Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bluesystem
Nov uporabnik

Kupujem FIAT BRAVO 1.6 16--je to zanesljiv avto??

Napisal/-a bluesystem To apr 12, 2005 7:16 pm

kupujem avto fiat bravo 1.6 16v letnik 1999 (120.000 km). ker fiatov ne poznam preveč dobro, potrebujem pomoč tistih, ki imajo kakršne koli izkušnje z bravom oz. se spoznajo/vedo kaj o teh motorjih!

prosim za pomoč!!

hvala!

Uporabniški avatar
xdss
Novinec

Kraj: Semic_Bela krajina

Napisal/-a xdss Sr apr 13, 2005 9:06 am

sory vem d a se druge avte ne kensla na foromu ampak si ne morem pomagat.Fiat je fiat.Oblikovno zelo lep pod haubo pa :? .Pravijo ce kupis fiata da ga ne kupoj pa 100.000 km prevozenih.Sicer ma pa vsak svoj ukus :!:

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Sr apr 13, 2005 9:13 am

xdss je napisal/-a:sory vem d a se druge avte ne kensla na foromu ampak si ne morem pomagat.Fiat je fiat.Oblikovno zelo lep pod haubo pa :? .Pravijo ce kupis fiata da ga ne kupoj pa 100.000 km prevozenih.Sicer ma pa vsak svoj ukus :!:

:jao: :roll: :jao:

Zelo utemeljen post, pol znanja o fiatih in o avtih sploh. Princip čula-kazala!!!
Dej mi mal strokovno utemelji tvoj post če se ti da!

LP

matine
Nov uporabnik

Napisal/-a matine Sr apr 13, 2005 9:14 am

Prejšnji teden sem kupila malce starejšega, včeraj mi je na poti v Ljubljano zadnji del auspuha dol padel. :o

Pa se nisem dala. Kar sama sem ga še na drugi strani ven iz gume spravla, se brez skrbi pripeljala do auspuhmana, mi je v pol ure naredil gor novega, plačala nisem veliko in jaz se spet veselo vozim.

Torej poglej auspuh, ker jaz ga nisem. Pri tej kilometrini je treba zamenjati jermene, če še niso, stane okoli 50.000, drugo pa mislim, da ni bojazni.

Uporabniški avatar
S4sH
Novinec

Kraj: MS

Napisal/-a S4sH Sr apr 13, 2005 9:15 am

Z mojim sem prevozil ze 160.000 :D
Nobenega problema do zdaj.. redno menjujem olje, menjal sem tudi jermene pac kot je potrebno..
Edino kar sem menjal so amortizerji :-P
Dva sta bla hin pri 140k, vendar mogoče po moji krivdi? :-P

Uporabniški avatar
Flok1234
Nov uporabnik

Napisal/-a Flok1234 Sr apr 13, 2005 9:18 am

Marsikateri avto (ne glede ali je Fiat, Audi,Wv;...) je s 100.000km lahko vprašljiv, lahko pa je avto z 250.000 še čisto normalno vozljiv, tako, da kilometri ob dokaj normalni vožnji ne pomenijo ne vem kaj...
Poznam primere, ko se avto z več kot 270.000 (čisto slučajno Marea Weekend od frenda) normalno vozi brez vsakršnih problemov! Tako da, če je cena ugodna in ti je avto všeč, ti samo kupi, pa ne poslušaj kaj bo nekdo rekel slabega o Fiatu, Audiju, Wv-ju,...
Zadnjič spremenil Flok1234, dne Sr apr 13, 2005 9:35 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
xdss
Novinec

Kraj: Semic_Bela krajina

Napisal/-a xdss Sr apr 13, 2005 9:23 am

xdss je napisal/-a:sory vem d a se druge avte ne kensla na foromu ampak si ne morem pomagat.Fiat je fiat.Oblikovno zelo lep pod haubo pa :? .Pravijo ce kupis fiata da ga ne kupoj pa 100.000 km prevozenih.Sicer ma pa vsak svoj ukus :!:

Izkusnje od kolegov,zrlo olje,neenakomerna voznja-cukanje ,poraba pri mal hitrej voznji,...,je pa res ce je redno vzdrzevan in tako ... naj bi bil vsak avto dober.

Uporabniški avatar
S4sH
Novinec

Kraj: MS

Napisal/-a S4sH Sr apr 13, 2005 9:31 am

nebi zdaj spet o italjanih in olju... :?

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Sr apr 13, 2005 9:43 am

Jo man!

Jaz mam letnik 98/99 pa 145.000 prevoženih! Avto ni imel do sedaj nobenega problema. Edino prejšni mesec sem ravno gledal, da bo treba amortizerje zamenjat.
Olja ne požere nič pa če ga tiščim poraba tudi ne pride nad 9 L! Z lepo vožnjo pa se ga da furat tudi do 6.8 L (samo ne jaz :P ---foter ko ga je mel)! Če najdeš kakega dobrega se ga le primi. Fajn avto za relativno malo denarja.

xdss : Če tvoji prijatelji ne vedo z avtom delat tako kot se spodobi so sami kriv.

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Sr apr 13, 2005 9:47 am

OK, Bravo 1.6 je nekje eden boljsih bencinskih motorjev fiata. Zraven sta se 1.2 16V in pa zdej ta novejsi 1.4 16V. Te motorje, poleg vseh dizelskih (novejsih) pri fiatu svetujem. Nikakor se ne oziraj na brezvezna mnenja, ki so povecini izvita iz trte ob kaksnem kozarcku piva. Fiat je čist soliden avto, za nepretirano ceno in nizkimi stroski vzdrzevanja. Poraba pri visokih hitrostih je velika pri vseh avtih. Jaz odkrito priznam da pri mojem stiloju Mjetu je pri hitrosti 180 do 190 kmh poraba trenutna nekje 12 litrov, pa je dizel. Jebiga, poraba je relativna odvisna od mnogih dejavnikov, in ne samo do motorja ki je v avto pac vgrajen.
Kaksnih posebnih probemov pri teh avtih ni, mogoce crkne kaksna soba vbrizga, to je pa tudi vse. Absolutno menjaj jermene, vsaj glavnega, ker v primeru da ti preskoci ali ti ga odtrga, je strosek nekje 350 do 400 K SIT. Mogoce bodi pozoren se na senzor za airbag v sovoznikovem sedezu, to je pa tudi vse kar je pri teh avtih problem. Vse ostalo, breze, sklopka, amortizerji, roke in vse to je stvar potrošnega materiala, koliko je obrabljeno pa je odvisno od vzdrzevanja in vozne prejnsega lastnika!
Še 1x, ne ustrši se doktorskih mnenj enih forumovcev, ki so nekje od enga kolea, ki ima od njegove sestricne od njene mami od njenega drugega moza sin enega bravota pa mu je nekej crknilo!
Drugace pa poklici na kakses servis (ne AT) in se tam pozanimej s prve roke.

LP

matine
Nov uporabnik

Napisal/-a matine Sr apr 13, 2005 9:47 am

Moj ma tudi amortizerje menjane.

Mi lahko kdo pove, kaj pomeni spustiti avto? :?

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr apr 13, 2005 10:28 am

matine je napisal/-a:Moj ma tudi amortizerje menjane.

Mi lahko kdo pove, kaj pomeni spustiti avto? :?

:bonk :bonk :jao: hehe,no to pomen da je avto nižji k tlem,se prav menaš fedre za športne in je avto nižji,s tem zbolšaš izgled,pa avto se bol drži ceste in je velik stvari k je pozitivnih,ampk to morš homologerat,pr esktremnih spuščanjih,se prav 45mm in dalje je treba fedre še tršat da ne pride do kakih problemov dodatnih...eibach so taprava zadeva če hočš met kvaliteto,če pa mal manj kvalitetene pa apex fedre...no neki na hitr skp spacanga,pa naj še kdo dopoune ;)

LP
Slika

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA Sr apr 13, 2005 10:52 am

Imel sem samo enega fiata (namerno pisano z malo) in lahko z gototovostjo rečem, da nikoli več.

Razlog, generalna na 98000 km. Avto je bil Fiat Punto 55 , bil sem prvi lastnik in sem ga vzorno vzdrževal.

Uporabniški avatar
gago
Novinec

Kraj: Krajn

Napisal/-a gago Sr apr 13, 2005 10:54 am

Sicer je bila fiat brava letnik 96 1.4 12v z okoli 120000 ampak se vseeno me je dvakrat pustila na cedila ker c prvo naj bi s zamasil dotok bencina poleg elektronike v drugo pa je bila ponovno vzrok elektonika.v obeh primetih so bili stroski popravila visoki. avto je bil in je se od tete ki sem ga jaz vozil.pa to ni bila voznja v visokih obratih ker tam je bila poraba enormna.dolgo nisem vrjel kar govorijo o italjanih a me je to izucilo.res da je mozno da je bila to izjema a ko te avto dvakrat pusti na cedilu se ti zameri saj meni se je. vem da ni ista masina vendar vseeno upam da bo to kaj pomagalo pri odlocitvi.ne recem da je nujno slab avto ce je italjan vendar na meni je pustil tak vtis.vem da so italjani tudi alfe a tja raje ne bi sel ker ima prijatelj alfo in j evec na servsu kot doma.ze ko se pripelje domov z servisa ze nekja drugega ropota.toliko o italjanih.
ps: sorry za offtopic
lp,gago

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner Sr apr 13, 2005 10:55 am

Pri nas smo mel bravota z 1.4 in 1.6 motorjem in od obeh ti priporočam 1.6 (če ti veliko pomenijo zmogljivosti) motor se lepo zavrti, je pa res da porabi malo več - povprečna poraba je bla 10 l.
1,4 motor je res bolj varčen, je pa res da je manj zanesljiv (preskočil jermen) pa sklopka rata trda z večanjem kilometrine.
Pa kupi takšnega ki ma klimo, da ne bo problemov z rošenjem šip v deževnih dneh.
glede podvozja: avto je naravnan boolj po športno - dušenje grbin pa je malo neusklajeno.
Kot celota je avto zelo všečen, je pa to tipičen italjan - avto z dušo, ki mu moraš kaj tud odpustit.
Lep pozdrav!

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Sr apr 13, 2005 10:55 am

TOMA je napisal/-a:Imel sem samo enega fiata (namerno pisano z malo) in lahko z gototovostjo rečem, da nikoli več.

Razlog, generalna na 98000 km. Avto je bil Fiat Punto 55 , bil sem prvi lastnik in sem ga vzorno vzdrževal.

Kaj ti smatraš kot generalna?

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid Sr apr 13, 2005 10:58 am

tm pr 150.000km ti bo zacev pit ole kr velik ga popije, pol ti bodo sli koncniki, k so ful slabi, pa razne malekosti, kljuke se ti zacnejo lupt, pa te ventilacija pa tako sranje zacne crkovat, drgac pa avto za svoje koncke dobr potegne pa dobr gre, sam k ma ta avto enkrat vec kot 150 tisoc se zacne kvart, mislm take malekosti k sm ti nastev!

Drgac ti pa zelim cim bolsi nakup.

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Sr apr 13, 2005 11:01 am

Rancid je napisal/-a:tm pr 150.000km ti bo zacev pit ole kr velik ga popije, pol ti bodo sli koncniki, k so ful slabi, pa razne malekosti, kljuke se ti zacnejo lupt, pa te ventilacija pa tako sranje zacne crkovat, drgac pa avto za svoje koncke dobr potegne pa dobr gre, sam k ma ta avto enkrat vec kot 150 tisoc se zacne kvart, mislm take malekosti k sm ti nastev!

Drgac ti pa zelim cim bolsi nakup.

1.Olja pije kakor ga vozis. To da zdej pa italijan pije velik olja je cista bedarija. Ker avto ga pa ne?
2. Končniki smo ze uggotovil, da je to cisti potrosni material, tko kt roke, bremze, amortizerji in vse ostalo. Rad bi videl avto z neobrabljivimi končniki.
3. Kljuke razpadejo, serijska napaka, 4.500 sit je ena v motomatu, ali pa 9500 originalna.
4. ventilacije, navadno crkne upor ventilatorja cca. 5000 SIT

Še kej rabte vedt?

LP

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr apr 13, 2005 11:15 am

Rancid je napisal/-a:tm pr 150.000km ti bo zacev pit ole kr velik ga popije, pol ti bodo sli koncniki, k so ful slabi, pa razne malekosti, kljuke se ti zacnejo lupt, pa te ventilacija pa tako sranje zacne crkovat

ej mel sem tipota z 180.000 Km pa mi je spil 3/4 litra m na menjavo (1 leto , cca 7 .000 Km)
tko da tole je :?
plus tega je da sem imel staro mašino, ki so kao bolj požrešne!!!

končnike si moral menjati pri 150kkm??? VAAAAAA ej za 150 kkm pa si moral dat cca 7 k sit za eno roko- groza ej, sej boš obubožal :P
sicer je pa ful odvisno od vožnje, hitrejša je (skozi ovinke ) hitreje se zrabijo in glede na to da je njegova lega zelo vredu se lahko pelješ hitro skozi ovinke, zato končniki bolj trpijo....

kluke se začnejo lupt-- čist odvisno, po drugi strani pa sej ne kupuješ nov avto!!!

-------------------
tko da vsi tisti, ki ste pametni glede okvar mašin, generalk, pitja olja.... čist odvisno od voznika!!Če ga voziš tko kot treba ni problemov!
Če pa mrzlega tiščiš, speljuješ da koplje, bremzaš na črto, servisi so pa pač če kej dol pade, drgač pa ne, pol pa nč čudnega da crkuje!!! Tud Audi, VW, Honda.... crkujejo v takih primerih!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov