Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

TOMA
Nov uporabnik

MERCEDES BENZ E 240 LETNIK 2000

Napisal/-a TOMA Sr jan 19, 2005 10:39 am

Zivjo !

V kratkem nameravam kupiti nov avto. Prva izbira bi bila zgoraj omenjeno vozilo. Do sedaj sem bil zvest voznik BMW jev, sedaj pa bi rad poskusil se kaj drugega.
Torej, zanima me ce ima kdo kaksne izkusnje s tem oz. podobnim avtomobilom ?

Za vsako inf. se vam lepo zahvaljujem.

LP

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: MERCEDES BENZ E 240 LETNIK 2000

Napisal/-a _Jerry_ Sr jan 19, 2005 10:56 am

TOMA je napisal/-a:Zivjo !

V kratkem nameravam kupiti nov avto. Prva izbira bi bila zgoraj omenjeno vozilo. Do sedaj sem bil zvest voznik BMW jev, sedaj pa bi rad poskusil se kaj drugega.
Torej, zanima me ce ima kdo kaksne izkusnje s tem oz. podobnim avtomobilom ?

Za vsako inf. se vam lepo zahvaljujem.

LP

Ojla.

Ce vozis po omejitvah, bo kar v redu. Avto je zelo kvalitetno narejen (za danasnje razmere), varen in udoben. Vzdrzevanje je dokaj poceni, tako kot pri BMW. Je pa glavna slabost tega avta presibek motor. Katere BMWje si do sedaj vozil? Ce si imel 4valjnike bo v redu, ce si pa navajen (bolje receno -RAZvajen) na 6aka, bo kriza...

Lp in dobrodosel na forumu... :hi

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA Sr jan 19, 2005 11:49 am

Do sedaj sem imel ze vrsto BMW jev. Od 316 do 525. Se pravi tudi R6. Zanima me predvsem primerjava med tem Mercedesom ter BMW 523. Na prvi pogled se mi je zdel Mercedes precej vecji, kljub temu, da sta isti razred.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr jan 19, 2005 12:14 pm

TOMA je napisal/-a:Do sedaj sem imel ze vrsto BMW jev. Od 316 do 525. Se pravi tudi R6. Zanima me predvsem primerjava med tem Mercedesom ter BMW 523. Na prvi pogled se mi je zdel Mercedes precej vecji, kljub temu, da sta isti razred.

Mercedesa E 240 sicer nisem imel, sem pa imel E 280 letnik 97, ze novi tip motorja -V6. Imel sem tudi dva E39, 523 letnik 99 in 528 letnik 95. Meni se Mercedes niti ne zdi vecji od BMWja. Je pa mogoce res BMW notri malo bolj "utesnjen", ampak ko se ga navadis, je pocutje vrhunsko. Razlika je standard: glavni BMWjev adut je motor (523 z dvojnim VANOSom ima porabo ze skoraj kot kak Clio, da o zmogljivostih ne govorim) in natancen rocni menjalnik, pri Mercedesu pa je menjalnik se vedno "pocasen" in je edina prava izbira avtomatika. Tudi Steptronic od BMWja je sicer za prste polizat. Sicer ti pa tezko kaj vec svetujem, ker kot receno E 240 V6 nisem imel. Pojdi ga preizkusit, pa bos videl, ce ti odgovarja. Moje osebno mnenje je, da bi, ce bi izbiral med tema dvema modeloma, vzel MB E 280 ali 320 avtomatika (kljub nekaj visji zavarovalni premiji -tadva motorja sta RES vrhunska, ce imas dovolj $ za nakup letnika 2000, ti pa tistih par 10.000 SIT razlike itak ne pomeni neke strasne razlike), ali pa (se raje) BMW 523i steptronic. Kljub temu, da so to mocne zverine, te avtomatika umiri in neskoncno uzivas tudi v pocasnem krizarjenju -ce se morda bojis novega zakona. Obcutek pri prehitevanju ali takrat, ko ni na obzorju kaksnega policaja, je pa vseeno BOZANSKI... :mrgreen:

P.S.: Ce te bo mikal BMW, obisci nas BMW forum (bmwslo.com) :hi

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA Sr jan 19, 2005 2:18 pm

Jerry hvala za vse informacije. Ali lahko napises se kaksne so prednosti tega modela Mercedesa pred BMW jem, ce sploh so.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Sr jan 19, 2005 2:35 pm

Mi smo mel takeka mercedesa.
Avto je zelo udoben in dobro narejen. Motijo pa naslednje stvari: slab ročni menjalnik, premalo neposreden volan (zelo slab (zadušen) občutek kaj se dogaja s kolesi) in kot so ti že ostali povedali nekoliko podhranjen motor, ki pa se oddolži z umirjenim in tihim tekom.
Najbolje se avto znajde na avto cesti, katere premaguje brez težav.
Let there be rock!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov