Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

šofer
Nov uporabnik

Renault 19

Napisal/-a šofer Ne maj 22, 2005 6:18 pm

Lep pozdarv!

Zanimajo me vaša mnenja in izkušnje z omenjenim avtomobilom.
Zanima me predvsem model 1.4 in sicer:
-poraba
-napake, okvare
-cene rezervnih del
Zanima me, do približno koliko kilometrov avto normalno deluje(seveda če je bil redno servisiran), ker je ta avto že težko dobiti pod 120000km.
Zanima me še v čem je razlika oznak RT,RN,CHAMADE.
Meni se vizualno dopade krajša oblika, ker se ga da bolj zrihtat.

Hvala za odgovore!

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne maj 22, 2005 6:43 pm

zdravo!

sam mam mašino 1.4 torej:

-poraba je kar velika tam 8-9-10 litrov s tem da ne slovim kot počasen voznik ;)
-moja mašina je stara 14 let in razen tesnil ki jih moram v kratkem zamenjati ni bilo večjih posegov
-rezervni deli so ful poceni če jih dobiš na odpadu
avtomobil je pravilno vzdrževan in ma skoraj 200.000km in baje(po oceni mehanika) jih bo brez problema zdržal še en tolko.

-RT so starejši modeli kot RN (popravte če se motim)
-Chamade je pa 4 vratna različica

lp

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Ne maj 22, 2005 6:47 pm

Če se ne motim je RN in RT razlika v opremi. Pri Cliotih je tko, da ima RN pobarvane odbijače in ogledala, RT pa tega nima.

Me pa ne za besedo držat, ker sem to nekje prebral že pred leti. Bo to killah povedu k je to njegovo področje. :D
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne maj 22, 2005 6:49 pm

Jap avto lahko zdrži velik tisoč kilometrov ob primernem vzdrževanju ;)
RT in RN sta oznake za opremo, če boš kupoval ta avto definitivno glej za RT,nekateri imajo celo klime notri,ker RN niti ne vem kaj vse ima.

Glede porabe pa se mi zdi da TommyGunu kr dor pije.Avto pa je za svojo ceno zelo uredu,zelo udoben,sploh na daljše ture,tak da kr GO FOR IT ;)
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Ne maj 22, 2005 6:52 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Če se ne motim je RN in RT razlika v opremi. Pri Cliotih je tko, da ima RN pobarvane odbijače in ogledala, RT pa tega nima.

Me pa ne za besedo držat, ker sem to nekje prebral že pred leti. Bo to killah povedu k je to njegovo področje. :D

LOL Tomaz40, ravno obratno :D

RT : servo, el. st., meglenke, odbijači v barvi karoserije,dalj. cent. zaklepanje, nekatere imajo klimo , itd.

RN: servo,dalj. cent. zakl. , in to je mislim da vse
Slika

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne maj 22, 2005 6:59 pm

ja, pri starih renojih je bila oznaka RN osnovna, RT pa boljša opremljenost.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Ne maj 22, 2005 7:00 pm

killah bee je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:Če se ne motim je RN in RT razlika v opremi. Pri Cliotih je tko, da ima RN pobarvane odbijače in ogledala, RT pa tega nima.

LOL Tomaz40, ravno obratno :D

RT : servo, el. st., meglenke, odbijači v barvi karoserije,dalj. cent. zaklepanje, nekatere imajo klimo , itd.

RN: servo,dalj. cent. zakl. , in to je mislim da vse

Meter sej sm vedu da bom narobe povedu. Nism bil čist zihr za oznake, sam vedu pa sm da je to oprema. Mah ej sej zato si pa ti tist, k se najbl spozna na 19-ke ne jest.

PS: Glih učer sm gledu mal cene teh strojev v SLO. Kriza kaj je to poceni za tak avto. 200-400 jurjev. Me je kr zrajcal da bi si kej tazga omislu.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Ne maj 22, 2005 7:02 pm

Jap za ta denar veliko ponujajo ;)
Slika

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne maj 22, 2005 7:13 pm

kaj pa oznake pri starejših modelih kot so:TSE,GTS,RXE,..?
moj je GTS predvidevam da pomeni GT SUPER :twisted: :P

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Ne maj 22, 2005 7:21 pm

TommyGun je napisal/-a:kaj pa oznake pri starejših modelih kot so:TSE,GTS,RXE,..?
moj je GTS predvidevam da pomeni GT SUPER :twisted: :P

HEHE Koko si vedu?

To je tko kot recimo Alfa GT, sam ta je še boljši, ker ima še S zadi. :D

šofer
Nov uporabnik

Napisal/-a šofer Ne maj 22, 2005 7:47 pm

TommyGun je napisal/-a:zdravo!

sam mam mašino 1.4 torej:

-poraba je kar velika tam 8-9-10 litrov s tem da ne slovim kot počasen voznik ;)
-moja mašina je stara 14 let in razen tesnil ki jih moram v kratkem zamenjati ni bilo večjih posegov
-rezervni deli so ful poceni če jih dobiš na odpadu
avtomobil je pravilno vzdrževan in ma skoraj 200.000km in baje(po oceni mehanika) jih bo brez problema zdržal še en tolko.

-RT so starejši modeli kot RN (popravte če se motim)
-Chamade je pa 4 vratna različica

lp

A je tvoja poraba tako velika zaradi tega ker še ima avto fergazer ali že ima elektronski vbrizg goriva?
Kako je pa s tem pri l. 94 ali 95?

A ima ta avto res enake motorje kot clio1?
Sam je lepsi za moje pojme, pa tudi vetrjetno bolj varen :lol:

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Ne maj 22, 2005 8:15 pm

živjo

Jaz imam renault 19 RT letnik 93 in imam prevoženih skoraj 200000 km. Olja ne popije niti deci na 10000 km. Osebno menim da je to en najboljših avtomobilov za tak denar. Poraba pa je okoli 7,5 l kombinirane vožnje. Kar se pa tiče RT ali RN ima RT nekoliko več opreme, največ pa jo ima verzija LIMITED letnik 95.
Priponke
Mašinca.jpg

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po maj 23, 2005 6:58 am

Jaz sem imel devetnajstko pa jo imam v zelo dobrem spominu.
-avto je poceni za velikost in kakovost ki jo ponuja...
-moja poraba se je sukala okoli 6,5 l, prišel sem tudi pod šest, samo to je bilo že skoraj trpinčenje motorja (in mene)
-zmogljivosti 1,4 so tamtam, če si sam v avtu še nekako normalno, če jih je več se takoj čuti...
-motor je skoraj neuničljiv, moj je imel po števcu 165kkm pa ni spil niti kapljice olja, vžigal pa bolje kot štiri leta novejša honda, ne glede na temperaturo zunaj. Kolega ima na 95 letniku nekaj čez 500kkm!!!
-Malce so pa občutljivi na rjo, redkokateri, ki sem ga videl nima rjastih zadnjih obrob. Tako da poglej tam...
-Težave so se pri meni pojavljale še pri sprednjem podvozju, radi pokajo fedri, ležaji so potrošna roba...
-servisi... Ne vozi ga na pooblaščenega!!! Neoriginalnih delov je kot toče, cene so nizke, ležaj 2,5k, jermen skupaj z menjavo 12k, itd...
-veliko delov je istih kot pri cliu, mašina 1,4 je ista...
-Išči čimnovejši letnik, letnik 93 je imel centralno daljinsko, po višini nastavljiv volan in sedež, meglenke, el. šipe.letnik 94 je dobil že servo (v RT opremi vse to), letnik 95 pa še en airbag... S klimo so redki...

To je pa na brzino to, vprašaj če te še kaj zanima...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

šofer
Nov uporabnik

Napisal/-a šofer Po maj 23, 2005 2:48 pm

Ali kdo mogoče ve koliko so kaj realni kilometri rabljenih vozil za omenjeni avto na
Avto.net-u ali ima kdo izkušnje da je kupoval pa je blo velik kilometrov prevrtenih nazaj :roll:

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To maj 24, 2005 1:48 pm

Hja, realni kilometri so vprašanje... Moj je imel 100kkm ko sem kupil 7 let starega, pa je imal najbrž kak km nazaj, preveč pa ne... Glede na to, da je najmlajši star 10 let, povprečno število km pa je recimo okoli 20kkm na leto to pomeni 200kkm...

Sicer je pa vseeno, najdi dobro ohranjenega, vzemi s seboj strokovnjaka, če je mašina v redu ima lahko 300kkm, pa bo še šla in šla... Tukaj je že bolj važna dejanska ohranjenost kot pa kilometraža, v katero pa še siguren ne moreš bit...

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To maj 24, 2005 2:24 pm

pilgrim je napisal/-a:ja, pri starih renojih je bila oznaka RN osnovna, RT pa boljša opremljenost.

RN je slabša od RT, ni pa osnovna. Osnovna je bila RL. RT je torej najboljša oprema, kaj je v njo sodilo, pa je odvisno od modela in letnika vozila.

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi To maj 24, 2005 2:40 pm

Ti kr kupi 19.ko ti ne bo žal.
Ti pa svetujem par kritičnih točk, ki jih glej pri 19-kah.
Rja na sprednjih blatnikih, v kotu pri zadnjih vratih, na pragih in pri pokrovu motorja nad znakom.
Pa dobro preglej če je kej olja okol glave motorja.

Priporočam ti, da vzameš 94+ letnik z dodatnim servo (airbag majo model limited) in pa če boš mel srečo kot jest boš najdu kakšnega s klimo :D
Pa ne vzemat chamade ampak 5 oz. 3 vratno

Drugač je itak najbl pogost oprema RT (RN boš že težko dobil 19-ko) pa vzam 1.4 mašino (za zmerno vožnjo zlo primerna) ker 1.8 z 90 konji pije že skor tolk k 16 V.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee To maj 24, 2005 2:59 pm

Eden redkih avtomobilom,ki bi ga šel brez strahu,da dobim j***a kupit ;)

Ker avto je redek biser renoja,ki funkcionira svoji namembnosti,da tankaš in voziš :D
Slika

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi To maj 24, 2005 3:05 pm

BTW
Foter je mel 19-ko in jo je spravu na 378.000 km brez problemov,pa je menju sklopko enkrat in enkrat katalizator.
Drugač pa so mašine res ZELO trpežne.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To maj 24, 2005 3:24 pm

Ma fantje zdej sm pa jest že čist zmeden. Pišete da je vse super in da je motor dober, da zmore veliko kilometrov,...

Če pa gledamo kaj je killah_bee napisal v opisu svojega stroja je pa kar mal drugač.
Citiram:''Velika poraba, drago vzdrževanje, malo mehanikov hoče poravljati avtomobil oz motor, motor se zelo greje, potrebno veliko dodatnega denarja v žepu za vzdrževanje avtomobila, ker ga pač leta dajejo.''
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: frgo in 10 gostov