Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matine
Nov uporabnik

prodaja rablj. vozila - je v ceni zvarovanje ali ne

Napisal/-a matine Sr apr 13, 2005 9:00 am

Zanima me, kaj je v ceni, ki je objavljena kot prodajna cena rabljenega vozila.

Z dveh koncev imam informacijo, da če nekdo prodaja avto za npr. 1 mio, plača kupec ta denar, potem pa še zavarovanje do takrat, ko preteče registracija, cestnina, tablice in tehnični pa ostanejo. Je to najpogostejši način prodaje?

Ker potem v bistvu ni cena 1 mio, temveč 1 mio + zavarovanje npr. za šest mesecev 60.000 Sit. :oops:

Uporabniški avatar
PozerQ
Nov uporabnik

Kraj: Borovnica

Napisal/-a PozerQ Sr apr 13, 2005 9:02 am

dobr si uganu

sej če tko pogledaš je bolš, kokr pa da bi mogu še tehničnega delat pa cestnino plačat pa zav pa bi te pršlo še trikrat tolk kokr si reku
Slika

Uporabniški avatar
xdss
Novinec

Kraj: Semic_Bela krajina

Napisal/-a xdss Sr apr 13, 2005 9:03 am

kolk jaz vem se tako dela ze zelo dolgo casa :roll: .Lahk pa se znajdes pa pa zglihas za zavarovanje ;)

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX Sr apr 13, 2005 9:05 am

Največkrat je tko da če je avto že registriran ti prodajalec pusti nalepko, se prav ti morš plačat zavarovanje pa nove tablce uzet pa prometno novo se prav če je cena 1 m. + tvoji stroški da ga registriraš, razn če je prodajalec dobre vole ti lahk pusti vse do izteka njegoega zavarovanja.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Sr apr 13, 2005 1:43 pm

Če želiš delati prepis takoj, zavarovanja prejšnjega lastnika ne moreš koristiti. Na svoje ime je potrebno skleniti novo zavarovanje do veljavnosti registracije s svojo bonifikacijo (če jo kupec ima). Prodajalec od svoje zavarovalnice dobi sorazmerni del zavarovanja nazaj. Če jo bo pa kupcu dal, je pa njegova stvar (ponavadi je ne).

matine
Nov uporabnik

Napisal/-a matine Sr apr 13, 2005 3:05 pm

Hvala za informacije.

Dejansko pa je za nekoga, ki že nekaj let ni menjal avta, na vso moč čudno, ko vidi ceno 1 mio, potem pa ugotovi, da je cena zaradi zavarovanja 50.000 višja. :shock:

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če apr 14, 2005 7:25 am

Jah ne vem, a ni to nekako logično? Za avto moraš pač določene zadeve poravnat, saj je tudi dobro če kupiš rabljenega, da ga odpelješ na servis in zamenjaš preventivno par stvari... Pač to moraš prišteti k zadevi. Saj tudi če kupiš hišo je ne dobiš zavarovane, ampak jo moraš sam zavarovati. Ali pa recimo če kupiš nov avto je isto, še več te košta, še več je stroškov na ceno iz cenika..

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

matine
Nov uporabnik

Napisal/-a matine Če apr 14, 2005 7:47 am

Če tako gledaš je raumljivo, hvala za dodatna pojasnila.

Pravim pa, da me ljudje čudno gledajo, ko prodajam avto, piše veljavnost nalepke 2/06, navajeni so starega sistema, računajo, da bodo ceno še nekoliko zbili, potem pa ugotovijo, da morajo k tej ceni prišteti še nekaj deset tisoč tolarjev.

Se bodo že navadili. :)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če apr 14, 2005 9:46 am

Mah sej, sistem se toliko spreminja, da če ne menjaš avta vsako leto, je vedno drugače... Včasih je registracija do določenega datuma še kaj pomenila, sedaj pa pomeni samo to, da pač ne rabiš na tehničnega do takrat... Ljudje pa še zmeraj gledajo na datum registracije in hočejo avto dražje prodat ali pa ga dražje kupijo:"saj je še skoraj celo leto registriran!"...

Še moj primer, avto sem prodal tri tedne po registraciji, zavarovanje sem dobil nazaj kompletno, odbili so mi samo jurja. Prodal sem ga pa toliko dražje, ker je bil že registriran in pa nekaj popravljen, da se mi je še vedno splačalo...

Pri nakupu itak ne smeš ponucat do zadnjega tolarja vse, ampak moraš imeti še nekaj v rezervi...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov