mihant je napisal/-a:mal off-topic: moje mnenje je, da so tile golfi izrazito precenjeni (še posebni III), ker letnik 92 1,4 mašina z okol 180,000km še vedno stane nad milijonom
Primoz_86 je napisal/-a:kako pa se kaj na avtocesti obnaša? Čez nekaj časa moram nekaj nabavit, pa bi rad, da bi se brez problema vozil 130 po avtocesti, brez da bi bil motor na rdečem in da ne bi dosti pil. Velikost pa takšna kot je golf 3. sošolc mi je rekel, da je 3-ka najslabši golf, kar so jih naredili, pa mal dvomim, ker sem se peljal z enim, ki ima spuščenga, pa se je lepo peljat.
Kater motor pripočate?
Primoz_86 je napisal/-a:Odlicen avto z zal zelo nestabilnim obcutkom pri voznji. Serija I in II sta proti trojki prava gokarta
Kaj je res tako slabo. Ko sem se peljal, se mi je zdela stabilnost kar ok.
_Jerry_ je napisal/-a:Primoz_86 je napisal/-a:Odlicen avto z zal zelo nestabilnim obcutkom pri voznji. Serija I in II sta proti trojki prava gokarta
Kaj je res tako slabo. Ko sem se peljal, se mi je zdela stabilnost kar ok.
Geometrija prednje preme je zal zelo ponesrecena, tako da ti avto na cesti daje zelo negotov obcutek. Tega seveda ne obcutis, ce je Golf III tvoj prvi avto, ali pa ce si pred tam vozil se kaj hujsega. Ce pa si preizkusil oz. imel veliko drugih avtomobilov enakega razreda, bos razocaran. Najbolj me je presenetilo to, da je bistveno slabsi celo od svojih dveh lastnih predhodnikov! Imel sem vse prve tri tipe Golfa in Passata, tudi VR6, pa sem potem raje kupil Citroen ZX 2.0 16V, ceprav mi je bil motor v Golfu VR6 bistveno bolj vsec. Zal pa je lega na cesti pri meni na prvem mestu, ker rad vozim hitro in je pri mojem nacinu voznje stik s cesto se kako pomemben.
Golf postane priblizno "normalen" sele, ko ga konkretno spustis, ampak to je ZELO slaba tolazba! Reno Clio se s svojo torzijo recimo v ovinkih nagiba skoraj kot Katrca, pa vendar ostanejo kolesa kot prilepljena na asfalt in se da z njim vozit neverjetno hitro, ker ti nudi zelo veliko povratnih informacij s ceste. Da o Meganu ne govorim (Clio je po rangu enak Polotu, alternativa za Golfa je Megan). Francozov ne mislim hvalit (imam tudi veliko zamer na zalogi), ampak za lego na cesti si Reno zasluzi![]()
P.S.: Nasvet, ki temeji na mojih dosedanjih izkusnjah: Ce kupujes majhen ali srednje velik avto, vzemi Francoza, za vecjega izberi Nemca. Japonce sem pa namerno izpustil, ker so sicer najboljsi (a temu primerno cenovno "ugodni")... :P
RedBaron je napisal/-a:Hmm, zanimiva teorija.
kaj pa vem, jaz sicer nimam golfa, ga ma pa oče in če sem iskren mi moj polo res daje boljši občutek med ovinki (saj ne da bi grozno divjal, pa tudi z golfom nikoli nimam problemov v ovinkih). Jaz sem razlog dajal temu, da nisem navajen servo volana (na polotu ga nimam in pol je mal čuden feeling, ko je volan full mehek), pa da mam jaz boljše gume in dejstvo, da sem bistveno bolj navajen polota
tudi nekaj pomeni.
Čeprav, golf ma zelo čvrsto podvozje in se praktično ne nagiba v ovinkih (kar je meni zelo všeč)!
Verjetno pa je (v tvojem primeru) svoje doprinesel tudi težek motor (VR6)!
OFF topic:
Omenil si dobro lego cliota, enkrat se mi je en clio (mk1) zalepil na rit, jaz pa sem bil še mlad in neumen (OK, tudi zdaj nisem star, ampak tega ne počnem več, če že kak ovinek odpeljem bolj ostro
potem to storim brez "zasledovalcev" ) in sva v nek ovinek priletela 100 km/h. Jaz sem normalno zvozil ovinek (sicer z nekaj škripanja, ampak na svojem pasu), clio pa je bil z 2/3 avta na nasprotnem pasu.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov