Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

colos
Nov uporabnik

land rover freelander

Napisal/-a colos Ne apr 03, 2005 9:06 am

Kupil bi zgoraj omenjeni avto, ampka bi rad prej zbral nekaj informacij o tem vozilu. V bistvu je vseeno ali je bencinec ali diesel.

Zanimajo me predvsem stroški vzdrzevanja, servisni intervali, cena servisov, kaj crkuje, na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu. Letnik 1998 se dobi dokaj ugodno (okrog 2M). Kaj imajo novejši modeli več (če se splača dati več zaradi boljše opreme).

Če sem pozabil še kaj me prosim dopolnite.

Predvsem so zaželjene izkušnje bivših in sedanjih lastnikov.

lp Mitja

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne apr 03, 2005 9:43 am

jst sm slišu sam to da radi gnijejo, pa tud niso najmanj pokvarljivi, žal
lp

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne apr 03, 2005 9:48 am

Pozdravljen.
Avto je bil pri naši hiši eno leto. Gre se za 2.0 Td motor. Avto je bil letnik 98 z vso možno opremo... klima... delno usnje, vsa elektrika... jeklene cevi oz. bullbar okol in okol (tudi Webasto). V tem letu je bilo ogromno popravil. Lastnica tega avtomobila je bila moja sestra, zato se je z avtom zelo lepo delalo. :P
Kar je bilo narobe:
-zamenjava turbine (začela najprej žvižgat potem crknila)
- zamenjava motorja + turbne (400k SIT) :shock:
- Končniki, zglobi.... elektronika.... odpadla plastika za odpiranje zadnjih vrat, temperamentna elektrika.... zdaj dela zdaj ne dela.... visoka poraba...
Skratka nič dobrega o tem avtu.
Pa še zelo se nagiba v ovinkih. Ima pa stalni 4 kolesni pogon za razliko od terrana, ki je pri hiši danes, ki ima priklopljiv prednji pogonski par.
Mogoče so sam dizli tak falus, ampak bencinarje pa večinoma samo pohvalijo.

No takole na hitro. Odločitev je pa tvoja.
LP.
;)

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Ne apr 03, 2005 10:18 am

huh tud jaz sm slišal za težave.a da turbina tud rada crkne.se mi zdi da si boš mogu omislit kakšno alternativo.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Ne apr 03, 2005 10:33 am

Mi imamo doma bencinarja 1.8 freelenderja letnik 2001. Avto deluje zelo dobro, po cesti osebno ga ne rad vozim ker mi deluje tak trdo, ko pa zaviješ z njim na makadam pa je vozit z njim užitek. Naš ima vso opremo razen usnja. Če te zanima še kaj več pošlji PM.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Ne apr 03, 2005 10:48 am

Žal ti ne morem povedat za freelanderja, lahko ti pa povem za discoveryja k ga ma moj fotr (Td5). Z avtom ful ni zadovoljen in vse izgleda izdelano nekako ceneno. Upam da pri freelanderju ni tako čeprav nevem zakaj bi blo drugače, mogoče druga tovarna...

Lahko ti povem tud da se mu je nekajkrat pojavla napaka na računalniku, nekaj časa nazaj je imel problem z menjalnikom in podvozjem, za nameček ma pa še probleme s turbino in mu avto sploh ne potegne tko kot je treba sploh če ima recimo zadaj pripeto prikolico.

Tko da kar se tiče znamke Land Rover ti bi osebno raje predlagal da se obrneš na kakšno drugo znamko, Toyota RAV4/Land Cruiser recimo. Samo nasvet nič druzga.

Kakšne izkušnje imajo drugi pa nevem.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne apr 03, 2005 7:53 pm

http://www.mobisux.com/album/showphoto.php?photo=124302&size=big&sort=2&cat=500
primerjalni test SUVov, kjer se frilander niti ni tako slabo odrezal.

Bi pa lahko pritrdil zgornjim postom, saj sva se pred par meseci s kolegom potikala okrog avta šerbinerk - ki na štajerskem dila land roverje - in je kolegu padlo v oči, koliko rabljenih frilanderjev se prodaja po zelo sprejemljivih cenah. no potem se je pozanimal in so mu pravili, da je to zato, ker se avto dost kvari. Je pa to baba čula, baba rekla, tako da za trditve na dam roke v ogenj.
morda pa le poglej za podobnimi avti drugih znamk.
pa dober nakup :)
lp pilgrim

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne apr 03, 2005 7:59 pm

pilgrim je napisal/-a:http://www.mobisux.com/album/showphoto.php?photo=124302&size=big&sort=2&cat=500
primerjalni test SUVov, kjer se frilander niti ni tako slabo odrezal.

Bi pa lahko pritrdil zgornjim postom, saj sva se pred par meseci s kolegom potikala okrog avta šerbinerk - ki na štajerskem dila land roverje - in je kolegu padlo v oči, koliko rabljenih frilanderjev se prodaja po zelo sprejemljivih cenah. no potem se je pozanimal in so mu pravili, da je to zato, ker se avto dost kvari. Je pa to baba čula, baba rekla, tako da za trditve na dam roke v ogenj.
morda pa le poglej za podobnimi avti drugih znamk.
pa dober nakup :)

Ja... glede testa... to ni Freelander letnika 98. Ta ma že BMW jev agregat z 112 PS. 98` jih je mel pa 98PS. Ok konji niso važni... sam gre tuki za MK2. ;)

alfaromeo
Nov uporabnik

Napisal/-a alfaromeo Sr apr 06, 2005 9:44 am

Odvisno zakaj ga rabiš! Če zgolj za vožnjo po cesti se najde tudi kakšen bolj udoben avtombil, če za na teren izbira bojda ni tako slaba! Poznam par ljudi ki se z freelanderji vozijo po resnem terenu in jim delajo BP!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr apr 06, 2005 10:13 am

Ga je mel kolega na faksu. Sicer bencinar ampak vseeno problematičen - motor mu je dobesedno razpadal in tulil po parih mesecih vožnje. Jeremy Clarkson ga je tudi odsvetoval zaradi kvalitativnih razlogov. Premisli no
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

colos
Nov uporabnik

Napisal/-a colos Pe apr 08, 2005 6:47 am

Hvala za odgovore. Očitno LR res ni prava izbira. Z nakupom se mi nič ne mudi tako da si bom ogledal še kakšno laternativo npr: Hyundai Santa Fe, Toyota RAV4 in KIA Sorrento (cena???)

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Pe apr 08, 2005 7:10 pm

colos je napisal/-a:Hvala za odgovore. Očitno LR res ni prava izbira. Z nakupom se mi nič ne mudi tako da si bom ogledal še kakšno laternativo npr: Hyundai Santa Fe, Toyota RAV4 in KIA Sorrento (cena???)

kaj pa to spodaj v podpisu (pa ne mislim na znak "otrok v avtu"?
lp pilgrim

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Po jun 20, 2005 9:48 pm

lep pozdrav!
Jaz sem lastnik land rover freelander letni 1999 2.0 td.
Z avtomoibilom sem zelo zadovoljen, saj je najlepši od vseh cestnih terencev, in tudi zelo udoben za vozjo po cesti ali terenu. Moj nasledbnji avtomobil bo zagotovo spet land rover. Kakšnih večih okvar še nisem imel! LP
LAND ROVER FOR EVER
love alfa

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Po avg 29, 2005 2:08 pm

Ima ga sosed diesela, razočaran do skrajnosti ali je imel samo smolo, da je dobil tako pokvarljivega. Z njim ne upa na daljšo pot več, saj so ga že najmanj petkrat pripeljali z vlečno službo, zdaj ga uporablja izključno za službo , ga je že hotel prodat samo nekako ni interesentov pa tudi preveč je zgubil na ceni. Mislim da je letnik 99 prevoženih ima 90 tkm in prvi lastnik.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To avg 30, 2005 1:24 pm

Mislim, da to spada nekam drugam.... v Kupovanje vozil ;)

Premeščam.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC To avg 30, 2005 2:42 pm

Pri 60tisoc km sta teti sli obe crpalki, stroski popravila na uradnem servisu pa vrtoglavi, diesel letnik 99 ..
Slika

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny To avg 30, 2005 3:25 pm

od alternativ ki si jih naštel gotovo naj izbira je sorento...praw učeraj sm stal pred eno in jo gledal ene 5min kako je lepa, sicer sm izpadel mal butasto sam sm pa lepše zaspal:)...vsaj meni...pa tudi ta druga dva nista slaba....

samo mnenje da se ne bo kdo razburjal
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov