Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

dilema - kaj svetujete

Napisal/-a mihant Sr jan 12, 2005 12:56 am

zadeva je taka:

dedi ma vw passat variant 1,9 TDi, 110KM, letnik 1998 (maj), avtomatska klima, 2x airbag, comfortline, bele barve. prevoženih ma 45000 kilometrov.

cena takega avtomobila na trgu je nad 2.000.000, je neki podrsan po vogalih pa po sovoznikovih vratih spodej (je podrajsu ob večno kluko ene katrce). recimo 2.000.000.

spomladi bo menjou in je reku da mi ga da, če ga čm. jz sm študent, se prav nimam keša, kukr vem bi me registracija in zavarovanje (mladi voznik, brez bonusa/malusa) pršla nad 400.000. Tazga dnarja pa (valda) nimam. Smo se pol še neki menil, pa smo pršl do ideje, da bi ga dau on staro za novo, pa bi še hkrati men kupl en mnjši avto z majhnim motorje, 1,0 al pa 1,2, tak da ga lahk vzdržujm in plačujem vse stroške... cena okol/do 1.000.000) pa še (mogoče) poznamo enga tm, pa bi zrihtu še kšno nižjo ceno al pa kej tazga... -ne vemo če še dela tm.

moje stališče: takoj bi mel passata, sam je mal velk, ampak to ni velk problem, je pa res ful predraga registracija+zavarovanje... tem prodajalcem niti ne zaupam in nočm kupt en klump, zato bi mel raj passata, ampak še najraj pa ubistvu en nou autoček (polo, pa ta razred, mogoče lupov razred, pa še ni šanse da bi me nategnl), da bi ga loh mel dolg cajta, ker ne mislm menat prej kt kšne 7,8let. Takrt bo pa passat že str in bi se ubistvu res splačal kupt nou avto, kšn drug rabljen bi meu pa tud dost let (recimo letnik 2000). se bi ga pol težje prodal.

fora je, da se o tem še nismo pogovarjal (samo passat al pa rabljen), pa pustmo dejstvo da sm itak iz lj in da auta ubistvu ne rabm, ampak mam tok močno željo, sam bi si pa s svojim kešom kupu neki do 400.000. se pravi eno bedno kišto.

upam da ni preveč zakompliciran, pa še prašite če je kej nejasno, kakšna vprašanja. prosim svetujte!

thnx :roll:
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr jan 12, 2005 1:00 am

Nimaš kej razmišljat vzem tega passata, sploh dejstvo, da je avto od nekoga ki mu poznaš in celo iz tvoje familije je dodaten bonus, ker te večina folka pri prodaji rabljenega hoče nategent. Imel boš udoben varčen in predvsem varen avto - jebeš polota :P. Pa tut noben ti ne pravi da moraš vzeti polni kasko in vsa zavarovanja na voljo, da bi se vozil.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Sr jan 12, 2005 1:23 am

si prepričan da je registracija+ zavarovanje 400k :roll: prej 190k ;)
EJ6

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr jan 12, 2005 8:25 am

Če ti ne vzameš passata, ga jest... Ne ser ga - če maš možnost dobit avto, ki je eden bolj iskanih (vsaj bil pred kratkim) na trgu z mašino, ki je ena bolj iskanih na trgu, ki ima povrhu samo 45000 km (kar je približno isto kot 0) - samo zgrabi.

burekboy
Nov uporabnik

Napisal/-a burekboy Sr jan 12, 2005 9:10 am

ka pa tole: tvoj dedi ma ziher 50% popusta, on ga registrira ti pa sam narediš povlastio na AMZS za 3000-4000 sit, ko pa ne boš več mlad voznik pa ga sam prepišeš na sebe pršparaš kr neki dnarja. To sma js pa mama razmišlala za Golfa IV, ona si bo pa kupla Golfa II.
Mislite da je to mogoče?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jan 12, 2005 9:16 am

Sam ma dedi pol 100% če se ne motim. Edino če zdila pr zavarovalnici kej.

Drgač pa VZEMI PASSATA!!! Ker karkol druzga boste nabavlal ne boš mel pojma kaj dela in kaj ne.

Pa glede registracije, vzemi obvezno in AO+, pa pamet v glavo pa je. Pa starše prepričaj da če kaj dajo na sinovo življenje mu bodo pustili da se vozi okoli v varnem avtu (in obenem dodali zraven za registracijo :P ). 8)
Slika

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Napisal/-a mihant Sr jan 12, 2005 9:25 am

Rjuhar je napisal/-a:Če ti ne vzameš passata, ga jest... Ne ser ga - če maš možnost dobit avto, ki je eden bolj iskanih (vsaj bil pred kratkim) na trgu z mašino, ki je ena bolj iskanih na trgu, ki ima povrhu samo 45000 km (kar je približno isto kot 0) - samo zgrabi.

tle tud ne vem, vožen je bil (torej) na krajših razdaljah, kar pa (vsaj po mojem mnenju) ni glih dobr za dizel. vem, vem je bil odprt topic na to temo, sam je blo tizga preveč pa se mi ni dal brat...

kaWsk je napisal/-a:si prepričan da je registracija+ zavarovanje 400k prej 190k

to je pomoje polno kasko pa vse... nism pa pomislu na to, da bi uzel sam osnovn kasko, ker mi res ni treba polno. al pa še nevem, parkirišče pa ogledala zravn... dobra ideja...

ampak pol so tuki še servisi, k so tud dost dragi... (ane?) po eni strani delim vaše mnenje, da sam zgrabm passata, po drugi strani sem pa za eno petko 1,1 k ma minimalno reg. pa minimalne redne stroške (bencin, servis) --> tega ni treba komentirat z vidika da je petka bedna.
:roll:

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Napisal/-a mihant Sr jan 12, 2005 9:29 am

Nixxon je napisal/-a:Pa glede registracije, vzemi obvezno in AO+, pa pamet v glavo pa je. Pa starše prepričaj da če kaj dajo na sinovo življenje mu bodo pustili da se vozi okoli v varnem avtu (in obenem dodali zraven za registracijo :P ). 8)

prvi del se strinjam, drugi del pa :har :rofl :cry :cry :rofl uglavnm, ni šan. oni so mnenja da avta sploh ne rabm, kar je sicer res in se s tem tud strinjam, ampak mam tok močno željo po avtu, da mi verjetn nč nau preprečl met auto!!! :twisted:

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr jan 12, 2005 9:58 am

Ej na tvojem mestu spoh nebi kaj dosti razmišljal ker take priložnosti verjetno ne boš več imel. Malo me je zmotilo ko si napisal da ciljaš na razred Polota ali Lupota. Mislm glej Lupo al pa Passat je pa res nekaj čisto povsem drugega (ne samo po velikosti, tudi po varnosti,...). Lupo pa Passat sta dva popolnoma druga razreda, tko da odloč se kaj boš vzel al od dedija Passata (k je praktično nov) al pa enga Lupota (pri katermu seveda ne boš točno vedel kaj kupiš da ostalih stvari pri kupovanju rabljenih avtomobilov niti ne omenjam seveda če ni primer tak kot pri tebi pri passatu) :-P
Če je ravno, ni zabavno.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Če jan 13, 2005 9:25 pm

Podarjenemu konju se ne gleda v zobe 8)

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Če jan 13, 2005 9:35 pm

UZEEEM PASSATA! Nimaš kej zgrešit in nimaš se česa bat. Take priložnosti res ne boš več dobu.

Če ga pa ne boš ti uzeu mi pa sporoč...resno!
TJUNING PA TO...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov