Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

alkor
Nov uporabnik

volvo v40 pri leksetu

Napisal/-a alkor Sr jan 12, 2005 1:49 pm

kaksne imate izkusnje z omenjenim trgovcem. Ali se splača tam kupit avto. Kako je s kilometrino. Pri nas te itak vsak nategne in prevtri kilometre nazaj a ne. a se bolj splaca v nemciji kupit avto.
LP

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Sr jan 12, 2005 2:03 pm

Jaz mam za Igorja samo najboljše besede, res korekten dec. Lepo ti svetuje objektiven full, prizna da ni Volvo oh in sploh, pove tud kaj mu manjka. Glede servisa pri njih pa nimam kaj slabega rečt. Mogoče mam srečo ali pač.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Sr jan 12, 2005 2:15 pm

Lekše je v redu, samo je pa po mojih izkušnjah najdražji seviser Volvov.
l.p.
Born to be wild !

križi
Novinec

Kraj: Podutik

Napisal/-a križi Sr jan 12, 2005 11:45 pm

Jst bi ti pa svetoval, da gres k INTERCLASU na dolgi most.

Pri nas doma smo zadovoljni in s servisom in z vsemi ostalimi stvarmi.
Rad se udeležujem vsakršnih srečanj in mi je v veselje spoznavati nove ljubitelje avtomobilizma pa če tudi je to na križišču:-)

Don_M
Nov uporabnik

Napisal/-a Don_M Če jan 13, 2005 7:24 am

Mene pa zanima ali ima kdo izkušnje z INTERCLASOM v Kranju.

Hvala

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če jan 13, 2005 7:39 am

Mi vozmo k Lekšetu že več kot 10 let. Spoznajo se na zadeve, na laži jih nikol nismo ujel, cena je pa pomojem kr nekje normalna. Pač deli so dragi, te moraš pa kupit kamorkoli ga pelješ servisirat razen če kupuješ neoriginalne dele.

Igor je res dec na mest tko kot je Avalon napisal. Tko al tko Fotr bl zdraho dela tam, Igor pa vodi zadeve. :lol:

Glede Interclassa v LJ pa ni za zgubljat besed. Mi smo avto kupil tam in dali staro za novo.
Ko smo kupil nov avto, so poleg cene avta mastno zaračunal še tepihe, pa 30 jurjev priprava vozila na prodajo (to je pomenil da so ga pelal v avtopralnico, ki je cca 100 metrov stran), tekočine nobene not (da bi šipe pral ni šanse), gume napumpane kolk pade (ena je mela 3 bare druga 0,9 bara)...
Najprej smo imel težave ker avto ni hotel it več kot 130kmh in smo šli vprašat če je to zanalašč da utečeš motor al je kaj narobe pa so samo gledal ko tele u nova vrata. (blo za utekavanje motorja)

Naš star avto: Odkupil so ga za cca 900 jurjev, naprej prodajal za 1.180.000. Ker najprej ni šel v promet so znižal ceno na 1.050.000 in pobral ven Radio, Meglenke in vse ostalo kar se je dalo (To vem, ker so telefonsko številko dal novemu lastniu).

V glavnem nas niso več vidl pri Interclassu in nas tudi ne bodo.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če jan 13, 2005 7:43 am

Aja pa še to sem pozabil, da ko smo kupil no avto je imel gor jajčaste gume, tko da je tresl na AC pri 130-150 kmh.

Na žalost gume niso v garanciji ampak je Lekše res probaval vse da bi poštimal zadevo. Clo iz Avstrije je enga experta pripeljal da je pregledal če so slučajn pesta zvita, pol pa dokler smo mel une gume je Lekše plačeval superfinish (centriranje gum na avtu), ker je to edino pomagalo poleg nakupa novih gum. ( vsako sezono ko smo jih gor dal je plaču, torej ene 2x)

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Če jan 13, 2005 6:21 pm

No jaz samo vem, da ko sem se zanimal za ceno mislim da za obnovo rok, in pa tudi za servis sem poklical tako Interclass, Remont Kranj(zdajšnji Interclass) in pa Lekšeta. Lekše je bil za vse kar sem se jaz zanimal najdražji. Je pa res da razlike v ceni niso bile velike, sam vseen.
l.p.
Born to be wild !

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če jan 13, 2005 6:29 pm

Airborne je napisal/-a:No jaz samo vem, da ko sem se zanimal za ceno mislim da za obnovo rok, in pa tudi za servis sem poklical tako Interclass, Remont Kranj(zdajšnji Interclass) in pa Lekšeta. Lekše je bil za vse kar sem se jaz zanimal najdražji. Je pa res da razlike v ceni niso bile velike, sam vseen.
l.p.

ldober servis ti računa 20 000
slab 15 000
ker ne zrihtajo tko k je treba, morš pelat še na dobr servis in plačat 20 000

kdo je pol cenejši?
podpis

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Če jan 13, 2005 6:31 pm

lublancan je napisal/-a:
Airborne je napisal/-a:No jaz samo vem, da ko sem se zanimal za ceno mislim da za obnovo rok, in pa tudi za servis sem poklical tako Interclass, Remont Kranj(zdajšnji Interclass) in pa Lekšeta. Lekše je bil za vse kar sem se jaz zanimal najdražji. Je pa res da razlike v ceni niso bile velike, sam vseen.
l.p.

ldober servis ti računa 20 000
slab 15 000

kdo je pol cenejši?

To je pa čist odvisno ker lahko ti tist za 15k naredi boljš kot un za 20k. Ni nujno da če je dražje da je tut boljše.
l.p.
Born to be wild !

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če jan 13, 2005 8:40 pm

Lekse je OK, razen tega da je drag, pri Interclassu so pa barabe :evil: Ce se ne veste: vcasih so bili pooblasceni prodajalec vozil Volvo, pa so jim Svedi licenco odvzeli, ker so vrteli kilometre in popravljali totalke, skratka nategi na 1001 nacin :twisted: Zdaj lahko uvazajo samo se rabljene. Pri njih ne bi kupil niti tepiha, kaj sele avto... :roll:

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Pe jan 14, 2005 12:37 am

_Jerry_ je napisal/-a:Lekse je OK, razen tega da je drag, pri Interclassu so pa barabe :evil: Ce se ne veste: vcasih so bili pooblasceni prodajalec vozil Volvo, pa so jim Svedi licenco odvzeli, ker so vrteli kilometre in popravljali totalke, skratka nategi na 1001 nacin :twisted: Zdaj lahko uvazajo samo se rabljene. Pri njih ne bi kupil niti tepiha, kaj sele avto... :roll:

No tole je pa v tem trenutku zame zelo dobrodošla informacija, ki sem jo za spremembo še pravočasno dobil.
l.p.
Born to be wild !

Don_M
Nov uporabnik

Napisal/-a Don_M Pe jan 14, 2005 1:40 pm

Kako pa je z servisiranjem pri Summit motorsu?
lp

križi
Novinec

Kraj: Podutik

Napisal/-a križi Ne jan 16, 2005 8:39 pm

_Jerry_ je napisal/-a:Lekse je OK, razen tega da je drag, pri Interclassu so pa barabe :evil: Ce se ne veste: vcasih so bili pooblasceni prodajalec vozil Volvo, pa so jim Svedi licenco odvzeli, ker so vrteli kilometre in popravljali totalke, skratka nategi na 1001 nacin :twisted: Zdaj lahko uvazajo samo se rabljene. Pri njih ne bi kupil niti tepiha, kaj sele avto... :roll:

Tole je pa zanimiva informacija tudi zame!
Mogoce bi samo vprasal, ce ves kje je interclass???
Pa pokomentiral bi tole, da pri volvotu uvaza vsak svoje vozilo iz Svedske za razliko od ostalih znamk po vecini.
Glede Lekseta nimam sam kaj povedati edino to, da je res nekoliko drazji.
Kar se pa Interclasa tice bi pa dodal, da je malo cudno, da bi navijali kilometre ter postavljali neprave informacije kajti je ena redkih avtohis kolikor vem, da dajo tudi na rabljeno vozilo pol letno garancijo.
Avtov ne perejo v avtopralnici 100m strabn tako, da... No coment.

Tisto gor, ki je en uporabnik napisal, da je bila ena guma napihnjena na 3.0 bara, druga pa na 0.9... In ti si se upal it na cesto s takim vozilom?
Rad se udeležujem vsakršnih srečanj in mi je v veselje spoznavati nove ljubitelje avtomobilizma pa če tudi je to na križišču:-)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne jan 16, 2005 8:45 pm

lublancan je napisal/-a:dober servis ti računa 20 000
slab 15 000
kdo je pol cenejši?

To sploh ni res, dostikrat se namreč zgodi ravno obratno. Slab servis ne zna uštimat problema (ne da govorim o uradnih servisih k delajo samo eno znamko in bi moral poznat vsako težavo po nekaj letih obstoja modela) in ti ponavadi nabije še cene ur serviserjev, k so se zajebaval s tem... tako da če je servis dober ti hitro najdejo težavo in tudi ne zasolijo cene... Mogoče naredimo, da boste na prihajajočem portalu lahko tudi ocenjevali servise? Ime, znamka, kraj, ocena...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Ne jan 16, 2005 8:57 pm

križi je napisal/-a:

Pa pokomentiral bi tole, da pri volvotu uvaza vsak svoje vozilo iz Svedske za razliko od ostalih znamk po vecini.
Kar se pa Interclasa tice bi pa dodal, da je malo cudno, da bi navijali kilometre ter postavljali neprave informacije kajti je ena redkih avtohis kolikor vem, da dajo tudi na rabljeno vozilo pol letno garancijo.

Tisto gor, ki je en uporabnik napisal, da je bila ena guma napihnjena na 3.0 bara, druga pa na 0.9... In ti si se upal it na cesto s takim vozilom?

Lej naročiš nov avto, oni te čez kakšen teden pokličejo in rečejo pridi po avto. Ti se pripelješ s svojim, ki ga pustiš tam (staro za novo). Medtem ko ženska v pisarni ureja papirje, ti ponudi ključe če hočeš mal pogledat avto od blizu in greš ven. Ko konča te pokliče v pisarno in ponudi papirje v podpis. In pol daš roko in se nasmejan odpelješ proti domu. Na bencinski pumpi Barje pa ugotoviš kako so napihnjene gume. Nimaš kej upaš ne upaš. Tko je. Sej ne bom na njihovem dvorišču preverjal in na roko pumpal gume.

Naš avto je bil opran v avtopralnici, ki je oddaljena nekje med 100 in 200 metrov. To je še una tajnica povedala.

Kot sem pa prej napisal iz starega avta so pobrali ven vse kar se je dalo. Mi smo pustil notri še trikotnik, prvo pomoč, radio (vreden nov cca 100 jurjev), pokrovčke, ki so bili v odbijaču namesto meglenk ko je bil nov kupljen, meglenke, pa sigurno sem še kaj pozabil, ker je že 7 let nazaj.

Da sploh en govorimo da se njihovi serviserji ne spoznajo na avto. Ko smo ga kupil, je blo tko kot da ima 40 konjev. Končna na AC je bla 130, zakopal pa tut na pesku ni. Ko smo prevozil 1000 km, je že rahlo zakopal in imel končno 150 kmh, po 2000 prevoženih pa je delal normalno. Ko smo šli tja (po recimo 200 prevoženih kilometrih) in spraševali kako da avto nima moči so tajnica pa 3 mehaniki gledal ko zaboden vol.

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Ne jan 16, 2005 9:14 pm

Pri Summit-u sem jaz kupoval XC70 in morem priznati, da tako lepega sprejema in ravnanja s strankami sem redko kje doživel. Če misli kdo tam kupovati avto naj se obrne na g.Matej Štirn. Glede servisom pa nimam kaj rečt, naredijo kot je treba.
Če bo pa kdo zavil v Porsche Verovškova pa na g.Edi Jan, zame ena redkih prodajalcev ki sta objektivna pri svoji znamki je ne poveličujeta v oblake in se res zelo potrudita z informacijami ter testnimi vožnjami. Kapo dol pred obema.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne jan 16, 2005 9:42 pm

Tam kjer kupuješ vozilo za 10 miljončkov, pomoje ni dvoma o tem, da ne bi bili prijazni. ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Ne jan 16, 2005 10:36 pm

ice je napisal/-a:Tam kjer kupuješ vozilo za 10 miljončkov, pomoje ni dvoma o tem, da ne bi bili prijazni. ;)

Ja, ce si po videzu japi v obleki in kravati, enak ucinek pa verjetno dosezes tudi v umazani trenirki, ce si cigareto prizges z bankovcem za 500 EUR :mrgreen:

Nasi prodajalci se bodo pac morali se VELIKO nauciti glede psihologije prodaje, da osnov bontona niti ne omenjam... :EE

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Ne jan 16, 2005 10:40 pm

križi je napisal/-a:

Mene pa zanima, zakaj meni (in ostalim) ne verjames :?: Mogoce tam delas? ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov