Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

kaj mi priporočate kupit

Napisal/-a M3 Pe dec 10, 2004 11:21 pm

pozdravljeni! lepo bi vas prosil če bi mi lahko predlagali kateri avtomobil se mi najbolje izplača kupit do 400k sit, vsaj manj od 200k kilometrov, in da bi bil čim bolj zanesljiv
kar se tiče kvarljivosti, sej vem da ne morem zahtevati preveč ampak do zdaj sem imel avto k mu vsakič ko sem kej zamenjal ker se mu je kej pokvarilo lahko bil vesel da sem se vozil en mesec brez ponovnih popravil. vesel bom vsakega predloga in se vam v naprej zahaljujem.
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe dec 10, 2004 11:42 pm

hja če ne gledaš tolk na zunanjost in, če hočeš zanesljiv avto, kup Accenta ;)

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo So dec 11, 2004 7:32 pm

Se strinjam. V 8 letih ob rednem vzdrževanju niti enega problema.
Lastnosti:
-zanesljivost
-poceni vzdrževanje
-majhna poraba (ob zmerni nogi)
-zmogljiv motor

Je pa moj naprodaj ce te zanima, lahko tudi za malenkost manj kot 400k. Info na PM

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe So dec 11, 2004 7:37 pm

Tud jst ti predlagam accenta, jst mam l. 96, 1.5, 190000 km, pa nobenih stroškov z njim. Samo redni servisi, edin zdele bo treba sklopko zamenat, sam je itak že cajt, k je še ta prva. To bo razen jermenov pa bremz edini večji strošek. Pr 160000 km sm naredu tehničnga brez problemov, tko da...

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: kaj mi priporočate kupit

Napisal/-a _Jerry_ So dec 11, 2004 7:42 pm

M3 je napisal/-a:pozdravljeni! lepo bi vas prosil če bi mi lahko predlagali kateri avtomobil se mi najbolje izplača kupit do 400k sit, vsaj manj od 200k kilometrov, in da bi bil čim bolj zanesljiv
kar se tiče kvarljivosti, sej vem da ne morem zahtevati preveč ampak do zdaj sem imel avto k mu vsakič ko sem kej zamenjal ker se mu je kej pokvarilo lahko bil vesel da sem se vozil en mesec brez ponovnih popravil. vesel bom vsakega predloga in se vam v naprej zahaljujem.

Mislim, da imas pravi odgovor ze v avatarju, samo izbrati si moras enega od modelov, ki jih je v tem cenovnem razredu kar veliko ;)

Sicer je pa vsak avto lahko nezanesljiv, ce je zgonjen in slabo vzdrzevan, kilometri pri tem ne igrajo posebne vloge :roll: Kateri avto pa si imel do zdaj in kaksne okvare so te doletele? :?

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Ne dec 12, 2004 1:27 pm

passat l 91. GT 2.0 16v ma polovico avta sem že menjal, samo bati pa blok mašine so še original.
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne dec 12, 2004 8:43 pm

Pozdravček!

Nekdo ti je že predlagal da izberi BMW, drugi da izberi Hyundai...
Moj nasvet je: Izberi malo manj športen avto, kot do sedaj (GT 2.0 16v). Predvsem pa ti predlagam čim mlajši avto. Nisi nič povedal kako velik avto potrebuješ?
To bi lahko precej zožilo izbor vozil. Mogoče nebi bilo slabo, da izbereš kak avto z malo bolj "osnovnim" paketom opreme in znano zgodovino. To je edino zagotovilo, da se zgodba ne bo ponovila.

Lp Tristan01

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Po dec 13, 2004 10:21 pm

M3 je napisal/-a:passat l 91. GT 2.0 16v ma polovico avta sem že menjal, samo bati pa blok mašine so še original.

Ja, si kar predstavljam... :? Glej, Passat v osnovi ni slab avto. Je pa pri nas na zalost na trgu velika vecina starejsih avtomobilov tako zdelanih, da se Bog usmili :roll: Ponavadi so ti avtomobili preziveli ze vsaj 3 ali 4 totalke, potem so si jih podajali kaksni preprodajalci (videl sem ze avto, ki je v treh mesecih zamenjal 10 lastnikov), servisiral ga ni nikoli NIHCE, potem ga pa v roke dobi nekdo, ki placa racune za nazaj za vse prejsnje lastnike :bonk Svetoval bi ti, da pri naslednjem nakupu na besedo ne zaupas NIKOMUR in avto odpeljes na servis, kjer ti ga za par 1000 tolarjev temeljito pregledajo in ti povejo, kaj vse bo v kratkem treba zamenjati. Le tako si lahko siguren, da si dobro kupil, pa karkoli ze to je.

Glede znamke bi ti pa takole svetoval: meni je najljubsi BMW. Ce se odlocas za nakup Bavarca, si pridi pogledat nas forum (bmwslo.com), kjer bos nasel vse, kar te bo zanimalo o BMWjih. V nasprotnem primeru bi ti pa predlagal, da kupis kakega Japonca (Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota,...) ker so ti avtomobili NAJMANJ zahtevni za servisiranje. Sicer so novi rezervni deli za njih dokaj dragi, zato pa raje vzemi tak model, katerih je pri nas veliko, da bos lahko brez problema dobil poceni rabljene rezervne dele. Ce bos uposteval vse nastete nasvete, se ti kaj takega, kot se ti je, ne bo moglo vec zgoditi ;)

P.S.: Ce te bo zanimalo kaj konkretnega glede kateregakoli BMWja, sem ti na razpolago. Dobis pa me tudi na BMW forumu pod istim nickom, kot tukaj, le brez crtic.

Lp

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To dec 14, 2004 11:50 am

Kar je Jerry reku. 8)

Pa mene tud lahko kej vprašaš. :lol:
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov