Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

alfa 156 crashtest?

Napisal/-a flegmato So jan 29, 2005 2:36 pm

Zanimam se za nakup (rabljene) alfe 156 in me zanima če je kdo kje zasledil kak crashtest tega avtomobila. Euro NCAP ga ni testiral, drugega testa pa tudi nisem uspel najti. Sej ne da se preveč zanašam na te teste ali da kupujem avto zato da se bom zaletaval :) , vendar avto ki ga kupujem ni ne vem kako poceni in glede na rezultate alfe 147 sem pač radoveden. 147-ka se je pri čelnem trku porazno izkazala(zložila se je ko harmonika in to pri 64km/h).
hvaležen bi bil za kak nasvet, morda tudi iz osebnih izkušenj.

Hvala za odgovore, LP

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA So jan 29, 2005 2:42 pm

Če se avto zloži kot harmonika je prej dobro kot slabo, to pomeni da se energija dobro razporeja. Itak pa so vsi moderni avti narejeni tako, da se ob trku zložijo.
Varnost 156 pa bi rekel, da je nekje na nivoju 147. Je malo večji, a starejši avto.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 So jan 29, 2005 2:44 pm

ThARippA je napisal/-a:Če se avto zloži kot harmonika je prej dobro kot slabo, to pomeni da se energija dobro razporeja. Itak pa so vsi moderni avti narejeni tako, da se ob trku zložijo.
Varnost 156 pa bi rekel, da je nekje na nivoju 147. Je malo večji, a starejši avto.

Ja no zložit se mora DO varnostne kletke, ne pa z njo vred. :lol: Alfa 147 je bila res porazna na crash testu.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA So jan 29, 2005 2:47 pm

:lol:

Clarkson se je na Top Gearu celo zajebaval, da če vidiš, da se boš s 147 zaletel, je bolje da skočiš pred avto kot da v njem ostaneš, ker je 147 bolj varna za pešče kot za potnike :lol:

despermato: ker se avto lahko prodaja, pomeni da ustreza evropskim smernicam.
Ker je velik si pa na vsak način v njem bolj varnen kot v kakem saxoju ali twingotu.
Pa itak se alfe ne kupuje zaradi varnosti.
Zadnjič spremenil ThARippA, dne So jan 29, 2005 2:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Alfa-boxer
Novinec

Kraj: Ljubljana-Vič

Napisal/-a Alfa-boxer So jan 29, 2005 2:48 pm

Jst mam zato avto, da se peljem, ne pa zato da se zaletavam
Prej znan kot Alfa
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato So jan 29, 2005 5:03 pm

alfa-boxer: Ma nemoj? A res?

ThARippA: Vsekakor mi je jasno da se alfe ne kupujejo zaradi varnosti. Jasno mi je tudi da bom v njej varnejši kot v saxo-ju in če bi jo dobil za isti denar kot saxo-ja tega sploh ne bi spraševal. Ker pa za ta denar dobim tudi npr. golfa IV(samo primer!), ki je denimo dobil svoje 4 zvezdice(NCAP) se sprašujem. Čustva vsekakor vlečejo k alfi, ampak ker sem relativno veliko na cesti(dobrih 40.000 km letno) v primeru da pride (bognedaj) do prometne nesreče nočem biti v avtu "iz porcelana". (kot sem naprimer sedaj - c. xantia l. 94)

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA So jan 29, 2005 7:39 pm

Potem pa se sam odloči, ali prevladajo čustva ali pamet.
Jaz golfa ne bi vzel ker so preveč pogosti in precenjeni, varen je pa res. Kolkor se spomnim je večino točk 147 izgubila pri čelnem trku, kjer bi 156 skoraj morala biti boljša, ker ima daljši nos, pri bočnem trku pa je bil rezultat kar zgleden.

Drugače pa glej z druge plati - na vsak način boš v alfi bolj varen kot v xantii :)

Dilema je pa, res.
Jaz mislim (oziroma upam), da je vsak sodobni avto narejen tako, da te ni potrebno biti strah na cesti, in da nudi ustrezno varnost pri nesrečah z nizko hitrostjo.
Če pa pride (bog ne daj) do nesreče pri zelo visokih hitrostih pa je čisto vseeno, ali ima avto vseh pet zvezdic ali samo eno. Če imaš srečo, boš preživel, če ne, pa ne.

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar So jan 29, 2005 8:18 pm

Alfa-boxer je napisal/-a:Jst mam zato avto, da se peljem, ne pa zato da se zaletavam

Problem nastane, ko se kakšen b**** zakanta vate ;)
I'll be back.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov