če se ne bo odločil za karavana, ampak enoprostorca, bi jaz na njegovem mestu za obisk avtosalonov izbral naslednji vrstni red:
(cene in modeli so izbrani naključno, informativno)
1. COROLLA 2.0 D-4D Verso Sol 7 5.476.000 SIT
2. MEGANE SCENIC II dCi 1.9 Expression confort 5.678.000 SIT
3. HONDA FR-V 2.0 iVTEC Confort 5.540.000 SIT
4. OPEL ZAFIRA 2.0 DTI NOVA
5. TOURAN 1.9 TDI conceptline DSG 5.387.948 SIT
6. FORD C-MAX 2.0 Ghia TDCI 5.027.786 SIT
7. MAZDA PREMACY 2.0 DITD Plusline 4.669.410 SIT
8. XSARA PICASSO SX 2.0 HDi 4.215.000 SIT
in bi na koncu najverjetneje izbiral med prvima dvema
(
toyota - zanesljivost, sodobnost;
renault - dosti za svoj denar, oblika, sodobnost, varnost, moje dokaj dobre izkušnje s prejšnjim modelom...),
honda je, ko sediš v njej, zanimiva, vprašanje je, če potrebuješ 6 sedežev v dveh vrstah in si pripravljen temu podrediti stisnjeno sedenje, ko se voziš sam, pa še avto je širši, par besed o tem avtu:
http://www.polet-press.si/avtofokus/stare/64/ostalo.htm
zafira prihaja nova, se jo po moje splača iti pogledati,
folksvagna vsekakor, čeprav meni osebno WV ne ustrezajo, zdijo se mi predragi,
če je kje blizu salon, bi šel pogledati še
forda (čeprav me posebno ugodne ponudbe in akcije - eno za c-maxa sem včeraj dobil na dom - prej odvrnejo kot pritegnejo, občutek imam, da se hočejo znebiti starih j**c)
zadnja dva (
mazdo in
picassa) bi pa pustil pri miru (saj sta tudi cenovno pod ravnijo zahtev soseda).
Priporočam pa seveda, da si vzame dovolj časa, da se z vsakim avtom seznani ne samo v, ampak tudi zunaj salona, na testni vožnji,
lahko pa si tudi izdela tabelo, kaj od avtomobila pričakuje, kaj potrebuje (prostornost, poraba, zmogljivosti, mere, potrebe...). Tako lahko kupovanje avtomobila postane vsaj znosno, če že ne prijetno opravilo, obenem pa se bo zazihral, da mu ne bo čez pol leta žal...