Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Fiat STILO Abarth (kupujem, pozna kdo zgo. avta)

Napisal/-a Sonny So feb 12, 2005 3:21 pm

Čao

Nekako se odločam za "nov" avto (v kratkem, ta mesec ali prihodnji tako da ne sprašujem kar tako), pa mi je tale padel v oči. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=227227#
Seveda bi ga prej peljal še k mehaniku itn. vendar me zanima če ga morda kdo pozna, zgodovina .
Saj je še en Abarth na avtonetu samo je avtomatik in to mi nekako ne diši toliko ampak piše pa odlično ohranjeno in pa 17 colke ima :) .
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=265941

thanx za nasvete

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So feb 12, 2005 3:34 pm

Kokr pravjo fantje k delajo na Triglavu, 2.4 Abarth ni vreden svojga dnarja oz ne gre bolj kot 1.8. Sej daleč od tega da je slab avta, sam k. ker maš te konje sam na papirju, v praksi ne gre nikamor.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny So feb 12, 2005 3:43 pm

po pravici bi res raje vzel 1.8. AMPAK ne najdem nobenega primernega z praktično vso opremo (avto klima pogoj ) bi bil 3vraten in mel ceno okoli 2.5 milj. ali manj
Abarthi pa zgubljajo ceno ZELO ker jih itak noben ne kupuje in v tem smislu dobim kar dosti za ta denar,
Fiat Coupe mi ni preveč po godu, punto-ta pa ne bom, saj bi rad vsaj tega pol razreda višje šel.

Rad bi pa imel fiat-a kakor se čudno sliši, ker imam dobrega serviserja in stilo je kul avto za sorazmerno nizko ceno.

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO So feb 12, 2005 3:49 pm

Pa počaki še mal, če se ti ne mudi. Mogoče pa naleti kakšn dobr 1.8!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So feb 12, 2005 3:51 pm

Sonny je napisal/-a:po pravici bi res raje vzel 1.8. AMPAK ne najdem nobenega primernega z praktično vso opremo (avto klima pogoj ) bi bil 3vraten in mel ceno okoli 2.5 milj.
Abarthi pa zgubljajo ceno ZELO ker jih itak noben ne kupuje in v tem smislu dobim kar dosti za ta denar,
Fiat Coupe mi ni preveč po godu, punto-ta pa ne bom ker bi rad vsaj tega pol razreda višje šel.

Rad bi pa imel fiat-a kakor se čudno sliši, ker imam dobrega serviserja in stilo je kul avto za sorazmerno nizko ceno.

Ne sej prot fiatu nimam nč, mamo zelo dobre izkušnje (tut z kao problematičnen Sedicivalvole).
Dobr to je teb itak +da 2.4 ful ceno zgublajo, sam neki more bit tut na tem, kaj mislš :P

K s lih Coupeja omenu, sicer je res da je dost bl starejši model, in malce drugačen kar se videza tiče (pač stvar okusa) morm pa reč da je sama izdelava bistveno bolj kvalitetna kot pr Stilotu, sploh nimaš občutka da si v Fiatu ker je res vse v nulo dodelano (je pa res da mam samo z 220ps verzijo izkušnje).

Mal počak se bo že kkšn pamtn 1.8 najdu, oz kaj pa JTD (če te seveda ne mot met dizla-mene bi :P ) , z čipom rata zelo hitra zadeva, pa tut ful izbire imaš. Tle se da zihr lepo ohranjenega dobit.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny So feb 12, 2005 4:05 pm

Saj ni kar naenkrat zdej to ,sem par mesecev spremljal malo stilo-te in coupeje in me že prsti srbijo ter bi se rad že odločil ;) .

Coupe-ja bi morda res vzel ampak , avti so stari tam od 6+ let,pa problem je z klimo. Tale Abarth je 2002.
Obdobje ko sem iz principa dizle kur*al je mimo :) in sem tudi po njih pogledal vednar ni primernega. En je bil zanimiv ampak je notri katastrofa ostali pa ali nima avto. klime, nima 3v ali pa je neke čudne barve, je predrag itn...

P.S
kolega pravi da sta oba selespeed. tak da se v pon. tja zapeljem pogledat..

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] So feb 12, 2005 6:29 pm

Če se ne motim, se ta rumeni stilo prodaja že več kot eno leto..sem ga tudi jaz nekaj časa gledal, ko so ga še za 3mio prodajal..a ma uso opremo z usnjem vred? tisti, ki sem ga jaz gledal, je imel vso opremo..kar všečna zadeva..sam registracija more pa kr dost pridt..
Jst sm se pol rajš za nov avto odloču.
Let there be rock!

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 So feb 12, 2005 6:34 pm

Tistega prvega, ki je na Triglavu poznam.
Avto je dober, vozen je bil lepo in glede na to da je eden prvih (bil je prej testno vozilo AT, potem ga je pa imela stranka) in zdej je spet na AT. Skratka mal sm zakompliciral. Torej vozu ga je en mozakar srednjih let, vozen je bil pocasi, je bilo pa v garanciji ze vse menjano, tako da si lahko brez skrbi.
Menjano je bilo (po spominu)
- Šipka stabilizatorja leva in desa
- Volanska letev spodnja komplet
- Senzor airbaga v sopotnikovem sedezu

Za ostalo bi pa mogu prevert.

LP

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen So feb 12, 2005 7:37 pm

Če se kdo odloči za nakup drugega, tistega pri Pole Position, mu kupim takoj platišča za lep denar.

LP
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 So feb 12, 2005 7:48 pm

Pri nakupu stilotov se pazi letnika 2002. V Sloveniji se namreč vozi precej stilotov z max opremo tega letnika, so pa vsi bli kupljeni pri Avto Mlakarju. Teli avtomobili so bli stolčeni od toče, ker so obstali na francosti meji in jih je pol un odkupu za mejhn denar in tle prodal pol. Ti avtomobili so bli vsi popravljeni pol (eni bolje, drugi slabše) in se jih zato kr težko prepozna. Zato pri vseh 2002 letnikih poglej v garancijsko knjižico (uni nimajo garancije na plaeh in po tem jih spoznaš).
Jst sm rajš vzel en letnik mlajšega, pa je zihr da je tak k je treba. Mam pa dizla in mi je kulj :twisted:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny So feb 12, 2005 10:30 pm

jap ima vso opremo in očitno potem res že stoji dalj časa. V pon. oba pogledam ter razmislim.

Fiat007 thanx za tele podatke, jih bom uporabil tako si ne bodo upali skrivati kakih stvari, bom že vse kao vedel :) .. Te morda še kaj povprašam.

Dejan tole mi tudi zelo prav pride, hvala. Če ne drugega lahko dobro barantam za ceno:)

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san So feb 12, 2005 10:52 pm

Kupi 1.9 JTD MultiJet 140HP in chipaš na cca. 185HP, pa mislim, da bi bilo kr konkretno :!: :!:

Yagi-san

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne feb 13, 2005 11:10 am

pismo, a sem jest res edini, ki bi vzel avtomatika? Sem peljal takega stilota in meni je (razen dejstva, da je Fiat) super avtoček. Je pa cestnina, registracija...

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Po feb 14, 2005 10:26 am

nisi edini, saj mene tudi vedno bolj mika :) .

Fiat007 imaš pm.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po feb 14, 2005 10:50 am

tisti drugi (avtomatik) je bomba od avta.

jaz nebi razmišljal v drugo smer.

Se tudi sam vedno bolj nagibam h kakemu avtomatiku :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Po feb 14, 2005 11:02 am

Mlakar ni nikol uvažal Abrathov amapk samo JTD 3 in 5 V!
Ne vem od kje vam, da bi človek uvažal Abrthe!?

LP

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po feb 14, 2005 11:13 am

Abarthi so vsi z "avtomatskim" menjalnikom - TRIPTRONIC ali SELESPEED po italijansko. Abarthi z ročnim menjalnikom ne obstajajo!!!! Od lani je na voljo stilo GT z 2.4 mašino in ročnim menjalnikom.

@ Fiat007: jst sm gledu takrat enega od toče zbitega abartha pri mlakarju (razen če ta ni bil iz unega francoskega uvoza), drugače so bili pa skoraj vsi 115 JTD z vso opremo
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po feb 14, 2005 11:14 am

zakaj taprvi nima abarth znaka?

drugi ga ma zadaj. a niso mel znakce spredaj na blatniku in zadaj?

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Po feb 14, 2005 11:19 am

Kakor je meni znao so bili samo dizli, lahko pa da je za vso to kvoto mogu tud kasnga abartha vzet. Ne bom nic trdil amopak sem skor preprican da je mel samo dizelcke

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Po feb 14, 2005 11:29 am

tole glede selespeed nisem vedel dokler mi niso rekli . Ampak imam kar dosti tudi mestne vožnje zjutraj tko da bo avtomatik kar prav prišel vseeno :).

Avto ne zgleda glih tip top ohranjen in pričakujem da mi kar znižajo ceno. Že takoj je bil pripravljen spustit 100k, tako da ...
Odbijač menjat če ne drugega (110k sit, razbit je) , potem pa olje pomoje in kaj vem še kaj.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Renault VG in 5 gostov