Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kouni
Nov uporabnik

Ratzlične cene v Nemških oglasih

Napisal/-a kouni Pe apr 29, 2005 8:42 am

Najprej en lep pozdrav vsem skupaj. Do zdaj sem tale forum samo prebiral, zdaj pa sem naletel na en problem, na katerega si ne znam odgovorit! Namreč glede uvoza avtomobila iz Nemčije....VEM veliko je bilo govora o tem...ampak ......
Tole je problem, namreč najbolj me bega pri nemških oglasih naslednje:
Primeri oglasov:
1. EUR 5.900 MwSt. ausweisbar
2. EUR 3.300 Preis fuer Export
3. EUR 10.800 NETTO PREIS Inland +16%Mwst.

Ekola..zdaj pa vedi kaj je prav in kaj ne!!! :) :)

Ugotovil sem da pri uvoženem rabljenem avtu, ki je že bil registriran v nemčiji,
naj nebi v SLO plačal drugega davka kot samo DMV in ekološko takso!!!!

DDV (3. člen izrecno določa da gre samo za nova vozila, edini "DDV",
ki bi ga eventualno lahko plačal pri nakupu rabljenega avta v recimo nemčiji je nemški ddv za storitev,
ki jo opravi prodajalec (firma), če kupiš od fizične osebe, pa tega ni.

To je zdaj TEORIJA....kako pa je v resnici???
Torej katera cena (1, 2, 3) je prava oz kateri ceni je treba prištet/odštet karkoli,
da pridem pri nas samo še +DMV+taksa!!!!

Potem pa gre človk poln teh podatkov gledat te oglase in naleti na gornje primere in ti ni nič več jasno!!!

Hvala za pomoč!!
Počas se daleč pride.......hiter pa še dlje!!!!

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Pe apr 29, 2005 8:52 am

pri 1. plačaš to ceno, ker je davek že vštet,
pri 2. je cena za izvoz, kar za nas ne velja se pravi prišteješ 16% nemškega davka,
pri 3. enako kot pri 2. in to je to potem samo še plačaš pri nas kar si že napisal.

kouni
Nov uporabnik

Hvala.....

Napisal/-a kouni Pe apr 29, 2005 9:03 am

PeCi je napisal/-a:pri 1. plačaš to ceno, ker je davek že vštet,
pri 2. je cena za izvoz, kar za nas ne velja se pravi prišteješ 16% nemškega davka,
pri 3. enako kot pri 2. in to je to potem samo še plačaš pri nas kar si že napisal.

No tole je zdaj strnjeno in jasno...in se ti res zahvaljujem!! :bow
mam pa še eno :) :)
Namreč gornje navedbe naj bi držale za Handlerje, kako pa je pri privat nakupih kaka razlika? Ali velja isto??? Ali oni potem plačajo karkoli ali ne...
:ue pišuka sej res ne vem več a sem jaz tolk zabit al je tole res tolk kompliciran :) :)

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Pe apr 29, 2005 9:08 am

pri privat plačaš pač tisto ceno ki je navedena v oglasu, seveda neki malga še zbiješ tako privat kot pr handlerju :D

kouni
Nov uporabnik

hvala hvala hvala

Napisal/-a kouni Pe apr 29, 2005 9:19 am

PeCi je napisal/-a:pri privat plačaš pač tisto ceno ki je navedena v oglasu, seveda neki malga še zbiješ tako privat kot pr handlerju :D

Ostal sem brez besed (vprašanj) Hvala ti!

Tole pa ni več vprašanje ampak bolj ugotovitev moje podrobne analize nemških oglasov... glede na gornje odgovore!!!
Da moraš met prekleto srečo kaj bolj ugodnega najdet kot pa pr nas...vsaj pri malih avtih je tako....za velke je neka razlika.....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov