Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Kraj: Kamnik

Carplus - izkušnje

Napisal/-a gore Sr apr 06, 2005 7:13 pm

Kakšne izkušnje imate z Carplus (za Harvey Normanom v Ljubljani)?

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak Sr apr 06, 2005 7:43 pm

Dam ti en nasvet: bodi zelo previden. Vem za primer, da so nekomu prodali avto "kao nekaramboliran" potem se je pa izkazalo, da je bil ful sesut.
Toliko glede mene. Res pa je, da imas lahko tudi kaksen dober avto vmes, ni receno, da je vsak avto pri njih sesut.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Napisal/-a gore Če apr 07, 2005 6:09 am

Zbit upam, da ni bil - načeloma sva ga (s prodajalcem) pregledala s tisto napravo za merjenje debeline laka. Danes pa vprešem še mojega kolega mehanikarja.

Bolj me zanima naslednje - avto je iz tujine, sedaj pa še ni plačan davek (menda zato, ker nekateri prodajalci tega lani niso počeli in sedaj ljudje ne verjamejo, da je bil plačan) in še nima narejenega tehničnega pregleda. Avto pa ima malo počeno zadnjo luč in vlečno kljuko, ki ni prav hitro snemljiva. Zato ne vem, če bo to šlo na tehničnem skozi. Nekako bi ga rad prepričal, da on opravi pregled (mu raje plačam tiste jurje vnaprej).

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX Če apr 07, 2005 6:36 am

Glede davka ne vem, sam za kluko če je upisana v homo kartonček nebo problema na tehničnem morš met pa original homo kartonček, men je mau kompliciru ker nism meu kluke gor na avtu je bla pa upisana v homotu, sam je pa šlo čez. tko da glede tehničnega nebi smeu bit problem

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Napisal/-a gore Če apr 07, 2005 6:43 am

Torej misliš, da je tako - če imaš kljuko vpisano v homologaciji, jo imaš lahko stalno gor in je ni treba snemati?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če apr 07, 2005 7:07 am

A si ti kupu tistega foresterja?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Napisal/-a gore Če apr 07, 2005 7:09 am

Še ne.

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Napisal/-a car_freak Ne apr 10, 2005 7:05 pm

Ja tole je pa mal kriza, ce davek se ni bil placan. A ima homologacijo oz. potrdilo o ustreznosti ze narejeno. Ce tega ni avta ne kupuj! Brez ustreznosti ne bos mogel registrirati avta. Pocaki naj vse uredi, potem pa kupi. Oziroma se enkrat premisli o nakupu.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Napisal/-a gore Po apr 11, 2005 3:57 am

Avto sem že kupil, registriral sicer še ne. Je možakar sam povedal, da greva (preden plačam avto) na homologacijo skupaj (plačal je on), da vidim, da je vse ok. Bilo je ok, čakam še kartonček, da grem lahko urediti ostalo. Zaenkrat se je potrudil, da mi je vse stvari serviral kot pričakujem.

Seveda ga vnaprej ne bi plačal, če ne bi imel homologacije. Sedaj pa sklepam, da bo vse ok, saj so tam dobro preverili avto.
Mislim, da je homologacija glavni del tega uvoza - davek ti država že omogoči plačati, zavarovalnica pa tudi z veseljem vzame denar... :shock: Brez homologacije pa ga seveda ne bi vzel.

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Napisal/-a gore Po apr 11, 2005 5:23 pm

Za informacijo - če koga zanima - sedaj imam vse urejeno. Možakar - jaz mu pravim Merkatori (ker mu je malo podoben po obnašanju :-)) - je držal besedo kot se zagre. Nekaj stvari mi je pripeljal posebej (in to takoj, ko sem ga poklical), šel je z menoj na občino, izpolnjeval obrazce... skratka ni bil eden tistih, ki ti porinejo zadevo v roke in te prepustijo birokratom.

Potem sem šel še na tehničnega (kamor je tudi hotel z menoj), popoldan pa me je poklical in vprašal, če je vse v redu.

Skratka - kljub začetni skepsi - pohvale.

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Napisal/-a car_freak Po apr 11, 2005 7:20 pm

No super, da se je vse ok koncalo.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Napisal/-a gore To apr 12, 2005 4:31 am

Yeap. Ko sem imel dizla, se je dražil dizel, sedaj, ko sem kupil (požrežnega) bencinarja, pa bencin :atensn
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov