 10, 2004 12:19 pm

ne ni dosti....sej pri takih avtih je najbolj pomembna turbina.......motor se pac normalno obrablja.in ce turbo dela kot treba je ok.........ne ne govorim to da ti ga odsvetujem tezko pa je dobit enga dobrega ker un k ga je mel je vedu zakaj ga je kupu.....sam gas....sam pomoje nevem kje ga bos izkoristil(mogoce glupo sprasujem) ampak skoda da kupujes tak avto registracija je draga......pa ce mislis z njim vozit 130 pol brezveze :lol:
prijatelj ki je klepar sicer ima dva in iz dveh dela enga ker sta oba bl tko......drgac pa respect za ta avto 0-100 6.2,tko da........sam se odloci.......

badboy3d
Nov uporabnik

Napisal/-a badboy3d Sr nov 10, 2004 12:36 pm

lenivec je napisal/-a:btw če boš coupeja kupio, vem za enega razbitega brez sprednjega vzmetenja in sedežev drugo pa je še vse
aja za dele seveda

hm ja vrjetn ga bom kupu ja, mislm najprej morm u maribor si ga sploh ogledat ane... to bo tud podvig da prodajalca nazicam za testno vozno... gre kdo z mano? :)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 10, 2004 1:11 pm

Jah 1mio,, žal Fiati 2.0 z in brez turbine slabo držijo ceno, pa tut avto je že mal v letih.
Kar se tiče izkušenj, coupe je delan na platformi od Tipota, motor je tut isti+turbo. Kar se olja tiče, če je mašina vsaj kokr tok uredu, ga sploh ne spije tolk, ot dosti manj kot piše v knigci. Kriza bo edino poraba, ker recimo samo pr mestni vožnji bo zihr cca 14-16l. Vsaj pr našmu tipotu 2.0 je bla 14 pr mestni vožnji, s tem da avto ne bi mogu bit bolj ohranjen. (7 let pr bajt 77000km).
No me je pa coupe zelo presenetu, kar se tiče izdelave, kompaknosti in udobja. sploh nism mel občutka da je Fiat :shock: . Je pa fotr mel 20VT (220ps) par dni doma in avto me je res presentu, v vseh pogledih. Čist nč ni škripal, kot recimo v Tipotu :P
Sicr ma tale rumen dost km, vendar če ni bil dobr razbit se ga kr splača uzet, delov maš v Italiji kokr hočš in pocen, ti pa priporočam da si zmontiraš še 4-batn brembo komplet od 220PS, pol bo pa že prava raketa. :P

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Sr nov 10, 2004 1:14 pm

badboy3d je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:btw če boš coupeja kupio, vem za enega razbitega brez sprednjega vzmetenja in sedežev drugo pa je še vse
aja za dele seveda

hm ja vrjetn ga bom kupu ja, mislm najprej morm u maribor si ga sploh ogledat ane... to bo tud podvig da prodajalca nazicam za testno vozno... gre kdo z mano? :)

ha če resno misliš grem rade volje z tabo :)

badboy3d
Nov uporabnik

Napisal/-a badboy3d Sr nov 10, 2004 2:12 pm

Golfy je napisal/-a:
badboy3d je napisal/-a:
aja za dele seveda

ha če resno misliš grem rade volje z tabo :)

ja jst sm čist resno mislu ja... k ne bi jst lih svoje babe u mb vleku auto gledat... če se pa kej na rablene spoznaš pa tok bolš ane :)

badboy3d
Nov uporabnik

Napisal/-a badboy3d Sr nov 10, 2004 2:14 pm

zdej smo nekak fiata obdelal, kaj si pa o hyundaičku mislte? da je to slabša opcija ugibam :D

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Sr nov 10, 2004 2:24 pm

predvsem mas razliko v konjih. posledicno tud pri porabi. s tem da pru hyundaiu ni ne vem kolk manjsa. pil bo ene 12.

razlika je v dizajnu in pa v legi. se bos moral kar fajn pomatrat, da bo hyundai tako lezal kot serijski fiat. je pa res, da bos mel verjetno s hyundaiem manj stroskov (vzdrzljivejsi materiali). sam bos pa za 200 jurjev(razlika) fijata ze posteno poservisiral.

pejd oba probat.
pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr nov 10, 2004 6:12 pm

dgrejtest je napisal/-a:predvsem mas razliko v konjih. posledicno tud pri porabi. s tem da pru hyundaiu ni ne vem kolk manjsa. pil bo ene 12.

razlika je v dizajnu in pa v legi. se bos moral kar fajn pomatrat, da bo hyundai tako lezal kot serijski fiat. je pa res, da bos mel verjetno s hyundaiem manj stroskov (vzdrzljivejsi materiali). sam bos pa za 200 jurjev(razlika) fijata ze posteno poservisiral.

pejd oba probat.
pero

No glede lega bom pokomentiral takole; tudi sam sem se odločal med tema dvema ko sem kupoval novi avto in hyundai definitivno boljše leži - fiat se ful podkrmili v ovinkih in bremze so katastrofa za toliko konjev. Hyundai je dal narest podvozje Porscheju in ta je uporabil za osnovo Bilstein fedre in blažilnike - tako da je lega izvrstna, kar so tudi potrdili vsi testi ki sem jih bral (razen tega da ga ganjam tudi sam)
Moje priporočilo je da kupi avto ki je bolje vzdrževan in manj obrabljen. Nič ti ne pomaga podvozje, če je že zjahano, ali pa turbina ki ja na izdihu - sej štekaš kaj ti govorim.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Čojko
Novinec

Napisal/-a Čojko Sr nov 10, 2004 8:38 pm

Če imaš najmanj 200 jurjev plače in misliš delati samo za avto si kupi Fiata. Za Hyundaja pa ti bo 100 jurjev velika plača zadostovala. Najbrž ti bo od nje še kaj ostalo - za kako večerjico s tvojo drago. Že samo pri zavarovanju je 100 % razlika. Koliko kateri popije je tukaj manj pomembno - ni bistven strošek, če ravno ne delaš 30 in več tisoč km/leto. Če je vse res kar piše za Hyundaja je to več kot odličen nakup - malenkost me moti le vlečna kljuka (športni avto, pa vlečna kljuka :shock: )

Odločitev je itak tvoja - važno, da boš zadovoljen in srečen.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

badboy3d
Nov uporabnik

Napisal/-a badboy3d Sr nov 10, 2004 8:49 pm

Čojko je napisal/-a:Če imaš najmanj 200 jurjev plače in misliš delati samo za avto si kupi Fiata. Za Hyundaja pa ti bo 100 jurjev velika plača zadostovala. Najbrž ti bo od nje še kaj ostalo - za kako večerjico s tvojo drago. Že samo pri zavarovanju je 100 % razlika. Koliko kateri popije je tukaj manj pomembno - ni bistven strošek, če ravno ne delaš 30 in več tisoč km/leto. Če je vse res kar piše za Hyundaja je to več kot odličen nakup - malenkost me moti le vlečna kljuka (športni avto, pa vlečna kljuka :shock: )

Odločitev je itak tvoja - važno, da boš zadovoljen in srečen.

Lp Čojko

dobr si to napisu.. ja mene tud mal mot kluka zadi. no uglaunm dons sm šou hyundaija pogledat pa je čist hudo (uno kluko daš pač dol) sam je pa fora da na voznikovih vratih na robu mal barve manka (se mal lusc) pa okol kluke za odpret vrata tud... tko da nism čist sure kaj nej bi to pomenl (barvana vrata?). pa prodajalc je reku da je meu zdle kao servis nrjen k je stal 300.000 SIT (pri 90.000km??? pa da so še jermen menal).

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr nov 10, 2004 9:00 pm

badboy3d je napisal/-a: je pa fora da na voznikovih vratih na robu mal barve manka (se mal lusc) pa okol kluke za odpret vrata tud... tko da nism čist sure kaj nej bi to pomenl (barvana vrata?). pa prodajalc je reku da je meu zdle kao servis nrjen k je stal 300.000 SIT (pri 90.000km??? pa da so še jermen menal).

Rob vrat je zbrušen pač zato ker je zihr v vsem tem času parkrat že odprl vrata v kako oviro - torej drug avto; nič novega, jaz imam enako. Servis original stane 80.000 - 90.000 Ksit (mam ga jst zdele). To je veliki servis, tako da če je bil servis 300.000 sit, je bilo ogromno zadev dodatno zamenjanih na njemu, mogoče kaki diski, pliščice, skopke, tuljave če so ble fuč. Glede na podatke ga kr vzemi, ker zveni kot dobro vzdrževano vozilo.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov