kandy je napisal/-a:Jaz bi potem vzel motor 1.2 če je poraba manjša..ampak se mi zdi da ima 1.4 bolšo opremo in izgled...(centralno z. el. pomik)...ali je možno potem kaj takega narediti v 1.2 model?
Pri Cliotih so opreme RN RT Baccara in RSI.Zadnji dve opremi odpadeta ker iščeš švoh motor, tako da ostaenma na RN in RT.
Oprema RT je dosti boljša od RN ki je v kurcu.Auto nima skoraj nič, sam volan pa centralno

groza.
RT oprema ima električne šajbe, ogledala-ogrevana,daljinsko centralno,servovolan.Ima tudi podaljšano armaturko znotraj, boljše sedeže skratka dosti bolje je narejen od RN.
Zato išči 1.2 RT model, ker če misliš ti to sam noter dajat boš 4x preplaču Cliota. Se nesplača.
Skrbi te poraba, verjem da razlike vlke nebo, če boš tišu 1.2 boš isto pokuru velik kot bi tišu 1.4. Če se misliš vozit normalno pa bo razlika kot sem že prej reku mogoče v kakem litru, nič več. To sploh ni bistvo, bistvo je da neboš mel velik stroškov s popravili, ker treba je najdit dober motor.1.4 energy motorji so baje zelo vzdržljivi in so zelo dobri, tako da bi ti js svetoval da poiščeš ta motor.
Clio je dosti manjši od 19-ke, kar se opazi znotraj in zunaj, zato se vprašaj ali rabiš veliko prostora ali ne?Če rabiš veliko prostora potem kupi karavana, če se misliš sam vozit uzemi Clio ke rnerabiš kej več.Clio ima dosti manjši prtlažnik od 19-ke.
To da se Clio dosti bolje drži v ovinkih od 19-ke je zate nepomembno ker iščeš mašino 1.2. Če bi blo govora o 16v mašini potem bi bil ta podatek pomemben zate, ker se čez ovinke neboš pelu 100 na uro, ker se boš z običnim cliotom in njegovo nezanesljivo dvignjeno torzijo prevrnu.Verjetno iščeš prvi auto in da se malo natreniraš itd... zato takih podatkov o ovinkih nerabiš ker so nepotrebni.
Glede varnosti je z mojega stališča Clio slab.Če se zabiješ v tovornjak te ni več.Če se prevrneš nebo hudo ker se je folk že izvleku vn cel, drugače pa je baje prestal kr dober crash test clio.
Odločitev je tvoja in seveda odvisna od financ.Pametno bi pa bilo da se pelješ z obema avtomobiloma in potem oceniš razliko. Za prvi test te js peljem v svojem Cliotu, če boš pa srečen ti dam celo 1 krog za pelat, pol se boš pa odloču

- fantje to zveni kot podkupovanje.