Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ted
Nov uporabnik

Volvo V40...vprašanje...

Napisal/-a ted Pe apr 15, 2005 9:35 pm

pač nekaj sem mislu menjat avto, pa sem tule prišel, ker me zanima pač, če ma kdo kake izkušnje s volvom S/V 40, lahko 1.9 TD, ali pa 1.8 bencinar. pač če kdo kaj ve, če so kake posebne okvare ali če ima avto kake posebne hibe. če bodo podatki iz prve roke , še tolk bolje....aja tam 120.000 km naj bi imel avto..se splača kupt al ne.....
lp pa kvala že za naprej.... LP

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe apr 15, 2005 10:05 pm

Predlagam da uporabiš iskanje, ker se je že parkat govorilo o tem avtu.

Ti pa povem kar sem prej že povedal: Pri bajti je V40 1.8 115 KM (prva verzija), ki ga imamo od novega. Ima 180k km in ni potreboval nobenih večjih posegov. Težave so bile na začetku, ko avto ni zaznal kode ključa. Na servisu so ugotovil, da samo antena ni bila v redu priklopljena in včasih je bil kontakt, včasih pa ne. Ko je foter rekel seriviserju da razmišlja o menjavi, je serviser reku da nej ga ne serje, ker servisira 2 avta, ki imata preko 400k km pa ni bilo ničesar večjega narobe.

Hiba našega: Okoli luknje za dolivanje bencina rjavi in rjavi na loku od okna na prednjih vratih. Drugega ni za pripomnit čez avto. Poraba je med 8 in 9. Na relacijo lahko tudi 7, če bi se res matral tudi kak deci manj (klima je pri nas non stop prižgana).

Kar je kriza, so dragi servisi, tko da na tvojem mestu, bi hodil na neuradni servis in montiral neoriginalne dele.

Če te še kaj zanima kar vprašaj.

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted So apr 16, 2005 8:31 am

ej hvala....p ame veselijo tile podatki, čeprav jih je lepo met čimveč....tko da bom še kr mal "moril" tule hehe...aja tomaž...pol praviš da ok večinoma....no iščem letnik tam 97-98. samo res ne vem kolk se bi mi bolj splačalo Td z 90 KM, ker ga prvič težko dobit, drugič jih je pa malo po ugodni ceni. pa kako je s turbino...po kolk času gre u ... :?:
no tale 1.8 pa je spodoben avto za ta denar, kolkr gledam tule...pa me zanima še, če kaj olčka popije. no servisi pa itak bi bli delani pri kakem mehaniku privat, ker sm še študent, sam pač avto mi je pa hud..zato tud sprašujem .če ma kake hibe da vem v naprej...al bo avto strošek dodatno, al le pač tekoči stroški. no čeprav je tule odvisno na kaj naletiš , to mi je jasno.

ja nič...hvala pa upam na čimveč infotov še dalje, karkol o teh dveh motorjih mi dobrodošlo....
LP

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl So apr 16, 2005 9:58 am

ej vidva volvaša, kako pa je kej z benz pumpo, sm slišu da se mena k spodnjice :P
ne, resno, vsi pravjo da se pr tej seriji mena baje tam pr 100k km...vašmu dobr dela Tomaz?
Drgač pa lep avto si zbral za nabavt, pa še kr ugodni so...

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim So apr 16, 2005 1:11 pm

Hmmm mi mamo zdj...pff cca. eno leto V40 1.9 D 102 KM, šele 59.000 km smo z njim naredl, tko da o kakšnih posebnih iskušnjah bolj teško glede okvar. ubistvu je še premlad da bi do česa prišlo. drugač zaenkrat ni bilo okvar. (trktrktrk) pač redni servisi 3x20.000 km. avto gre lepo, končna hitrost..po števcu sm ga do 195 spravu..zdi se mi dokaj realno, poraba je pa RES nizka (5-7)!! hmmm avtočk supr, ravno prava velikost, lega na cesti tudi zelo dobra..itd.
hmm glede 90 TD pa pff nevem :) verjetno podobno ? :D

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 So apr 16, 2005 10:45 pm

Roko na srce, z dizli nimam izkušenj, tko da glede turbine nimam pojma in bom o dizlo raje tiho, kot da te šopam z napačnimi informacijami.

Naš olja sicer spije ampak res minimalno, to pa že od novega in na servisu so rekl, da to v bistvu skor vsi. Je pa to recimo MOGOČE 1l na servisni interval (15k km).

Miholl: Ja to je pa res, pumpa za benz je šla u maloro pri nekaj čez 100k km. Pumpo za benz se okoli voznikovih vrat najbolj sliši. Če kaj piska tam okoli, to pomeni 60k za pumbo za benz v roku 25k km(če je original del).Če boš poslušal ne moreš falit, ker se jo res FUL sliši. Naš ima zdej 180k km, pa se je še nič ne sliši.
Na tehničnem leti čez z odliko, katalizator je prvi, auspuh tudi. Zamenjali smo amortizerje pri recimo 150k km, cena je bila 25 jurjev za plinske Monroe amortizerje( original volvovi navadni so bili ista cena). Sklopka pa je tudi prva in ne kaže nikakršnih znakov slabosti)

Drugač pa kot sem že rekel, poraba je res zelo majhna, tudi pri večjih hitrostih če ga le voziš konstantno. Recimo foter je enkrat šel iz LJ v MB in nazaj in ga držal med 150 in 160 skos, pa je imel porabo 7,4 (Nad 150 pa zato, ker so bile gume jajčaste in je treslo če je šel počasneje). Identična poraba je bila ko smo šli na Korčulo 4 ljudje in avto polno nabasan (Ni bilo AC, sama magistralna cesta, klima pa prišgana non stop)

Ted: Če ti je avto všeč na zunaj, predlagam da malo pogledaš cene in sploh možnost nakupa neoriginalnih rezervnih delov in navališ.

Aja: Ko smo ga mi kupil, je bila čakalna doba 3-4 mesece, ker so Nemci tolk navalili nanje, da se jih ni dal dobit. Zdej zakaj so raje kupi V40 kot Passat, Audi, BMW,... :twisted: :twisted:

Ta je naš 2. Volvo pri hiši (prej smo imel 460) in če bi bil V50 tolko dober kolikor je drag bi imel verjetno že 3. naročenega. Verjemi, da če bi bili z avtom razočarani 100% ne bi hotel kupit spet iste firme.

Ti kar še vprašaj če te ša kaj zanima, sej za to pa je forum.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Re: Volvo V40...vprašanje...

Napisal/-a car_freak Ne apr 17, 2005 8:07 pm

ted je napisal/-a:pač nekaj sem mislu menjat avto, pa sem tule prišel, ker me zanima pač, če ma kdo kake izkušnje s volvom S/V 40, lahko 1.9 TD, ali pa 1.8 bencinar. pač če kdo kaj ve, če so kake posebne okvare ali če ima avto kake posebne hibe. če bodo podatki iz prve roke , še tolk bolje....aja tam 120.000 km naj bi imel avto..se splača kupt al ne.....
lp pa kvala že za naprej.... LP

pri 90km dizlu pazi kaj bos kupoval, kolega je kupil rabljenega pri kao 80k km. cez 15k km je delal generalno, km so bili nazaj prevrteni. Pri nas je kar nekaj avto, ki imajo okoli 80k km. Dejansko jih imajo pa veliko vec. Samo pazi, da ima servisno, pa da ni bil zabit, saj to se takoj vidi.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov