klemen je napisal/-a:a nisi ti že spraševal a nakupu avtomobila ?
zakaj zdej p307 z 1.6 motorjem

Vmes je prišla zidava in to, kar prnese svoje stroške. Je pa tudi res, da nisem načrtoval nakupa avtomobila, ker sem verjel, da me bo sedajšnji še kar nekaj časa po sloveniji prevažal. No problem je, ker se ne počutim več tolk prepričan, da bi tolk kilometrov gor pa dol delal in že vsi me preganjajo naj prodam ta 13 let stari avtomobil.
Nižjo srednjo klaso bi pa vzel za to, ker se nočem zapufat do amena za par let, ker bi še naprej rad kaj zidal

Bo pa po mojem avto spodnjega srednjega razreda prav prišel tudi v primeru družine.
Glede opreme zakaj ne XT in zakaj XS.. kar jaz vem je XS malo bolj športno orientirano. Tistih okraskoh hrasta pa res nočem po avtomobilu (raje imam sive/črne) elemente. Neke druge bistvene razlike ni (popravite me če se motim). Sicer sem opazil, da ima XT športne sedeže (a so se zmotli, al je pr 307 drgač kot pr 206).
No načeloma jaz tudi bolj vidim kako stari ateki in mamice vozijo 307ko, ampak me to pretirano ne moti. Bolj bi me motilo, da se nategnem z nakupom (ni majhen denar in nebom avta menjeval čez 2 leti - čez 10 let bo pa itak vseeno ali je model brez facelifta al z faceliftom - se vidi sedaj, ko prodajam novi model 405ke in v primerjavi z starim modelom vsi prodajalci rečejo : " kaj me briga oprema, avto je star in kdo ga bo kupu?). Raje da je bolj sigurno in da avto dela!.
Mazda 3.. no za ceno 4miljone dobiš 1.6 z TE opremo.. nekako primerljiva z XS/XT mi je pa oblikovno 307 lepši.
Bolj me mika Ford Focus 1.6GHIA (ta novi) kot bilo katera druga opcija (so pa vsi več ali manj okrog 4miljone).
Za astro pravte, da nima dobr lege na cesti, golf je itak mimo vsečen z ceno,... kaj ostane pol
Corolla, Civic,..(še kateri?) se mi ne ravno dopadejo, pa ponavad so tudi kak tolar dražji.
Kaj si mislu da je 2.0 lena mašina? a hočeš rečt, da je 1.6 enako prožen, tako da je tistih 200.000SIT neupravičljivih? je pa treba vzet v zakup tudi 40.000SIT vsako leto več za zavarovanje (2.0:1.6)!
Z tistim ležajem, a to ne zamenjajo, če je zadeva v garanciji (20k pa narediš v prvem letu)?
No samo čim več informacij prosim.
Sem pa danes vseeno šel eno oko na Hondo Accord vržt (sanjski avto), pa še akcijo majo.. samo kaj ko je še miljon pa pol zravno

kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...