Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

RABIM NASVET

Napisal/-a splash Po feb 21, 2005 5:25 pm

Situacija je taka. Frend kupuje avto, ker je opravil vozniški izpit in si bo kupil svoj prvi avto za okol 3,5 mio. en so pa res bedasti. men se sicer za prvi avto zdi tooooooo much dnarja, a on noče niti slišat da bi kupu avto za manj dnarja. :roll: . sedaj pa vas prosim da mu priporošate kkšen avto, ki naj ne bi bil starejši od treh let, pa naj ne bi bil karavan( saj kaj pa 18 letnik nuca karavana). on bi rad nekj da bi dobr potegnilo. najraj bi si kupu cliota 2.0, samo bi rad še kakšno drugo ponudbo, tko da svetujte! :)
Zadnjič spremenil splash, dne Po feb 21, 2005 6:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Po feb 21, 2005 5:27 pm

ej za tak dnar, je pa res ful izbire, tk da ne vem kje je problemmm :roll:
Slika

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Po feb 21, 2005 5:29 pm

kar naj ga. bo pol saj en pocen pa fajn karamboliranga kupo,ko ga bo zrolo
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po feb 21, 2005 5:40 pm

Ja pa kur*a no...kje piše da ga bo stolku ker je začetnik...pišuka ne vem no... :roll: Ehhh...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

zlati82
Nov uporabnik

Napisal/-a zlati82 Po feb 21, 2005 5:42 pm

Reči ti temu Fredyju, da je za tak denar najbolje nabavit nekaj novega. :)
Ponudbe pa je ogromno, pa ne bom za nobenega navijal, ker itak ne bom dobil nič plačano za delanje reklame in navijanje za določen avto. :?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po feb 21, 2005 5:50 pm

tole si pa res dobr povedov. jst se tud strinjam da bi si nov abto kupu. sam djte vseen kakšen konkreten primer. :D

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Napisal/-a sablač Po feb 21, 2005 5:55 pm

IZ LASTNIH IZKUSENJ, KO SM GA U DVEH LETIH KO SM BIL MULC ZACETNIK 11 KRAT BUTNO VCAS MANJ VCAS BOLJ 8)vcasih sam grabn pa kak robnik pa rikverc u telegrafnco pa tud sleper ko mi je na obvoznci u lj pred avto zapelo(nism bil sam kriv),,,,pustmo podrobnosti.se zmiram zvim zadne tri lete pa brez karambola
vozm pa ze 14 let
frend pa naj kup kar sam zeli blagor mu ko lahko zbira ;)
Zadnjič spremenil sablač, dne Po feb 21, 2005 7:03 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po feb 21, 2005 6:00 pm

sablač je napisal/-a:IZ LASTNIH IZKUSENJ, KO SM GA U DVEH LETIH KO SM BIL MULC ZACETNIK 11 KRAT BUTNO VCAS MANJ VCAS BOLJ 8)

Če si ga ti ga bojo pa vsi drugi tud????...jaz vem za vsaj 6 kolegov ki je od dneva ko so naredili izpit še brez nesreče...tudi jaz ga (še) nisem...sej ni nujno da ga butneš, če maš malo pameti v glavi, malo bolj previdno od začetka, pa je :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Po feb 21, 2005 6:10 pm

Tale fred naj še pove, za kaj bo avto rabil in kaj približno od avta pričakuje. Za ta denar dobiš vse, od nove fabie do par let starega BMWja 7ke ali audi A8.
Pa pove naj, kolko ima na mesec denarja za vzdrževanje, a bo delal relacije al se vozil po mestu, so mu bolj všeč jajčki ali limuzine, ...

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Po feb 21, 2005 6:11 pm

Nej si za začetek kup najprej 7 Yugotov, bo vsak dan z drugo farbo frajerisu, pa zravn 2 Nive, da bo bejbe po hostah pelu, pa Alfico 155 da bo mal poziru pa benz trošu in pol mu bo ostal še ene 2 miliona da bo lohk tanku en let. Pol k bo meu tolk avtov bo dubu kkšno pleh plčko, k bo fotr meu velik keša pa bo ona pol kupla Passata V6 in evo ti formule

lp

YOC 8)

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Napisal/-a sablač Po feb 21, 2005 6:11 pm

hocem povedat da bols da zrola cenejsga kot drazjega pa da ostane pol brez vsega.
gdor pa se ni mel karambola pa se ni pravi sofer.no tud bols da nistee saj nobenem ne prvosim tega

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po feb 21, 2005 6:18 pm

vem da vas tale velik kupček mori. jst nimam nič pri tem, kaj on pač hoče, njemu je pa itak vseen kolk ga bo pršlo vzdrževanje, k mu bojo vse starši plačal, tko da oni so mu sam postavl pogoj da si ga mora s svojim denarjem kupit, preostalo bojo mu pa on rihtal. kot sm reku on pač hoče nek športen avto da ma dobre pospeške, pa dobre bremze, pa naj ne bo glih kakšna velika limuzina.

aja če pa se mislte kregat glede tistga zaletavanja pol pa bolš da temo zaklenete.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Po feb 21, 2005 6:20 pm

Moznosti ima ta tvoj frend itak miljavznt za ta denar. Ce bi jst kupoval rahlo rabljenega za ta denar bi mogoce nabavil kakega Seat Leona Top Sport 1.9TDI (130KM) al pa kakega Audija A3/A4... odvisno kaj ti pase. Sam to je cist odvisno od posameznikovih zelja. Lahko pa za tak denar dobi kakega res hudega par let starega francoza al pa japonca... lahk pa tut korejca (ala hyundai coupe). Ma cist prevec izbire. Odvisno kaj mu je vsec in kaj si zeli.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po feb 21, 2005 6:30 pm

sablač je napisal/-a:hocem povedat da bols da zrola cenejsga kot drazjega pa da ostane pol brez vsega.
gdor pa se ni mel karambola pa se ni pravi sofer.no tud bols da nistee saj nobenem ne prvosim tega

Ej...dejte nehat pamet solit no...kdor še ni mel karambola ni pravi šofer...pa ja de...to se tolažte taki k 11krat butnete avto v 2 letih...
Prej sem vozu motor...čisto povprečen motorist sem bil, lahko rečem...pa sem se 2x počil in enkrat zložil...2x zaletel samo ne po svoji krivdi in enkrat mi je motor zdrsnil v ovinku...malo prehiter sem bil...priznam.. :oops:
Sem bil zato potem kaj bolj pravi ali boljši voznik...dej no mir...niti malo...toliko o tem :roll:

@lenivec, res sem največ vozil petko, a ne bistveno manj kot fotrovega audija, ki pa ni več tako švoh, in pošteno leti če ga tiščiš...sej pravim...res maš več možnosti da ga pobiksaš ko si neizkušen, to je živa resnica, ampak to še ne pomen da ga boš ziher razbil...sploh če imaš malo pameti v glavi..

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Po feb 21, 2005 6:39 pm

Ker mu bodo starši dajali za vse jst dizla ne bi vzel. Če ne mara limuzin ima tele šanse:

Alfa 147 2.0
Audi A3 1.8T
Audi TT 1.8T
BMW 3 compact
Civic Type-R če kje najdeš kakšnega da se prodaja
Hyundai Coupe 2.7
Mini Cooper
Seat Leon 1.8T
Toyota Celica
VW Beetle 1.8T

Najbrž sem kakega spustil, a večinoma so to hitri hatchbacki/coupeji z 'nekaj več', kakšnega sem gotovo spustil. Najbolje je, da se z vsemi zapelje in odloči, kaj mu je najbolj všeč, so pa vsi med naštetimi bolj ali manj spodobni avti in spodbno 'grejo' :)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po feb 21, 2005 6:43 pm

Nov avto; POLO, FABIA, IBIZA - TDI 100 »konjev«, če dobi kakšen dober popust, star letnik ..., pa celo 130 »konjev«. Avto tega razreda "gre" s takim motorjem » ko sneta skira«, če hočeš varčevat pa tudi ni problema (med 4 in 5 litri).
Sicer pa je v oglasih dovolj ponudbe, pa naj si izbere po lastnem okusu.

LP

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po feb 21, 2005 6:47 pm

tnx ThARippA in Mojster Miha. tole mu bo pa pomagalo. :D

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po feb 21, 2005 6:48 pm

Rec Fredyju naj kup neki tazga k fulll žre pa fullll leti, k itq pravš, da keš pr njemu ni problem. Bodo vse tastari financiral. Če že častijo naj jih vsaj pošteno obere. :twisted:
Ok... sarcasm... :P sm čedalje več opažam kako je mularija pametnejša od svojih staršev.... men so rekl, da bom edin takrat cenu avto, ko ga bom sam vzdrževal, tankal.... Kle jst mislm na edin ta point... da je močan avto+no brains+unlimited budget+frajarjenje no good za na cesto. Pa še to... družine šparajo cela leta, da si kupjo tko en povprečen avto kle ma pa mulac na razpolago tolk keša, pa se še revček sam ne more odločit kaj mu paše, ampak mu morajo pomagat člani iz A.com. To me tolk razpizdi, da je joj. Kmal bojo še posti v smislu--< srat me je prtisnlo, s katrim krep papirjem naj si rit obrišem:
A) Tosama,
B) Paloma,
C) nek Noname papir (pa baje da dobiš spuščaje na rit) doooooooh :roll:

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Po feb 21, 2005 6:53 pm

Lep pozdrav!

Naj se jaz nekaj pripomnim,nasmejal sem se ob Sablacevem postu(11 pro.nesrec) pa se o izjavi kdor ni imel ni pravi sofer!!! :EE Kaj pa jaz vem,res je da nikjer ne pise da se bo mula razbil ali ne!Nedavno je bil podoben post pa se je zaklenil zaradi pametovanja in kregarije ces da se bo fant sigurno razbil...Pa naj se,lahko se razbije tudi sa Yugom 45 ce bo pretiraval in rinil z glavo skozi zid!Jaz ze vozim tri leta pa zaenkrat hvala bogu se nisem imel podobnih izkusenj pa se kljubtemu nimam za dobre voznika!Clovek se uci voziti celo zivljenje,vsakih ko se vseedes v avto je nekaj novega nekaj drugacnega...toliko o tem!

Ja fajn fantu,jaz mu privoscim,naj ga ima samo pamet v glavo!Jaz imam RENAULT 5 za 100.000SIT pa sem sem si jo kupil+zavaroval+opremil in sam jo vzdrzujem kot vecinoma nas tu na forumu!Pa sem ponosen nase in nisem poln favsije tistim ki jim vse stlacijo v rit!Samo nebo pa pol en taksen od njih meni pametoval...Moj oce ni magnat zato si pac moram vse sam,saj mi pomaga sam bore amlo in sem pravtako zadovoljen in znam stvari cenit in znam biti hvalezen!Nekateri to ne znajo!

Fant pa naj si kupi kaj hoce,OMEGO LOTUS ali VW 4 GTI,PASSAT 1.8T...jaz vem kaj bi si kupil!Vsak pac ima svoj okus in jaz vem da si v zivljenju nebi kupil HYUNDAI-ja BLLLEEEEKKKK!!!Toliko za enkrat pa nisem mislil kaj slabega!Lep vecer zelim se naprej!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov