Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jordan
Novinec

Leon vs Focus

Napisal/-a jordan Pe feb 04, 2005 2:19 pm

Izbiram med rabljenim Leonom in Focusom letnik 01/02. Oba avtomobila imata primerljive motorje 1.4 16V in približno enako ceno.

Zanima me vaše mnenje (izkušnje) z omenjenima voziloma oz. za katerega bi se odločili vi.

Hvala in SREČNO VOŽNJO ;)
mj

vito
Novinec

Kraj: medvode

Napisal/-a vito Pe feb 04, 2005 2:21 pm

za forda boš sigurn mn plačou za servis. drgač sta pa oba avta uredu, tko kar se tiče vožnje kot udobja. leon je sicer mal večji.
S tako mašino bi pa jest usen rajš focusa ker 1.4 je za leona usen mal mal.

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Pe feb 04, 2005 2:28 pm

Ce bi odlocal med LEON-om in FOCUS-em bi sigurn izbral SEAT-a!Dober avto nimas kaj!

Twingo 16V
Nov uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Twingo 16V Pe feb 04, 2005 2:37 pm

s-mande
pm si dobil ;)

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Pe feb 04, 2005 3:14 pm

Jaz bi izbral Focusa, ker je avto po lastnih izkušnjah vzdržljiv, trpežen itd., ampak jaz če bi se odločal bi sigurno izbral motor 1.6 16v, ker ni neke bistvene razlike v porabi, v zmogljivostih pa je očitna - 1.4 16v je po moje prešvoh za avte tega razreda. ... ja, pa še 1.6 imajo vsi serijsko ABS, pri 1.4 pa je bilo za doplačilo, tak da jih ni glih dosti z ABSom.
Z Leonom sicer nimam izkušenj, ampak mislim da tudi ni slab.
Stvar je samo tvoje presoje.

LP!
Zadnjič spremenil deo, dne Pe feb 04, 2005 3:23 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika Slika ... seems fetishe !?

Carpenter
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Carpenter Pe feb 04, 2005 3:27 pm

Jaz ti predlagam leona, čeprav imamo doma focusa... ta Ima dobro lego na cesti (gokart!), soliden motor-mala poraba, če ga ne tiščiš..kar me moti na njem so uporabljeni materiali (notranjost), kvaliteta-zadaj nam rjavijo vrata (po treh letih!!) in podvozje...pa oče zelo dobro skrbi zanj. Na kratko: Focus je bolj rjav kot moj 12 let star pugi 405...
Drugače je avto zanesljiv-nobenih izrednih serisov.

Leon mi deluje veliko kvalitetneje-je bolj masiven in kompakten-tudi znotraj so materiali kvalitetnejši...vendar grajajo 1.4 motor ker baje začne hitro papcat olje pa še absolutno prešibak je za ta avto..zato raje izberi 1.6.

Lp.

Carpenter
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Carpenter Pe feb 04, 2005 3:39 pm

borut007 je napisal/-a:
Carpenter je napisal/-a:kvaliteta-zadaj nam rjavijo vrata (po treh letih!!) in podvozje

Kaj pa 12 let garancije na rjo? Vrata vam morajo menjat. :?

Tisto je za prerjavenje, nam pa vrata rjavijo spodaj po robu-samo "bule" so se pojavle. Smo že bli na servisu pa nam jih bodo popravl -ličar, zamenat pa ne morjo baje...ker je garancija potekla..
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov