Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Lonck
Nov uporabnik

Uvoz avtomobila iz Italije - Nujno

Napisal/-a Lonck Pe maj 27, 2005 9:34 am

Zivjo. vem da je podobna tema že bila, ampak kljub iskanju nisem dobil vseh informacij.
Prosim za pomoč pri informacijah. Na i-netu sem našel zanimiv avto, ki se nahaja v Italiji. ko sem se pogovarjal z lastnikom pravi da ima vse papirje tako za registracijo, kot tudi za styling opremo (prednji in zadnji odbijač ter wing). čeprav mislim da v ita nimajo TUV, ali se motim
Avto bom sel pogledat v Italijo in me zanima katere papirje moram dobiti v Italiji, da lahko potem avto registriran pri nas
vem , da je bilo veliko povedano glede Nemčije, ampak glede Italije pa ne vem
torej verjetno:
original potrdilo o registraciji v italiji
kupoprodajna pogodba,
certifikat o ustreznosti
...

Ali je mogoče v Italiji dobiti preizkusne tablice za 1 ali 2 tedna, tako kot v Nemčiji in potem pripeljati avto nazaj v SLovenijo, ali je edin način transport na tovornjaku
prosim za čimprejšnjo pomoč vse, ki so že pripeljali avto iz Italije
hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Pe maj 27, 2005 9:41 am

En kolega je uvazal P307 iz Italije, pa ga ni smel pripeljati v Slovenijo po cesti. Zacasne tablice lahko dobi samo Italijan in ti avto pripelje v Slovenijo. Ti kot Slovenec ga pa lahko pripeljes le na kamionu oziroma prikolici.Vsaj tko je bilo lani. Skratka precej vec komplikacij kot pri uvozu iz Nemcije, a mu je vseeno uspelo pripeljat avto sem. Je pa res, da je moral dvakrat dol hoditi.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Lonck
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonck Pe maj 27, 2005 10:47 am

Po forumih sem zasledil, da se v italiji da dobiti 5 dnevno zavarovanje in tablice, ki veljajo do ITA-SLo meje. Ali mogoče veš, če to drži

Še eno vprašanje. pozna mogoče koga, ki bi pripeljal avto v Slo na tovornjaku, za neko ugodno ceno

Daco je napisal/-a:En kolega je uvazal P307 iz Italije, pa ga ni smel pripeljati v Slovenijo po cesti. Zacasne tablice lahko dobi samo Italijan in ti avto pripelje v Slovenijo. Ti kot Slovenec ga pa lahko pripeljes le na kamionu oziroma prikolici.Vsaj tko je bilo lani. Skratka precej vec komplikacij kot pri uvozu iz Nemcije, a mu je vseeno uspelo pripeljat avto sem. Je pa res, da je moral dvakrat dol hoditi.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Pe maj 27, 2005 11:23 am

Kolikor vem, te tablice lahko dobi Italijan in ti avto pripelje do meje. Ti naj jih nebi mogel doboti. Sam nisem cist siguren, raje se kje prepricaj. Ne poznam pa nobenega, ki bi prevazal avtomobile. Sem tudi sam pred casom sodeloval na suxu pri debati, ko je cruisiah se mi zdi, hotel uvazati. Tam sem kontaktiral tut tega kolega, sam sem ze malo pozabil podrobnosti. Prebrskaj malo tam al pa pocak, da se kdo kaj pove.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara Pe maj 27, 2005 11:29 am

Ti svetujem da kontaktiraš uporabnika YOGO z tega foruma al pa še hitreje ga boš dobu na honda forumu.
On je uvozu že iz italije in ti bo znal 100% pomagat oz. povedat kako to gre.
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Pe maj 27, 2005 11:37 am

Obstaja kak italianski avto.net?
Slika

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Kraj: Ljubljana