Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

automobilist
Nov uporabnik

nov avtomobil

Napisal/-a automobilist Po feb 21, 2005 5:01 pm

Zdravo!

Imam en problem...
spomladi oz. poleti bom kupil nov avto. Možnost je, da kupim novo Corso GSI z nekaj dodatne opreme, ki pride 3,3mio, ali pa kaj rabljenega do 2,8 mio. Če bi kupil kaj rabljenega, bi bil kak AlfaRomeo 147 2.0TS z usnjenimi sedeži, 17coll platišča ali pa Peugeot 307 xSi 2.0, oboje kak 2001, 2002 letnik ... Kaj mislite o teh avtomobilih?
Koliko časa je nekje avto izpraven, sepravi da motor zdrži in ni potrebnih nekih velikih servisov?

Seveda je možen tudi kak drug avto, samo bi naj bil večji od cliota in nad 115KM... Po možnosti celo turbo dizel varianta ( chip-tuning itd :D) pa še poraba je nizka.

Najlepša hvala za pomoč.

Lep pozdrav

PS: Približno koliko je stroškov, če rabljen avto uvozim iz Nemčije?

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Po feb 21, 2005 6:16 pm

Jst novega avta ne bi kupoval, sploh corse ne.
Dobro razmisli, kakšen avto rabiš in za kaj ga boš potreboval.
Če imaš denar za vzdrževanje malo dražjega avtomobila si vzemi Alfo 147, pri kateri pa pazi, da ima ali zelo malo prevoženih al pa je ravno malo nad 100K z že opravljenim velikim servisom, ki 'zna' biti drag. Pa tudi nasploh pri alfi ne moreš računati na ugodno vzdrževanje, a avto to nadoknadi z drugimi lastnostmi.

Peugot 307 pa jst ne bi imel, mi ima dolgočasno obliko, pa slišal sem par izkušenj iz prve roke ...

Skratka, avtov za ta denar je kot dreka in trave, odloči se, kakšnega hočeš (po izboru sodeč gledaš predvsem hatchbacke) in PREDVSEM ali ti je pri avto najbolj odločna oblika, zanesljivost, funkcionalnost, imidž ali preprosto užitek v vožnji, ter to, kakšen avto si sploh lahko privoščiš - z nakupom se stroški šele pričnejo. Za vsakega se najde idealen avto, samo premleti je dobro treba!

automobilist
Nov uporabnik

Napisal/-a automobilist Po feb 21, 2005 10:48 pm

Jah avto bi rabil za v solo najbol. Samo tut bi rad, da mu kaka tura MB-primorje ne bi delala težav... :)
Rad bi, da bi avto zgledal fajn, bi bil močen in tut nekoliko komforten.
Zdaj me skrbi samo, da bi bila Corsa premala...
Kaj pa se od drugih malo večjih najde ( po možnosti 1.9TDI) pa da ni Stilo ali Leon??

Hvala, LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po feb 21, 2005 11:02 pm

automobilist je napisal/-a:Jah avto bi rabil za v solo najbol. Samo tut bi rad, da mu kaka tura MB-primorje ne bi delala težav... :)
Rad bi, da bi avto zgledal fajn, bi bil močen in tut nekoliko komforten.
Zdaj me skrbi samo, da bi bila Corsa premala...
Kaj pa se od drugih malo večjih najde ( po možnosti 1.9TDI) pa da ni Stilo ali Leon??

Hvala, LP

kva je pa s stilotom pša leonom narobe?
tedva sta pa ja dobra

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To feb 22, 2005 7:10 am

Glede velikosti CORSE boš moral presoditi sam. Jaz sem prepričan, da je udobja dovolj.
Za ta denar se ti po mojem splača kupiti to CORSO. Motor se ti bo mogoče zdel šibak (100 “konjev”), ima pa navor 240 Nm, kar pomeni, da bo moči vedno dovolj. Za avto te velikosti pomenijo takšne zmogljivosti že mali GT.
http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... el_id=5080
Zmogljiv motor, napredna tehnika (Easytronic), zunanji in notranji izgled je tudi OK, pa servisne intervale imaš na 50.000 km oz 2 leti.

LP

automobilist
Nov uporabnik

Napisal/-a automobilist To feb 22, 2005 4:54 pm

A CDTI GSI tud obstaja?? Jaz sem gledal 1.8 benz z 125 konji.. sepravi še bolje.. :)
Najbolje res, da grem še enkrat v salon to Corso od blizu pogledat.. bom se odločil glede velikosti. Skrbi me samo, če je prostor za kakšno potovalko od zadaj.

Leona bi sicer mel, samo me moti, da je ista oblika že uh... mislim da celo4 al še več let.. Stilo pa.. hum. ne vem no. Ne zaupam ravno Fiatom (mogoče so se popravli, samo včasih pa so bli tak-tak) pa tut od znotraj mi deluje zlo plastičen.
Drugače pa ima tudi 1.9JTD motor s 115KM in je večji od Corse. V tem pogledu mi je pa všeč.

Kakšen pa je kaj ta 1.8 motor od Corse? Len ali bolj poskočen?

Hvala,

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 To feb 22, 2005 5:00 pm

Kup seat ibizo. Sestri krasno služi, men je hud trd vzmetenje pa še izdelava je dobra. Ona ma 1.9 sdi, zelo gospodaren avto. Mšina pa tut ni tok lena.

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Napisal/-a sinke To feb 22, 2005 5:17 pm

Media3 je napisal/-a:Kup seat ibizo. Sestri krasno služi, men je hud trd vzmetenje pa še izdelava je dobra. Ona ma 1.9 sdi, zelo gospodaren avto. Mšina pa tut ni tok lena.

Mašina ni lena :?:
V primerjavi s kero- z golf 2
pa še to bi bilo za razmislit

A si ti sploh pelu ta avto :?:

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Napisal/-a sinke To feb 22, 2005 5:19 pm

Človek gleda gsi ti mu pa predlagaš sdi
Če bi vsaj tdi ali podobno :roll:

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To feb 22, 2005 5:33 pm

Moje karte gredo na 147 2.0ts - ni tok draga rablena, sam lepo morš vzet, ne bo najcenjej za vzdarževat-kar ni rečen da bo najdražja, ti bo pa 100% nudla največ užitkov v vožnji v primerjavi z 307 ali Corso.....(155km, eden najposrednejših volanskih mehanizmov na trgu, kompaktnost, ime....)

Uporabniški avatar
leoncupra
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Koseze

Napisal/-a leoncupra To feb 22, 2005 5:39 pm

ibiza cupra TDI :) pa je resena zadeva :) mogoce edini minus je CENA :P
Slika
Black Magic Beeza FR

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To feb 22, 2005 6:18 pm

alfo kup pa ti ne sme bit žou,al pa leon pa probi kakšnga najdt s cupra odbijači pa bo res dobr avto,men je ušeč,corsa je pa premejhn avto,sej si sam reku da hočš neki večga od cliota,pa mislm da corsa ni nč veča od cliota ;) za alfo ti ne bo žou,leti za zmoret,oblika lepa,notranjost pa sploh...mogoče je kle še audi A3 1.8T ? ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 To feb 22, 2005 6:58 pm

Sj mu ne priporočam lih sdi, sam pravm da je zelo gpspodarn. Probu pa sem pa leon 1.6 pa je dost močnj od sdi. Leon je tud fajn izbira pa še pocen so k nov midel prhaja. Leon sport 1.8T je hud. Alpa ibiza 1.9 tdi 130km, k jo boš gotov rablno dobu za 3.3. 8)
[/url]

automobilist
Nov uporabnik

Napisal/-a automobilist To feb 22, 2005 7:52 pm

Hja.. sem gledal A3, ampak me hudo moti, ker je zdaj novi model prišel... Ne bi rad kupil avta, ki je že takoj ''tastar'' model..
leona 1.8T sem tudi gledal, ampak baje, da se turbina dost hitro kvari.. Zdaj denarja pa nimam na pretek (hodim še v šolo).
Sej jaz sem tut za Alfo, samo ne vem, če je vredna tolko, da bi dal za 3 leta staro tolko kot za novo Corso... če me razumete. Vedno je bolje, novo, ker pri rabljenem ne veš.. Pa kljub vsemu 3 leta tudi ni tako malo..
Kdaj so pri avtih kaki večji servisi? Oz. kdaj začnejo tavlke stvari crkovat?

Hvala, LP

PS: Bom še ibizo pogledal.

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Napisal/-a SuperFly To feb 22, 2005 7:55 pm

automobilist, prej si reku, da je leon že stara oblika pa to pa da bo nou pršu... Sej Corsa je tud že kr stara pa bo tud dost kmal pršla nova (Mogoče kdo ve, kdaj? )...
Men je Leon kr kul... :)

automobilist
Nov uporabnik

Napisal/-a automobilist To feb 22, 2005 8:00 pm

Aha.... vidim, da ima tudi Ibiza 1,9Tdi z 96kW... sem mislil, da so pod 100KM vse :)
To tudi ni napačna stvar. Smo meli prejšnji avto Seata in morem reči da v petih letih ni bilo skoraj nobene napake.
Kako pa so zdaj Seati? Kako je s komfortom?

A pa Ibiza nima nobene športne variante? Samo Cupra?

Hvala, LP

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 To feb 22, 2005 8:15 pm

Obstaja še sport verzija. Automobilist a se zavedaš da močnj bo avto večji bojo stroški. Jest bi na tvojem mestu kupu ibizo sport 1.4 100km k jo komot dobiš za 3.000.000 novo pa je sigurn bolj k opl k vlik hitrj ceno zgubi k ibiza. Pa še vse je od vw. Kup neki tazga da bo mal stroškov pa še kazni so visoke tko da močnj je bl te grab da bi ga prtisnu :twisted:

automobilist
Nov uporabnik

Napisal/-a automobilist To feb 22, 2005 8:22 pm

Corsa pride nova 2006 leta... ampak zdajšnja tudi ni tako stara, kot je leon.
Sej verjamem, da je 1.4 dost manj vzdrževanja, samo mam rajši, da je stvar dost poskočna..
Dajte še mi prosim povedat kak je z notranjostjo ibize.. kaj je zlo plastična, al je sport varianta kaj boljša?
V čem se sport loči od drugih?

Hvala, LP

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To feb 22, 2005 8:45 pm

hm..jst bi kupu novga..vedno novga..čeprou me majo mnogi za b***** in rečejo da bi za 3.5 lahk kupu nevem kašn rabljen avto, ampk ... hehe bmk :roll: pač ;)

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 To feb 22, 2005 8:50 pm

Jest lahko govrm sam o ibizi 1.9 sdi. Armatura je men zelo všeč k ni groba plastika ampak tista mehka. Res me pa mal mot k so vrat dost plastične, plastika pa je ista k v golfu 5. Sport se razlikuje pomoie po nižjem in malo tršem podvozju, špotrni sedeži, drugačno ublazinjenje, druge feltne, pa več serijske opreme ma kot ostali modeli pa še malenkosti. To poglj:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=261826#
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov