acx je napisal/-a: bmw
Žune je napisal/-a:10% ljudi bi raje kupilo starega Audija, BMW-ja, itd. Potem imaš pa 90% ljudi, ki raje kupijo novega Twingota, Cliota, Polota itd. Jaz spadam med tistih 10% pa Jerry tudi. Ti se moraš pa sam odločit. Rabljen BMW ni drag za vzdrževat, razen bencina (cenejši kot recimo nov Polo ali Clio) za Audija pa ne vem. Je pa odvisno katerega BMW-ja bi imel.
Lp!
acx je napisal/-a:jst sm se pred kratkim odloču kupt svoj prvi avto, pa me zanima, kaj se mi bolj splača tam nekje do 500 ksit??
1. nekoliko novejsi letnik-npr clio, peugeot 106, twingo
ali
2. nekoliko starejši letnik, ampak boljša firma-audi 100, kakšn bmw serija 3, volvo 430....
že vnaprej hvala za odgovore
LP
acx je napisal/-a:jst sm se pred kratkim odloču kupt svoj prvi avto, pa me zanima, kaj se mi bolj splača tam nekje do 500 ksit??
1. nekoliko novejsi letnik-npr clio, peugeot 106, twingo
ali
2. nekoliko starejši letnik, ampak boljša firma-audi 100, kakšn bmw serija 3, volvo 430....
že vnaprej hvala za odgovore
LP
Žune je napisal/-a:10% ljudi bi raje kupilo starega Audija, BMW-ja, itd. Potem imaš pa 90% ljudi, ki raje kupijo novega Twingota, Cliota, Polota itd.
klemen je napisal/-a:Žune je napisal/-a:10% ljudi bi raje kupilo starega Audija, BMW-ja, itd. Potem imaš pa 90% ljudi, ki raje kupijo novega Twingota, Cliota, Polota itd.
90% ljudi si ne more ali noče privoščiti takih stroškov za sicer boljšo vožnjo, nekaterim je pa tudi starejši avto nesprejemljiv. Da je rabljen BMW poceni za vzdrževanje so pa res buče. Če delaš 10kkm letno ali pa ti je vseeno če kaj ropota, ne deluje kot je treba ali pa imaš srečo in ga dobiš v dobrem stanju, kar je pa malo verjetno.
klemen je napisal/-a:Žune je napisal/-a:10% ljudi bi raje kupilo starega Audija, BMW-ja, itd. Potem imaš pa 90% ljudi, ki raje kupijo novega Twingota, Cliota, Polota itd.
90% ljudi si ne more ali noče privoščiti takih stroškov za sicer boljšo vožnjo, nekaterim je pa tudi starejši avto nesprejemljiv. Da je rabljen BMW poceni za vzdrževanje so pa res buče. Če delaš 10kkm letno ali pa ti je vseeno če kaj ropota, ne deluje kot je treba ali pa imaš srečo in ga dobiš v dobrem stanju, kar je pa malo verjetno.
andrej777 je napisal/-a:Vzdrževanje nevem zakaj bi blo za cliota kej ceneje kot za BMW-ja. Gume so tolk kolkr maš feltne gor tako da je isto, olje je isto za BMW-ja al pa renoja, Izguba cene je pri cliotu večja kot pri BMW-ju ker je itak vreden samo še cca 35% novga. Res da je zaarovanje dražje samo se mal drugač pelješ.
lublancan je napisal/-a:večji kot je auto, večji so stroški
kochar je napisal/-a: Po tvoji logiki bo npr. vzdrževanje kakšnega starega Mercedeza S klase ki je vreden npr. 2 milijona enako kot vzdrževanje clia za enako ceno, kar pa so, jasno, buče
Nixxon je napisal/-a:Da dodam še nekaj. Sem lastnik 318i letnik 91. ....
Kar se stroškov tiče ne preveč verjet ljudem ki tak avto nikol niso imel. Avto je star (moj bo kmalu 14 let) in rabljeni razni deli ležijo povsod (sam sem pred kratkim iz enga razbitga za 120€ dubu komplet vse 4 štrom šipe z vsem kar zraven paše), nadomestni deli pa so sigurno v rangu cenejših avtov.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov