Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Nakup corse ali Clia

Napisal/-a spektr Pe jan 21, 2005 12:55 am

ŽIVJO,

Evo, trenutno kolebam med omenjenima modeloma (novima). Ali corsa 1.4 16V cosmo (avt. klima, 4 airbagi, ABS,..), ali pa Clio 1.4 16V (ima nekaj opreme več)? Kaj vaše izkušnje govorijo. Cena je pa tam tam. Cliota (extreme) letnik 05 se dobi s popustiom 400.00 SIT za cirka 2.450.000 SITov, nekaj takega pa pride tudi corsa?

Jutri grem malo peljat, me pa zanimajo še vaša mnenja..

Thx
lp dejan

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Pe jan 21, 2005 1:00 am

meni osebno je corsa bol vsec..

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Pe jan 21, 2005 1:26 am

Dej poglej mal nazaj, en se je isto odločal...voham da se bo tole zaklenil...drgač gre pa moj glas cliotu...bolj ti bo držu ceno, pa te zadnji modeli nimajo več napak.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 21, 2005 7:37 am

Če maš namen kupt cliota se ti ga splača v TPV avto v Novem mestu, ker tukej so najcenejši v SLO.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe jan 21, 2005 7:55 am

ban je napisal/-a:Če maš namen kupt cliota se ti ga splača v TPV avto v Novem mestu, ker tukej so najcenejši v SLO.

Ali pa še v eni avtohiši, khm ne bom reklame delal, lahko na pm... Dobiš še 10% popusta na renaulte, ker ga kao kupi en zaposlen iz revoza in dobiš njegov popust, njemu pa daš 15k... S tem da po novem si prvi lastnik, torej je avto pisan direktno nate in ne več na njega...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Pe jan 21, 2005 8:13 am

Shatzy je napisal/-a:Dej poglej mal nazaj, en se je isto odločal...voham da se bo tole zaklenil...drgač gre pa moj glas cliotu...bolj ti bo držu ceno, pa te zadnji modeli nimajo več napak.

No sej to me je najbolj zanimal. Malo sem prebiral poste o težavah s klioti in sem si mislim, če bom mel jaz take potem rajši vzamem corso. Je res, da je tko malo neumno gledat, samo statistika ne laže. Upam, da so v letnikih 2005 popravili razno razne slabe stike itd...
Trenutno AH v medvodah ponuja cliota l 2005 za cirka 400000 SITov popusa. To se mi zdi dosti ugodna varianta..
lp dejan

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Pe jan 21, 2005 8:23 am

Mrcina je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Če maš namen kupt cliota se ti ga splača v TPV avto v Novem mestu, ker tukej so najcenejši v SLO.

Ali pa še v eni avtohiši, khm ne bom reklame delal, lahko na pm... Dobiš še 10% popusta na renaulte, ker ga kao kupi en zaposlen iz revoza in dobiš njegov popust, njemu pa daš 15k... S tem da po novem si prvi lastnik, torej je avto pisan direktno nate in ne več na njega...

LP Mrcina

A ima kdo izkušnje s cliotom 1.6? Na forumu nisem najdu kake pametne debate okrog tega, ali se splača vzeti 1.6 oz. kakšna je razlika med 1.4 in 1.6..
lp dejan

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Pe jan 21, 2005 8:41 am

npr. kar sm najdu na renault strani:

1.4 16V 100KM
max. hitrost: 185 km/h
pospešek 0-100: 10,5 s
400 m stoječi start: 17,6 s
1000 m stoječi start: 32,3 s
povpr. poraba: 6,7 lit./100 km
masa praznega vozila: 980 kg
najv. navor: 127 Nm / 3750 vrtlj/min
najv. moč: 100KM / 6000 vrtlj/min

1.6 16V 110KM
Max. hitrost: 193 km/h
pospešek 0-100: 9,6 s
400m stoječi start: 16,9 s
1000m stoječi start: 30,9 s
povpr. poraba: 7,2 lit./100km
masa praznega vozila: 1000 kg
najv. navor: 148 Nm / 3750 vrtlj/min
najv. moč: 110KM / 5750 vrtlj/min

navora ma 1.6 več, konjev tudi, hitrost večja, poraba tudi, hm..pa mislim da 110 Km že spada v višji razred pri zavarovanju..nad 107 al kolk je dražje..če se motim me popravite :)

amm pa to je ubistvu pač teorija :D , ki je več al manj vsem znana..kar se tiče lastnih izkušenj s cliom 1.4 oz. 1.6...teh pa nažalost nimam ;)

Uporabniški avatar
Zupo
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Zupo Pe jan 21, 2005 9:13 am

Corsa definitvo. Jo mam 2 mesca, naredu že 5.000 km brez kakršnih problemov. Porabo mam od 6.5 - 7. Je pa podvozje dokaj trdo (kar je meni super) in posledično je lega dosti boljša kot v kliotu (soseda ma 1.2 16V in lahko primerjam :).

več tuki
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=22126
What we do in life, echoes in eternity....

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Pe jan 21, 2005 9:36 am

Jaz sem vozil cliota 1,4 75km (mk1) in je bolj tako tako in pa tanovega dizla, samo ne vem koliko konjev, ki mi pa sploh ni bil všeč. sem se pa vozil tudi v 1,4 16v, je pa to že bolj strup, ker oreng leti za tako malo kištico. Samo ne morem primerjat s corso, ker je ne poznam spljoh. Bi pa osebno rajši cliota, kar tako brez razloga, oz, ker ne maram nemških avtov :D (no, nekatere že, majhnih pa ne)

Lp Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Zorqon
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a Zorqon Pe jan 21, 2005 10:17 am

Vozil ze oba corso in cliota...oba letnik 2004.
Jaz bi vzel corso..predvsem zaradi bolj sportne lege na cesti in bolj živega motorja, pa predvsem zaradi tega ker večina ki jih ima corso pravi da ni imela težav z kakimi okvarami...pri cliotu pa se veliko slišo o okvarah.
Sicer nisem nobenga veliko vozil...ravno tolko da sem malo probal...recimo vsakega 5km. Tak da ti ne moram povedati kateri je na daljše proge bolj udoben.

Meni se je pač vožnja s corso zdela bolj zabavna ;)
Policaj: " boste pihali??? "
Voznik: " ne, bruhal bom "

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Pe jan 21, 2005 10:22 am

Zorqon je napisal/-a:Vozil ze oba corso in cliota...oba letnik 2004.
Jaz bi vzel corso..predvsem zaradi bolj sportne lege na cesti in bolj živega motorja, pa predvsem zaradi tega ker večina ki jih ima corso pravi da ni imela težav z kakimi okvarami...pri cliotu pa se veliko slišo o okvarah.
Sicer nisem nobenga veliko vozil...ravno tolko da sem malo probal...recimo vsakega 5km. Tak da ti ne moram povedati kateri je na daljše proge bolj udoben.

Corsa bolj živahna? Do sedaj so vsi trdili, da je klio bolj živahen. No ja sej pravm, bo treba probat :)
lp dejan

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe jan 21, 2005 10:26 am

Vsaj preberi si še kakšno debato - sicer pa po moje kupi Cliota, da jih bo več in bo Corsa obdrzala visjo ceno kot rabljen avto.

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... clio+corsa

Uporabniški avatar
Zorqon
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a Zorqon Pe jan 21, 2005 10:37 am

spektr je napisal/-a:

Corsa bolj živahna? Do sedaj so vsi trdili, da je klio bolj živahen. No ja sej pravm, bo treba probat :)

Ne vem...to so moje izskušnje z njima....meni se je nasplošno zdela corsa bolj športna...lahko pa tudi da je bil oni clio ze rafukan, ker ga ima bolj extremen voznik. ;) Ne vek kak je nasplošno...jaz sem samo ta dva sprobal in se to ne veliko :(
Policaj: " boste pihali??? "
Voznik: " ne, bruhal bom "

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Pe jan 21, 2005 10:48 am

Zorqon je napisal/-a:
spektr je napisal/-a:

Ne vem...to so moje izskušnje z njima....meni se je nasplošno zdela corsa bolj športna...lahko pa tudi da je bil oni clio ze rafukan, ker ga ima bolj extremen voznik. ;) Ne vek kak je nasplošno...jaz sem samo ta dva sprobal in se to ne veliko :(

Hvala. Nekje sem zasledil, da so servisi cenejši kot za renaulta. Seveda govorim o pooblaščenih servisih. Je to res?
lp dejan

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jan 21, 2005 10:52 am

Mrcina je napisal/-a:

LP Mrcina

kokr jst vem se dobi 12 %
samto se pr cliotu pr 400000 popusta ne splača
ker ne profitiraš
lp
aja drgač sm pa za cliota (men je tanova rdeče oranžna barva ta naj tabolš)
lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jan 21, 2005 10:54 am

Mrcina je napisal/-a:Jaz sem vozil cliota 1,4 75km (mk1) in je bolj tako tako in pa tanovega dizla, samo ne vem koliko konjev, ki mi pa sploh ni bil všeč. sem se pa vozil tudi v 1,4 16v, je pa to že bolj strup, ker oreng leti za tako malo kištico. Samo ne morem primerjat s corso, ker je ne poznam spljoh. Bi pa osebno rajši cliota, kar tako brez razloga, oz, ker ne maram nemških avtov :D (no, nekatere že, majhnih pa ne)

Lp Mrcina

kterga dizla si pa vozu da je 1.4 16V tak strup
k ga vrjetn tut 80km dizl pihne
navor dela svoje
lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 21, 2005 11:34 am

kokr jst vem se dobi 12 %
ker ne profitiraš
lp
lp[/quote]

Dobi se še dodatnih 10% popusta na revozovga delavca, tud če nobenga ne poznaš ti ga (lahko) v salonu zrihtajo, pa zdejle majo na cliote 300-380 k SIT popusta.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Pe jan 21, 2005 12:05 pm

Kar se popusta tiče... teh 10% se računa na maloprodajno ceno brez davka. Torej od cene v ceniku odšteješ popust, nato pa še 10% dol na ceno brez davka odšteješ... Kar je cca 170k (semizdi, ko sem jaz za cliota kake dve leti nazaj računal)... Toerj 400k minus dodatnih (recimo) 170k...

kar se pa dizla tiče pa nisem mislil na pospeške ipd, ker ga nisem gonil, ampak na občutek med vožnjo, roptalo pa treslo je hudičevo, res da je bil mrzel (zato ga tudi nisem gonil, ker je bil od sestre), ampak vseeno...

Nad 1,4 16v sem bil pa navdušen, ko ga je stisnil navzgor v klanec in je clio kar šel in šel in šel... Recimo za primerjavo z mojo hondo, na ravnem ga pihnem, kljub 25 konjev manj, samo v klanec pa mi zmanjka... pa tudi končna se honda ne more primerjat...

je pa vse to zelo subjektivno, ker nobenega nisem testiral oz. se vozil z njim dalj časa...

Lp mrcina
dihtunga.press

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Pe jan 21, 2005 12:16 pm

ban je napisal/-a:kokr jst vem se dobi 12 %
ker ne profitiraš
lp
lp

Dobi se še dodatnih 10% popusta na revozovga delavca, tud če nobenga ne poznaš ti ga (lahko) v salonu zrihtajo, pa zdejle majo na cliote 300-380 k SIT popusta.[/quote]

Aha, a to velja samo za tisti salo v Novem Mestu?
lp dejan
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov