Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

StMatX
Nov uporabnik

Nakup volva v-40

Napisal/-a StMatX So apr 09, 2005 9:44 am

Pozdravljeni!
Sosed se zanima za nakup tega avta, tam ene 98,99 letnik.
Torej nekaj takega
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=306327

Zanima me predvsem kake so slabosti ce jih ima.Nekaj sem slisal za menjalnike tu na forumu.Se posebaj pa me zanimata vzdrzevanje,stroski pa to, pa ce so deli in servisi dragi?
Sem nekaj slisal da baje ja.Nem se delal pametnega

Hvala

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So apr 09, 2005 10:03 am

Avto je delan na isti platformi in s enakimi menjalniki in motorji in v isti tovarni kot Mitsubishi Carisma. Menjalnik je v tej generacijo zagotovo renaultov(ista prestavna ročka kot v Carismi in značilno prestavljanje v vzvratno) prav tako motor čeprav mislim da so neki časa not devali VW TDI s 90KM kasneje pa renaultov 100KM in 115KM vsi 1.9-to je treba se pozanimat kateri je noter. Za renaultovega lahko potrdim da je relativno tih, varčen in zaenkrat bp.

Pri tem avtu me moti le malo majhno število prevoženih glede na to da je star 7 let je pa cerjetno od kod uvožen ker dvomimi da bi salonski avto stal nekje 3 leta :?

Vzdrževanje je loterija. Lahko je da boš menjeval olje in filtre in to je to. SO pa pri volvotu izredno dragi malo večji servisi-predvsem menjava jermenov je taka da dol padeš. :shock:
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

StMatX
Nov uporabnik

Napisal/-a StMatX So apr 09, 2005 10:11 am

Aha, hvala.Kaj pa recimo z alfo, so stroski vzdrevanja primerljivi ali je kaka razlika.TO mislim za alfo 156 2.4 jtd 1998 letnik?
nekaj takega recimo
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=319426
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov