Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

V.o.S.
Nov uporabnik

Clio ali Punto? (Sem dijak, kaj kupiti....)

Napisal/-a V.o.S. Ne jan 30, 2005 8:53 pm

Pozdrav!

Zelo podoben topic je že bil pred kratkim, a vendar malček drugačen primer, zato odpiram svojega…. Torej, sem dijak in kot se je ponavadi velja za ta status--> smo finančno zelo omejeni. A vendar, nekaj ga pa le je. Zato nameravam sedaj nekaj nabaviti, saj gre delanje izpita h koncu. Odločil sem se, da vse finance ne nameravam vložiti v avto, kajti v življenju je še veliko drugih stvari, zato sem se za avto odločil nameniti nekje do 300 k sit, dosti več ne. V igri imam zaenkrat dva avta, in sicer kakega starejšega Cliota ali pa Renault-a 5. Sedaj me zanima vaše mnenje, kaj bi bilo boljše? Glede na to, da mora avto predvsem čim manj popit, crkavat,… Skratka, čim manj stroškov z njim. Kaj mi priporočate? Mogoče celo kak čisto drug avto? Glede na to, da bi res želeu, da bi čim manj pil in crkaval… Kateri avto bi mi pa vi svetovali? Poleg tega me zanima, če je veliko razlike pri porabi med Clioti 1,4 in 1,2?
Zadnjič spremenil V.o.S., dne Sr feb 02, 2005 8:02 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Ne jan 30, 2005 9:03 pm

Djak??? Najbrž dijak
Če si dober diplomat naj starši vzamejo mal
pufa ti pa vračaš z dobrimi ocenami.
Avto more met vsaj100ps drgač...
Clio se mi pa zdi boljš varjanta,
Campusov pa dobiš ene tri za 300k
vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne jan 30, 2005 9:18 pm

emmm...
če bi JAZ ponovno kupoval avto:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=249947

Uporabniški avatar
Kaktus
Novinec

Kraj: Mirna

Napisal/-a Kaktus Ne jan 30, 2005 9:27 pm

V.o.S.:

kaj takega:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=252419

sam neki avto.net šteka...
če hočeš, ti lahko pošlem slikco na mail..

lp Pero

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne jan 30, 2005 9:29 pm

ax-a ... malo porabi, dokaj poskočno,deli so poceni na splošno niso problematični ... je pa res da tak ko je skup narjen se pač zaletet ne smeš ...
Slika

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Ne jan 30, 2005 9:32 pm

Kaj si mogoce premisljeval o Citroen AX-majhni stroski,mala poraba+dobri pospeski!!!MALA SALA!Sicer je AX res dober avto,jaz imam RENAULT 5 CAMPUS-zaenkrat zadovoljen!Jedino poraba je glede na 1.1 motor bila mal prevelika(9-10litrov)kot bi imel BMW 320i... :EE Sicer se je ze uredil!Servis...

Nevem priporocam RENAULT 5,Citroen AX,mogoce kaksna RENAULT 19...

Vec o vsem tem na www.avto.net

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne jan 30, 2005 9:40 pm

Od teh majhnih avtomobilov je precej izbire.
Jest se na tvojem mestu ne bi odlocil za petko 1.1. Kolikor poznam ljudi, jim ta avto kuri blizu 10 litrov. Je 1.4 precej bolj sparovna, pa tudi gre precej bolje.
Ce bi ze zbiral, clio al petka bi se mogoce malo bolj nagnil k cliotu - je pomoje malo varnejsi. Pa tudi tam bi se, ce finance omogocajo ognil 1.2 masine in vzel 1.4. Razlika v porabi je vprasljiva, 1.4 se pa dosti lepse pelje.
Imas se eno alternativo, petko dizl - vec ti lahko lisko pove.
Pa kot so ze drugi omenili: spraovcek AX - ceprav je tisto bolj krsta kot ne, kaksen punto ipd.

Moje mnenje je edino, da ne kupi najsibkejse masine v dolocenem modelu, ker je vecinoma res tisti minimum, ki ga je treba precej priganjat, da kam gre, kar pa se kaze v porabi, ki je precej primerljiva s tisto od mocnejsega modela. Res pa je, vecja prostornina vecja cestinan (meja mislm da je 1350ccm) in vecja moc, visje zavarovanje. Na AMZSjevi strani si lahko zracunas, kaksen je letni strosek s tem.
Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne jan 30, 2005 9:45 pm

Jaz sem tudi za AXa. Avto je neverjetno poceni za vzdrževanje, nakupna cena pa tudi ni visoka. Če kaj crkne dele dobiš povsod pa še precej prostoren je glede na majhno zunanjost.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Ne jan 30, 2005 9:54 pm

amater je napisal/-a:Avto more met vsaj100ps drgač...

Daj prosim te ne siri krive vere! :roll:

Moj prvi avto je imel celih 45 konj, drugi pa enega vec, pol tretji jih je imel celo 90... se pravi vsi trije manj kot 100 pa so bli cist kul avtomobili!

Jst bi mogoce pogledal se Unota, pa R5 tut ni slaba... sam za 300k bi mogoce res rajs Cliota vzel. Fieste so tut dost prostorne znotraj, pa presenetljivo udobne - no vsaj mene so presenetile. Za AX-a ne vem, ga ma en kolega pa se komaj spravi za volan jst pa tut, ce vcasih probam sesti za volan (oba sva okol 185 cm) tko da se mi zdi v primerjavi z Unotom, R5 in Cliotom full manj prosotoren za volanom. Al sem pa sam napacen obcutek dobil. No moja R5 campus je pila 6,5l/100KM (+/- 0,5l), Unota sem mel pa ze 5 let nazaj in se ne spomnim najbolje, samo mi je bil super avtocek, pa po obcutku je bolje letel od R5ke (sam je pa R5 udobnejsi, Clio pa Fiesta pa se bolj). No to je nekako moje osebno mnenje. Lahko pa kupis kakega G2 pa je :lol:
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

V.o.S.
Nov uporabnik

Napisal/-a V.o.S. Ne jan 30, 2005 10:04 pm

TommyGun je napisal/-a:emmm...
če bi JAZ ponovno kupoval avto:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=249947

Men se tole zdi zlo u redu cena :D

Hmmm, kolk pa taka stvarca kj pije?

Uporabniški avatar
Frankie86
Novinec

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a Frankie86 Ne jan 30, 2005 10:06 pm

kaj ni delov za ax-a polhn jih je, na odpadih jih maš polhn tko da mi take bedne vn metat da se ne dobi delov, ti poklič lepo na avtoodpad Bine pa še nasledn dan dobiš po pošti :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Ne jan 30, 2005 10:10 pm

Mene na tvojem mestu nebi skrbel kok kej pijejo te stvarce, ker pile bodo toliko kakor jih bos gonil... realno med 6-7l/100km ce bos lepo vozil (za kar so taki avtomobili tudi namenjeni). Mene bi bolj skrbelo v kaksnem stanju so. Da ti ne bo na koncu pil vec olja kot bencina, pa skoz neki crkaval itd... so pri eni moji bivsi (ko sem bil se z njo - leta 2003) nabavili enga puntica za njeno sestro pa je bil luskan pa vse... kupljen na avtosejmu seveda :roll:

In vsi so bili veseli pa srecni... delal je kaka 2 tedna, pol se je pa prizgala ena lucka za okvaro motorja, ne vem tocno kaj je bilo a so imel se nekih 200k stroskov da so avto porihtal... kupcija pa taka :lol:

Kupovanje starih avtomobilov je loterija, tako da je treba bit kar previden ;)

Pa srecno pri nakupu.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
RokyLuk
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a RokyLuk Ne jan 30, 2005 10:14 pm

Kup hondo civic 4.th generacijo 1.6 motor da boš vidu kaj je avto :D
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
ziga24
Novinec

Kraj: Robanov kot - Ljubljana

Napisal/-a ziga24 Ne jan 30, 2005 10:25 pm

Hmmmm....
Če dodam moje mnenje, je tako. Kot prvo ne kupuj avta ki nima več kot 100KM, ker nimaš izkušenj in bi slej ko prej končal kdo ve kje.
Priporočal bi ti, da nabaviš avto ki ima čim manj kilometrov(ne glede na letnik), boš imel zelo malo problemov pri mehaniku (ležaji, jermeni, tesnila...bla bla bal-vse to stane!!!).
Glede na prostornini in konje boš plačal registracijo in če nimaš rednega dohodka, te lahko to veliko stane. Ne zapravi pa vsega denarja, ker se pri starem avtu lahko pojavijo problemi nenapovedano(enkrat odpove to drugič drugo-kar je normalno).

Moj prvi avto je bila katrca. Kupil sem jo od ene stare mame in je mela sam 41.000km. Pol sem kupu lite feltne, musko in volan. In ti povem, kamor koli sem prišel so me vsi samo gledali. In vse je blo čist pocen.
Slika
Tok, za v premislek....npr. kupiš eno petko(čimbolj ohranjeno), čez čas pa potem še daš kaj na njo....
Zadnjič spremenil ziga24, dne Ne jan 30, 2005 11:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jan 30, 2005 11:13 pm

ziga24 je napisal/-a:Slika

:shock: kakšna krasna katrca :!:

glede nakupa: rabljeni avtomobili za mal denar so loterija, zato pazljivo kupuj, najbolje s kom, ki se spozna. moja izbira bi bila clio, vozil sem ga več let, se mi zdi precej bolj udoben kot npr. R5 in malo večji kot AX, sicer pa je izbira velika: fiesta, corsa, morda kakšni korejci...

100ps pa najbolje da nabereš s prvima dvema avtomobiloma ;)
lp pilgrim

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Ne jan 30, 2005 11:27 pm

borut007 je napisal/-a:Ko sem bil bruc sem kupoval avto. Iskal sem AX-e in 5-ke. Pol pa sem naletel na srečo na eno zelo lepo ohranjeno Ford Fiesto, ki vsekakor zgleda moderneje od 5-ke in AX-a in sem jo kar takoj kupil.Od takrat imam forde (razen vmes en čas jugota, ko se Fiesto razbil), kar pomeni, da me ni razočarala.
Motor je bil 1.1i 50KM (pila je v povprečju 6.7L, najmanjša poraba 5L, največja poraba 7.5L). Če hočeš malo več, je fajn mašina 1.3i 60KM (pije 2-3 deci več), potem je še 1.4 75KM (ki je v Slo prava redkost, saj jih preprosto skoraj ni), 1.6 105KM pa mislim, da te že ne bi zanimala več.
Slabost večine teh avtov je rja na zadnjih blatnikih, se pa popravi za 2x3000SIT+barvanje. Na večini avtov, ki se prodajajo so ti robi popravljeni, saj sicer zgleda grdo in odvrača kupce.
Slika
Torej samo v vednost: za 200-250.000sit se dobi Fiesta l.92~94.

Se strinjam. V prvem letniku faksa sem bil pred podobno dilemo in nabavil prvo Fiesto, pol pa še eno. Definitivno so velik boljše kot R5 ali Ax; je večji avto.
Poglej še: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

V.o.S.
Nov uporabnik

Napisal/-a V.o.S. Po jan 31, 2005 10:48 am

Najprej prav lepa hvala za vse vaše odgovore.

Sedaj bi vas pa še vprašal, kakšne so pravzaprav izkušnje s temi oglasi na netu, ki vsebujejo tudi slike avtomobilov, so te slike kolikor toliko verodostojne? NAmreč lahk se prodaja avto, star 10 let, slika, ki je priložena, je pa lahk slikana pred recimo 5imi leti.... Kakšne izkušnje mate kj glede tega? Se lahk sploh na te slike kaj zanesem?

LP!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov