Napisal/-a garac Pe jan 07, 2005 10:50 am
Servis v KR pri uradnem servisu sedaj na 60.000 km : 40.000 SIT (menjajo vse filtre, tudi klima). Lahko pa enak servis stane tudi 50.000 SIT pri drugem servisu.
Kvari se zanekrat nič. Ne divjam, ne pospešujem, ne zaviram preko mere...
Pri nakupu je po mojem potrebno pogledati po običajnih zadevah, kot je na tem forumu že hudo natančno opredeljeno. Sicer pa bi jaz kupil le od takih kot sem sam. Takih pa je hudo malo. Torej avto mora izgledati skoraj kot nov (01 ali 02 letnik), za vsako nepravilnost pa mora imeti lastnik vedenje kje, kako in zakaj se je to pripetilo. Sicer so tudi taki, ki avto redno peljejo na servis in ga sicer ne pazijo, ampak potem ima avto ponavadi veliko vizualnih napak.
Iskušnje: v avtu je prisotnega precej kombijevskega oz. tovornjaškega vzdušja. Položaj za volanom in glasnost motorja nad 2500 obratov sta glavna vzroka. Za voziti mi je prijeten, je precej udobnejši kot passat, na ovinkih nas malo bolj premetava levo desno kot sicer v pritlehnih avtih (zaradi težišča), ceste se drži odlično (Mondeo nadgrajeno podvozje). Klima dela dobro, webasto sem nadgradil na daljinca in uro (140.000 SIT), ker sicer se non stop vklaplja in izklaplja brez kontrole. Prestavljati (6. prestav) je potrebno pogosteje, seveda je 6. prestava le za avtocesto (nad 100km/h). Porabi meni cca 7 l/100km. Če bi se vozil samo po mestu, pa bi lahko prišel tudi do 9l ali pa še več. Na daljši progi ne porabi manj od 7l, ker se človek pelje 130 in ne 110 po avtocesti. Porabil bi manj le na cestah s konstantnimi 90, 100 km/h.
Na splošno mi je avto zelo všeč, negativnih lastnosti za mene skoraj ni. Lahko bi bil malo bolj zvočno izoliran. Lahko bi imel malo več predalov, npr. v tleh. Aja, edino, kar sem opazil, da mi včasih armatura škriplje. Pa je ne bom razdiral. Pa velike gume so drage (190.000SIT sem dal za zimske).
PA še veliko bi lahko govoril o vsaki zadevi posebej. Tako, za sedaj le generealno.
Išči, pa boš našel.