Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
SliPknoT
Nov uporabnik

Kraj: Idrija

karavana ali terenca

Napisal/-a SliPknoT So jan 29, 2005 2:03 pm

Kupujem avtomobil s katerim bom lahko vleko prikolice. cena do 5 mio.
kupujem nov avto. Moji favoriti:
-peugeot 307( karavan) 2.0
-mitsubischi outlander 2.0
-land rover- freelander 2.0
-mazda 6 1.8
Hvala za pomoc. :!: NOV AVTO :!:

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 So jan 29, 2005 2:06 pm

Jst bi se v vsakem primeru odloču za dizla!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
SliPknoT
Nov uporabnik

Napisal/-a SliPknoT So jan 29, 2005 2:12 pm

ja. Samo mitsubishija ne dobis z dizel motorjem.
al ga?

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jan 29, 2005 2:41 pm

Outlanderja sva s fotrom šla pred kratkim probat in sva bila oba navdušena. Sicer za fotra ni bil primeren in je pol Pinina vzel, ampak za osebni avto je pa pomoje zelo primeren. Cena je bla pa par tolarjev manj kot 5M v tisti akciji, in je avto imel kar precej opreme. Najboljš, da greš sprobat pa boš videl če ti je všeč.

Motor je 2.0GDI s 100kw, ki je dovolj močen za vleko prikolice in za normalno vožnjo. Dobra mašina, dost navora pri nizkih obratih. Se lepo pelje.

Drugač pa od teh edino freelanderja nebi priporočal, ker imajo precej težav s prepogostimi okvarami. S katerim koli od ostalih pa neboš nič zgrešil, ker so vsi solidni avtomobili. Pojdi probat vse pa se potem odloči glede na lastne potrebe.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jan 29, 2005 3:56 pm

Outlander je prava izbira!! Bo pa baje s dizlom enkrat lanuarja 2006 najkasneje. Najprej je blo rečeno da bo imel 2.0TDI od VW sam da bo imel 136KM tak ko v Grandisu kar je zaradi registracije in zavarovanja zelo dobro. Amapak koliko berem se zna celo zgodit da bo imel noter HDIje

Kakorkoli naš sosed ga ma (avtomehanik-električar) ga ne more prehvalit! Tu jaz sem ga probu res špica od avta!

Glede ostalih pa je tak:
-307 raje ne....(ni 4X4) pa še menjalniki so baj krš.
-Iz Frelanderjeve izdelave se še angleži norce delajo na BBC(top Gear oddaja Clarckson)
-MAzda pa je po moje s 115KM prešvohotna da bi lahko redno dovolj suvereno vlekla prikolico sploh ker je sama težka...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
st-maverick
Novinec

Napisal/-a st-maverick So jan 29, 2005 4:01 pm

kia sorento je najlepši terenec glede na takšno ceno ko jo ima (saj zame) :idea:

Uporabniški avatar
st-maverick
Novinec

Napisal/-a st-maverick So jan 29, 2005 4:09 pm

sorry sm spregledu da maš na raspolago 5 miljonov :(

če bi moral izbirati med tistimi, ki si jih naštel potem pa zihr subaruja

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jan 29, 2005 4:40 pm

outlander je daleč najbolši od naštetih

Uporabniški avatar
SliPknoT
Nov uporabnik

Napisal/-a SliPknoT So jan 29, 2005 5:26 pm

Katerga subaruja? :?:

Pa povejte kwa bi pa vi? :?:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So jan 29, 2005 6:50 pm

terenec IN karavan - subaru forester, je pa cena novega žal čez 6M :cry:

imam ga dober mesec, kupil sem novega, dal gor kljuko (cca 58k SIT). Seveda o avtu ne morem še povedati kaj dosti, mi pa počasi leze pod kožo. Avto je nekaj posebnega.
Prostora na zadnji klopi je malo manj kot prej v scenicu, tudi prtljažnik je malo manjši, mi pa zelo paše, da se sedi malo višje, pregled je zelo dober, avto ima vse (avtoklima,elektrika....) in nobene odvečne šminke, poraba je bila pri prvem tanku 10,7, sedaj pa med 9,3 in 10,0... avto je natančno izdelan, kakovosten zelo. dvoliterska boxer mašina ima zanimiv zvok, avto vleče dobro (125KM), po avtocesti se 150 pelješ normalno...
...skratka.....razmisli...?

PS: Glede outlanderja te bo morda zanimal naslednji test 12ih SUV, kjer sta forester in ford escape bila najbolje ocenjena daleč najslabše med vsemi pa se je odrezal ravno outlander!
http://www.htguide.com/forum/archive/index.php4/t-6477
lp pilgrim

Uporabniški avatar
blue tornado
Novinec

Napisal/-a blue tornado So jan 29, 2005 7:00 pm

Definitivno outlanderja,med nastetimi je najbolj primeren.....Nisi pa povedal,kako prikolico bos vlekel,manjso tovorno vlece ze jugo brez problema,za kako dvoosno kampirko je pa druga stvar.... :P :lol:

Uporabniški avatar
SliPknoT
Nov uporabnik

Napisal/-a SliPknoT So jan 29, 2005 7:28 pm

kampirko ja :-P , srednje veliko od adrije 8)

Uporabniški avatar
SliPknoT
Nov uporabnik

Napisal/-a SliPknoT So jan 29, 2005 10:34 pm

A kdo pozna naslov spletne strani( nemska al angleska), kjer testirajo avtomobile za vleko prikolic (pocitniskih) . :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Templar So jan 29, 2005 10:36 pm

pilgrim je napisal/-a:terenec IN karavan - subaru forester, je pa cena novega žal čez 6M :cry:

imam ga dober mesec, kupil sem novega, dal gor kljuko (cca 58k SIT). Seveda o avtu ne morem še povedati kaj dosti, mi pa počasi leze pod kožo. Avto je nekaj posebnega.
Prostora na zadnji klopi je malo manj kot prej v scenicu, tudi prtljažnik je malo manjši, mi pa zelo paše, da se sedi malo višje, pregled je zelo dober, avto ima vse (avtoklima,elektrika....) in nobene odvečne šminke, poraba je bila pri prvem tanku 10,7, sedaj pa med 9,3 in 10,0... avto je natančno izdelan, kakovosten zelo. dvoliterska boxer mašina ima zanimiv zvok, avto vleče dobro (125KM), po avtocesti se 150 pelješ normalno...

PS: Glede outlanderja te bo morda zanimal naslednji test 12ih SUV, kjer sta forester in ford escape bila najbolje ocenjena daleč najslabše med vsemi pa se je odrezal ravno outlander!

Daj malo preberi ta test bolj natančno! Ni tako kot se na prvo črko sliši!
1. So teste delali ameri
2. So se vsi razen tistih ki imajo stranske air-bage odrezali slabo
3. Ko avto težek 1.6tone zaletiš stransko v drog ziher ni dobro
4. Uporabljala se je neka nova metoda
5. Avto je dobil zelo dobre ocene na t.i. čelnem trku
6. Mislim pa da smo take debilne marketinške poteze kot so chrash testi že dematirali. Od tega da nikakor ni mogoče simulirat prave situacije s enim samim avtom in statično na beton priterjenooviro kot tudi razne fore v stilu opozorilnikov za pasove....

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak So jan 29, 2005 10:50 pm

Ce bi imel zdejle 5-6 mio sit sploh ne bi razmisljal in bi sel tisto sekundo narocit subaru foresterja ali pa outbacka. Oba dva lahko vleceta prikolico do teze 1500kg - in to brez problema. Poleg tega pa ubijes dve muhi na en mah ... Imas prostoren avto z AWD pogonom in masino pod haubo, ki te ne bo pustila na cedilu nadaljnjih 300k + km.
Za ceno 6mio sit dobis najvec od vseh ostalih. Pa se kar se voznih lastnosti in pa vzdrzljivosti tice sta ta dva avtomobila najboljsa izbira.

Na tvojem mestu, bi si ogledal omenjena modela v salonu Interservice v Lj.

Odlocitev pa je na koncu seveda v tvojih rokah.
evo se link do karakteristik outbacka:
http://www.media-um.si/subaru03/outback/outback_glav.htm
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Templar So jan 29, 2005 11:27 pm

SubaruFreak je napisal/-a:Ce bi imel zdejle 5-6 mio sit sploh ne bi razmisljal in bi sel tisto sekundo narocit subaru foresterja ali pa outbacka. Oba dva lahko vleceta prikolico do teze 1500kg - in to brez problema. Poleg tega pa ubijes dve muhi na en mah ... Imas prostoren avto z AWD pogonom in masino pod haubo, ki te ne bo pustila na cedilu nadaljnjih 300k + km.
Za ceno 6mio sit dobis najvec od vseh ostalih. Pa se kar se voznih lastnosti in pa vzdrzljivosti tice sta ta dva avtomobila najboljsa izbira.

Na tvojem mestu, bi si ogledal omenjena modela v salonu Interservice v Lj.

Odlocitev pa je na koncu seveda v tvojih rokah.
evo se link do karakteristik outbacka:
http://www.media-um.si/subaru03/outback/outback_glav.htm

Edini problem je da je najcenejši outback 7,5 MIO SIT
in najcenejši forester pa 6.7 MIO SIT

Nimam nič proti subaruju naravnost nasprotno ampak tele cene so malo hude glede na to da je Micka že v osnovi 4X4 in da je mickin AWD gotovo eden boljših...PA da stane bistveno manj. Pri razliki v ceni 1,2MIO SIT pa je kar precej sploh če pomisliš da oba subaruja gresta v višji registracijski in zavarovalniški razred kar je proti Outlanderju še pribljižno dodatnih 100.000Sit na leto ker je ravno na meji.

Če bi imel denar bi vzel subaruja. Ker pa vsi vemo da večini denar ne raste na drevesih je outlander najboljša izbira glede na zmogljivosti lastnosti in ceno.Če pa ravno hočeš dizla pa je na trgu tudi dizelski Tuscon in Sportage.

Po želji!

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne jan 30, 2005 12:17 am

Tucsona nebi priporočal. Sem tudi tega sprobal in avto ni nevemkaj. Je sicer soliden avto, ampak ima za moje pojme dosti pomankljivosti. 2.0 bencinski motor sux, ni dovolj navora in je treba avto gnat v visoke obrate da se premakne, vsekakor slabo za vleko prikolice. Tudi izdelava ni najboljša. Preden sem videl Outlanderja od znotraj se mi je zdel Tucson še sprejemljiv, potem pa ne več. Tista grozna korejska plastika pokvari vse. Tudi vožnja je manj udobna kot v Outlanderju in manj je prostora not. Je pa bolj terenski, v micki se počutiš kot v navadni limuzini.

Glede na to da je nova kia sportage isti avto v drugi obleki tudi tistega nebi priporočal za te namene. Dizl v teh avtomobilih pa tudi ni nevem kaj, že sam avto težko vleče za sabo, kaj šele da bi ga s prikolico matral. Poleg tega je dizl že dražji od outlanderja.

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne jan 30, 2005 12:50 am

emmm mazde 6 nebi za prikolice..nevem no..307 mi tud nekak ni za to..hm..vem da se lahko zelo veliko vleče z npr. Hyundai Santa fe. Edino kar je, je to da mislim da ni novega sata fe-ja do 5 minl.

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Ne jan 30, 2005 12:55 am

land rover- freelander 2.0
brez dvoma :lol:
vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jan 30, 2005 7:25 am

Templar je napisal/-a:
pilgrim je napisal/-a:terenec IN karavan - subaru forester, je pa cena novega žal čez 6M :cry:

Daj malo preberi ta test bolj natančno! Ni tako kot se na prvo črko sliši!
1. So teste delali ameri
2. So se vsi razen tistih ki imajo stranske air-bage odrezali slabo
3. Ko avto težek 1.6tone zaletiš stransko v drog ziher ni dobro
4. Uporabljala se je neka nova metoda
5. Avto je dobil zelo dobre ocene na t.i. čelnem trku
6. Mislim pa da smo take debilne marketinške poteze kot so chrash testi že dematirali. Od tega da nikakor ni mogoče simulirat prave situacije s enim samim avtom in statično na beton priterjenooviro kot tudi razne fore v stilu opozorilnikov za pasove....

OK, ok, sploh z zadnjo točko se kar strinjam, čeprav, crash test pove nekaj o avtu, seveda ne kako bi bilo v resnični nesreči, ampak bolj to, kako odgovarja testnim pogojem, v katerih je merjen.
hotel sem le fantu ponuditi čimveč informacij :!:
Moje mnenje je, da outlander nikakor ni slab avto, že zaradi hleva iz katerega prihaja! Tudi oblikovno je prav zanimiv - vsekakor mi je bolj všeč od subarujev - noter ima zanimive poteze (npr. ura...)

PS: če se vrnem na temo: SliPknoT, glede na cenovno omejitev 5M bi morda pogledal kaj za testnimi subaruji (meni so decembra ponujali enega za 5,8M pa morda bi se dalo še kaj spustit.
lp pilgrim
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov