Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

metam
Nov uporabnik

Toyota Corolla Verso

Napisal/-a metam Če mar 24, 2005 9:32 am

Imam nagledano Toyoto Corolla Verso 1.6 16v, bencinski motor, 1587 ccm, 81 kW / 110 KM letnik 2002, sicer uvoženo iz Italije. Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem avtom, kolikšna je dejanska poraba, kakšni so stroški vzdrževanja in še kaj, kar bi morala vedeti pred nakupom.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če mar 24, 2005 10:48 am

Sem že hotel odgovoriti, potem sem pa videl, da gre za corollo verso in ne yaris verso :D :D

Pa vseeno.Če je uvožen iz Italije, bi jaz osebno vzel s seboj nekoga, ki se res dobro spozna. Firme ki uvažajo avte so po defaultu nagnjene k vrtenju števcev (ne vse, poudarjam), če pa je avto iz Italije, je pa tudi možno da je bil dobro pobutan, ker italijani avtov ne čuvajo kaj preveč (spet, ponavljam, ni nujno da je tako)...

O avtu več ne bi vedel povedati, mogoče samo to, da je bil naš yaris definitvno avto, s katerim je bilo najmanj problemov (beri:nič) in je bil v glavnem zelo zelo dober nakup...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So mar 26, 2005 5:25 am

konkretno ti bodo več povedali drugi, od mene samo to:
odločitev za corollo verso je zelo dobra, avto ti zna zelo dobro služit, drugo pa isto kot zgoraj, pri iz tujine uvoženih avtomobilih je dobro imeti s seboj strokovnjaka - čeprav sploh ni nujno, da je vse, kar pride iz tujine klump.
dober nakup!

PS: Test: Toyota corolla verso ( sicer dizel - 2.0 D-4D, pa vseeno)
http://www.polet-press.si/avtofokus/stare/62/test.htm

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So mar 26, 2005 6:48 am

Metam – še eno žensko “bitje” med moškimi “primerki”. Pozdravljena !!!
V splošnem je avto OK – obstaja “samo” vprašanje njegove zgodovine (resnični km, vzdrževanje, servisiranje …). Če je slednje OK potem ne bi smelo biti težav.
Poraba – nisem lastnik takega avta iz izušenj s podobnimi pa med 8 in 10l (odvisno od voziškega “sloga”). Za stroške vzdrževanja povprašaj na servisu. Pri nakupu vzemi s seboj nekoga, ki se spozna na “zadevo” – to je najboljša garancija za dober nakup. Predvsem pa ne kupuj “na silo” – vzemi si čas.
Pri tej TOYOT-i me moti le to, da je letnik 2002 in je kot kaže že potekla garancija. Razen, če ni kot pri novejših na Italijanskem tržišču “dolga” 5 let oz 160.000 km.
Srečno izbiro!

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov