Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

HoundDog
Nov uporabnik

Kupujem nov avto - pomagajte z Vašimi nasveti pri izbiri!

Napisal/-a HoundDog To apr 26, 2005 5:23 pm

Torej, odločil sem se kupiti nov avtomobil in sicer so med mnogimi ostali na rešetu zgolj naslednji trije:

- Renault Megane 1.6 16V SportWay 5 vrat cena: 3,7 mio
AvtoSet Dragomelj

- Peugoet 307 1.6 16V QuickSilver 5 vrat cena: 3,7 mio
Rodex, Radomlje

- Opel Astra 1.4 16V Cosmo 5 vrat cena: 3,7 mio
Avtotehna Vis, Ljubljana

Vsi avtomobili imajo:
- 6x airbag
- avtomatsko klimo
- radio CD
- 4x el. stekla + el. ogledala
- board computer
- usnjen volan
- naslon za roko spredaj
- daljinsko centralno
- progresivni servo volan
-...in vse ostalo kar mora tak avto imet

Prosim ne komentirajte zakaj nisem izbral kakšnega japonca, nemca in zakaj ne diesel mašino. Pač tako sem se odločil in za tem stojim.
Rad bi predvsem slišal Vaše izkušnje ali priporočila kaj od teh treh izbrati in ali so ponudniki OK - se pravi ali imajo tudi OK servis, znajo reševati reklamacije in tako naprej.

Res vsem najlepša hvala v naprej.

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc To apr 26, 2005 5:26 pm

ufff...spet ena takih tem, kjer je potencial za kregarijo :D
glede avtohis ti ne morm povedat, glede avtomobilov pa bi jest izbral Peugeota, zaradi oblike, ki mi je ful vsec, pa se niso tolk kriticni!! tudi ostaladva nista slaba, sploh megane!! glavna odlocitev je pa tko tvoja...tisti ki je tebi vsec

ti pa svetujem da gres z vsemi tremi na testno voznjo, pa se potem odloci
pa dober nakup

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] To apr 26, 2005 5:31 pm

Če bi jaz izbiral med temi tremi avtomobili, bi izbral astro. Za moj okus mi deluje najbolj všečno in je tudi najbolj svež izmed vseh treh..V notranjosti je morda nekoliko dolgočasna, a prepriča s kakovostjo izdelave (v velik testih hvalijo notranjost)..
Peugeota imajo pri kolegu..je vredu avto, zelo udoben in prostoren. Zaradi naprej pomaknjenega prednjega stekla se spredaj ustvari občutek, da je avto še večji kot v resnici..Mogoče se v ovinkih malo preveč nagiba (občutek iz sopotnikovega sedeža)..
O Megane-u pa nimam nobenih izkušenj..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To apr 26, 2005 5:32 pm

Če nam daš sam tele na izbiro, potem nedvomno Astra-najbolj svež model,pa men osebno tud najlepša oblika :D

StMatX
Nov uporabnik

Napisal/-a StMatX To apr 26, 2005 5:41 pm

Moja teta ma sicer megana 1.5 dci 100 konjev al koliko je.No, avto gre lepo in se nic ni blo za kritizirati da bi se kaj kvarilo.Sicer pa mi je 5 vratni grd u .....

Odloci se sam

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To apr 26, 2005 5:43 pm

vsi trije so zelo dobri avtomobili, z nobenim se nimaš kaj nasmoliti, vse ostalo je - žal - tvoja izbira, saj ti mi tukaj pri tako izenačeni izbiri lahko damo samo svoja osebna mnenja. Jaz bi npr. - za razliko od prejšnjih dveh postov - izločil astro in (s težavo) izbral med francozoma.
Nujno pojdi na poskusno vožnjo z vsemi tremi, tako si boš najlaže odgovoril na zastavljeno vprašanje.

Glede zastopnikov na tvojem koncu žal ne vem nič, sem pa leta in leta servisiral renoje pri Koletniku v MB in sem vedno imel prijeten občutek. Hitri, zanesljivi, prijazni, pa vidi se, da jih matična firma stiska, imajo neke table z diagrami odzivnosti, zadovoljstva strank, točkami kontrole dobrega servisa...
lp pilgrim

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Napisal/-a kochar To apr 26, 2005 6:20 pm

Megane.. ČE že mora biti eden od teh treh ;)
I'll be back.

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX To apr 26, 2005 6:26 pm

Sicer ne vem kako se kej obnesejo teli avti sam če bi jst zbiru bi uzeu astro

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To apr 26, 2005 6:28 pm

od teh treh bi jaz definitivno izbral megana.
Slika

Uporabniški avatar
exclusive
Novinec

Napisal/-a exclusive To apr 26, 2005 7:42 pm

Megane:
+zanimiva, svojevrstna oblika
+varnost
+lahko ga je prodati
+močni dieseli
-vzrdžljivost
-kvaliteta ter izdelava
-padec vrednosti

307:
hm...meni na tem avtu osebno čisto nič ni všeč, oblika spominja na enoprostorca, kar mi sploh ne potegne
-materiali, armaturna plošča (zelo poceni, mehki in nedirektni gumbi in vse je nekam nametano po sredinski konzoli)
-vodljivost, ko sem ga vozil sem imel občutek, da nima nevem kako dobrega stika s cesto (splošno znano za Peugeote)
-zelo slabo prožni motorji
+edina je tudi ta da ga boš najbrž lahko hitro prodal ter tudi tu varnost ni slaba

Astra:
+čisto nov model
+oblika zunaj in znotraj
+kvaliteta izdelava, materiali
+motorji (vsi)
-zelo velik padec vrednosti

Sam bi ti svetoval:
-novega Focusa
-Mazdo 3
-nebi pa zanemaril tudi kakšne testne vožnje z Corollo oz. C4
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To apr 26, 2005 7:45 pm

astra ali megane
307 je predolgo na trgu
megan mi je lep
izbral bi verjetno astro- vendar je z 1.4 po moje podhranjena
lp

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ To apr 26, 2005 7:55 pm

Megane je pregrd, drugače uredu, če želiš neki posebnega, če ti je ušeč...peugeot je stara oblika, ne preveč kakovostna izdelava....tako da definitivno astra, najbolj boš navdušen nad tem , da bo vse delovalo, poleg tega je najbolj sveža oblika, skratka astra....pa tud če bi še kakšnga golfa hotu met bi reku astra, sploh za ta denar, vw je itak precenjen....sporoči, za kaj si se odločil...

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Kraj: LOGATEC

Napisal/-a ALFA 166 To apr 26, 2005 8:05 pm

1.-->ASTRA
2.-->MEGANE
3.-->307 :)
NE SE BAT NE GA SRAT!

HoundDog
Nov uporabnik

Napisal/-a HoundDog To apr 26, 2005 8:28 pm

Hja, v četrtek se moram it peljat še z Astro...bom pa verjetno končno izbiral med Meganom in Astro, o Peugeotu 307 sem slišal velik slabih reči...tako na račun zanesljivosti kot servisov.

Torej ostaneta še:

- Opel Astra 1.4 16V (90 konjev) Cosmo 5 vrat avto ima vse razen tempomata

- Renault Megane 1.6 16V (115 konjev) SportWay 5 vrat avto ima prav tako vso opremo, razen šibedaha in alu platišč.

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko To apr 26, 2005 8:32 pm

Daj še malo napiši za kakšne namene ga boš potreboval? Koliko se vas bo vozilo v njem, imaš otroke, želiš divjat, hočeš udobje,....

Meni se zdi, da za to količino dobiš največ avtomobila v P307. Ker je največ časa na trgu je tudi med najmanj kritičnimo, čeprav noben od teh ne slovi ravno po neki vzdržljivosti.

Pojdi vse tri vozit in dobro premisli katere lastnosti avtomobila so ZATE pomembne in se potem odloči. Sem siguren, da se boš prav.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

HoundDog
Nov uporabnik

Napisal/-a HoundDog To apr 26, 2005 8:52 pm

Ja, takole je po večini se bom vozil sam - včasih v njem še kakšno dekle :)
Seveda pa bom imel avto najverjetneje cca. 5 let in v tem času zna ratat tudi familija...tako da...

Nisem ravno agresiven voznik, ki bi divjal želim pa da mi v kakšnem klancu ne zmanjka moči in mi ne blenda ravno vsak Uno 45 :P

Vozim se dosti, cca. 30.000km letno ampak dizla nekako ne maram, kaj pa vem želim bencinarja.

Prej sem vozil Xantio 1,8i letnik 1994.

Ko sem se odločal za nov avto sem imel najprej v mislih Peugoet 307...
ampak sej kot pravim človek sliši take o tem avtu da ne ve kaj bi. Zato morda ne bi bilo slabo če bi se oglasil kakšen voznik 307-ke ter malo povedal kako in kaj.

Potem sem imel na spisku Megana, no potem pa se je prikradla še Astra.

Moram kakšnega prodajalca nahecat da mi da avto za kakšno uro ali dve da se malo bolj spoznam z njim. En krog po obvoznici mi nekako ne pove dosti.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix To apr 26, 2005 8:57 pm

P307 ti lahko povem, ker ga zadnje čase vozim...
Kdo je zgoraj rekel, da se ne drži ceste, ne vem, drži se kot zaliman. Je precej trd (podvozje) in se lepo pelje. Notranja oprema je zadovoljiva in sploh ne deluje nekam cheap (ok, imitacija lesa). Ima enako opremo, pa še senzor za dež.
Ozvočenje je poden od podna (cd, pa 6 zvočnikov, spredaj še kar, zadaj pa se skoro nič ne slišijo). Sedeži so fajn oprijemljivi.
Moti me pa menjalnik, ki je slabši kot v clio 1, l.95. Nenatančen in zmigan pri 47 k km.
Sicer vozim 90KM dizla, samo 115 KM more it odlično, že ta ima navora kar dovolj.

Predlagal bi pa enako, kot je exclusive napisal.
Lp
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport To apr 26, 2005 9:00 pm

1.Če hočeš iztopat iz povprečja po obliki, potem je pravi avto Megan (največ konjev za ta denar in tudi temu večji premijski razred).
2.307 je prestar model (4 leta), nedovršena izdelava.
3.Astra je avto za tur** :) (joke, hecam se). Zdi se mi, da je prešibak motor notri, če si prav napisal 1.4 (90KM).
Sicer bolje da se sam prepričaš kot da tu nas poslušaš, ker vsak na svoj konec vleče.
Testiraj vsak avto posebej in boš videl, kateri ti najbolje ustreza.
Vse leži na tebi :P
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To apr 26, 2005 9:20 pm

jah glede 307, moja sestrična jo ima sedaj 2 leti in ni še imela težav. avta nisem peljal je pa udoben . po drugi strani pa imam izkušnje z 206, sicer že tam ene 3-4 leta staro in se kdaj pa kdaj res kaj pokvari :)

sicer pa ne vem kaj bi zbral, vsi trije so dokaj luštni avtomobili. Pomoje bi megana ali astro. pelji se z obema malo dalj in se odloči

glede servisa pa enostavno jaz VEDNO vozim k privatniku ,kjer mi tudi lahko uradno poštemplja knjižico in ker imaš nek odnos z njim, te pozna in se vse zmeniš in posledično te ne skrbi za avto in te NE nategujejo . Da imaš dobrega mehanka se mi zdi ena najpomembnejših stvari.
In ne zato ker imam fiata, da ne bo kdo kej pripomnil. :evil: :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: meganer in 10 gostov