Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Mercedes-Benz A klasa

Napisal/-a gorgo To jan 04, 2005 9:53 pm

Sem pred nakupom tega avtomobila letnik 99-00. Pa me zanima ce ma kdo kake izkusnje s tem avtom, pa kera masina je kul. Nevem sam pa najraje nebi mel dizla...

pa kaj vam je sploh lep ta avto, kr men je... ;)

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Mercedes-Benz A klasa

Napisal/-a _Jerry_ To jan 04, 2005 10:14 pm

gorgo je napisal/-a:Sem pred nakupom tega avtomobila letnik 99-00. Pa me zanima ce ma kdo kake izkusnje s tem avtom, pa kera masina je kul. Nevem sam pa najraje nebi mel dizla...

pa kaj vam je sploh lep ta avto, kr men je... ;)

Moj foter je kupil enega leta 99, ce se ne motim. Vzel je 170 CDi. On je z njim cisto zadovoljen, jaz pa takega avtomobila ne bi imel nikoli. Vzrok za to je slab obcutek za volanom, ker je avto enostavno previsok (pocutis se, kot bi vozil kombi), in ZELO slaba ergonomija sedenja. Sedezi so pod kritiko. Ce ga mislis imeti za po mestu, oziroma kot drugi avto, ga vzemi, drugace bos razocaran. Za dolge relacije sploh ni, ker je voznja prevec utrujajoca. Celo Clio in R5, ki ju je foter imel prej, sta se na dolge proge veliko bolje odrezala, pa naj se se tako cudno slisi. To je avto za bogate babe, da lahko recejo, da vozijo Mercedes. Mercedes pa to ni. Vsaj v tistem pomenu besede, ki smo ga navajeni, ne. Sramota za znamko, ce mene vprasas.

P.S.: Pri novem, vmesnem modelu so baje nekatere pomanjkljivosti odpravili (sedezi so zdaj cisto drugacni), vseh (predvsem konstrukcijskih -tezisce, itd.) pa niso mogli. Ne vem pa, katerega leta so spremenili notranjost. Vsekakor se pozanimaj glede tega in izberi novejsi model, ce ze vztrajas pri Amercedesu... ;)

_Jerry_
Uporabnik

Re: Mercedes-Benz A klasa

Napisal/-a _Jerry_ To jan 04, 2005 10:16 pm

gorgo je napisal/-a:pa kaj vam je sploh lep ta avto, kr men je...

Lep mi je bil dokler se nisem prvic peljal v njem... Celo fotra sem pomagal pregovorit, da ga je kupil... Cepec :bonk

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Napisal/-a gorgo To jan 04, 2005 10:18 pm

haha vztrajam ravno ne, samo lep avtocek mi je. Ne mislim ga pa met ful dolgo samo za kake pol leta. dolgih relacij nekaj nea furam, samo iz MB do LJ pa mislim da nebi smelo bit problema. Ce sem zdaj mel Puntota (novi model), potem mislim da bi bla A klasa zaenkrat kar dobra...al vseeno ne?

Uporabniški avatar
sonči
Nov uporabnik

Kraj: velenje

Napisal/-a sonči Pe jan 07, 2005 11:32 am

če bi avto bil v redu jih ne bi tako masovno prodajali :shock:
sploh pa za tako ceno dobiš že pravi avto
nikoli ne reci nikoli

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Napisal/-a gorgo Ne jan 09, 2005 2:28 pm

ki pa ti vidis da jih tak masovno prodajajo??
jaooo

Uporabniški avatar
vision
Nov uporabnik

Napisal/-a vision Po jan 10, 2005 8:04 am

Dragi Gorgo!

Sem lastnik A210 evolution, bencinar z AMG podvozjem.
Z avtomobilom imam veliko veselja. Velika skrb je servis,
saj ne opravijo vseh storitev, ki bi jih morali, zaračunajo
pa ti vse mogoče razna tesnila in žarnice, tako da se Simbio
kartica postavlja v vprašanje???
Če se misliš voziti malce bolj športno, potem prideta v poštev
le modela A160 in A190, če premišljuješ o nakupu A-ja kot
dizel, to odpade, ker so drugi v tem razredu boljši in cenejši.
Glede prostora, dolžina igra precejšnjo vlogo, moj avto je
dolga verzija, torej +17cm, kar se precej pozna tako pri
vožnji kot prostoru, predvsem na zadnjih sedežih.

Upam, da sem ti vsaj malce odgovoril na tvoje vprašanje.
Lp.D.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če jan 13, 2005 9:51 pm

gorgo je napisal/-a:haha vztrajam ravno ne, samo lep avtocek mi je. Ne mislim ga pa met ful dolgo samo za kake pol leta. dolgih relacij nekaj nea furam, samo iz MB do LJ pa mislim da nebi smelo bit problema. Ce sem zdaj mel Puntota (novi model), potem mislim da bi bla A klasa zaenkrat kar dobra...al vseeno ne?

Ceprav sem na splosno zagovornik nemcev in nasprotnik italijanov, moram priznat da je Punto odlicen izdelek in jaz bi ga na tvojem mestu raje obdrzal (sploh ce je v igri samo pol leta), nato pa bi si kupil PRAVI avto (Mercedes ali karkoli drugega) in ne "avto za babe in penzioniste"... ;)

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Napisal/-a gorgo Če jan 13, 2005 10:22 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
gorgo je napisal/-a:haha vztrajam ravno ne, samo lep avtocek mi je. Ne mislim ga pa met ful dolgo samo za kake pol leta. dolgih relacij nekaj nea furam, samo iz MB do LJ pa mislim da nebi smelo bit problema. Ce sem zdaj mel Puntota (novi model), potem mislim da bi bla A klasa zaenkrat kar dobra...al vseeno ne?

Ceprav sem na splosno zagovornik nemcev in nasprotnik italijanov, moram priznat da je Punto odlicen izdelek in jaz bi ga na tvojem mestu raje obdrzal (sploh ce je v igri samo pol leta), nato pa bi si kupil PRAVI avto (Mercedes ali karkoli drugega) in ne "avto za babe in penzioniste"... ;)

puntota vec nimam in zaj morm kupit A klaso.. :lol:

no dobim ga jutri . Je pa 170 CDI , letnik 00. 90 konjev - hjaaa za dirkat ravno nebo :)
nic bom v soboto napiso kaj ves.. bomo vidli.........

lp

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Napisal/-a gorgo Če jan 13, 2005 10:24 pm

lenivec je napisal/-a:btw če boš mercedeza kupo, prodajam ene original jeklene felne z zimskimi gumami za drobiž

drobiz = ?
ti bom javo da vidim kaj sploh dobim poleg, ker ce jih ni bom tak mogo nabavit neke zimske gume....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov