Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mikeD
Nov uporabnik

passat 01'/ audi a4 01' / bmw 3 00'

Napisal/-a mikeD Po jun 06, 2005 6:43 pm

torej prosim za realna dejstva (ker so mi inf. pomembne), lastniki in ljubitelji bmwjev prosim za nepretiravanje (vsi vemo da maste najboljši avto :D )

torej k stvari, kaj mislite o naštetih avtih, pri avdiju (lahko tudi quattro pogon) in passatu pride v poštev motor 1.8T ali 1.9TDI 96kw, pri bmwju pa 320d 100kw.

okej dejstvo je da bmw zaostaja v razvoju in tehnologiji (starejša zasnova avta), vendar naj bi ponujal boljše podvozje, avdi je sigurno tehnološko in kakovostno v prednosti, passat pa ne zaostaja dosti in ima malček ugodnejšo ceno, vendar baje porazno podvozje.

torej vozil sem passata in bmwja, avdija mam še namen,
ne vem ampak bmw me je na celi črti razočaru (testna vožnja 8 avtov), mašina se ne odziva tako kot pri passatu tdi, moti me tudi starinski volan in predrobna prestavna ročica, dejstvo da nima 6 prestav, v ovinku ko sem ga zahodu pa tudi ni blestel, in tudi sistem asc se odziva prepočasi, poleg tega nima toliko opreme kot ostala dva (zadaj ni električnih šip, nima gretja ogledal, majhen prtljažnik, zastarela armatura in klima, materiali so po 5tih letih porazni - plastika...)

passat me je z mašino tako 1.8t kot tdi navdušilm, notranjost brezhibna, bogata serijska oprema, razočaral pa me je z podvozjem, ter zavorami. v ovinku ni stabilen, prav tako ima prešibke zavore.

ne vem preostane mi še avdi, ki je tudi najdražji in nekako me vleče k izvedbi 1.8t quattro, nisem pa ga še peljal tko da se pustimo presenetit v pozitivnem smislu, upam!

NO TOREJ LASTNIKI ALI ŠE BOLJE TISTI KI STE VOZILI VSE TRI AVTE, RABIM VAŠE NASVETE GLEDE OMENJENIH AVTOV! glede na to da gre za kar velik znesek se ne bi rad zajebal.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po jun 06, 2005 6:54 pm

Jaz ti lahko povem samo to da ko me je frend peljal s passatom (1999) mi je zjebal fiziko :bonk To sem omenil zato ker si rekel da te je razočaral glede podvozja....no podvozje v tistem passatu ki me je vozil frend je bilo (očitno) več kot dovolj dobro da sva dobesedno skakala iz ovinka v ovinek...ni bil pa nič predelan ampak use stock, original... No sam tok... zdej nej pa drugi raje kaj povejo ki so te avte že vozili :)

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Eddis Po jun 06, 2005 6:56 pm

Sam posedujem Audi A6 2.5 TDI 150KM, letnik 99, z mojega vidika ti lahko povem, da je Audi res drazji, in tudi deli so zanj najdrazji, ampak to je pac davek ki ga moras placati ce hoces imeti ''Audija''. Jst sem z mojim resnicno zadovoljen, ni kej, velik navor dovoljuje dobre pospeske, KM je tudi zadosti, podvozje, vsaj pri modelih kot ga imam sam, je mehkejse, naravnano udobju in eleganci, zavore primejo ko nore, vsaj moje, rocna ze na prvem zobu drzi v ornk klancu, notranjos lepo izvedena, lepsa kot v BMW-ju, z Passatovo sta nekji podobni, vendar je meni osebno Audijeva lepsa, oprema je bogata, nudi skoraj vse mogoce, zatorej ti proporcam: Preizkusi Audija, in presenecen bos, sam sem se nekako tudi odlocal med podobnimi modeli kot ti, in me je Audi najbolje preprical. Vzel pa sem 2.5 TDI masino ker baje naj bi bile 1.9 TDI 110KM malo presvoh.... Poraba mojega je: mestna 8L in relacija 5.5L, ni mi uspelo se dvigniti maksimalne povprecne porabe cez 10, torej malenkost vecja kot pri 1.9, poudarjam malenkost.....
Kar se tice Passata pa tako: Avto je res vredu in vse, vendar pa sem sam dozivel isto kot ti.
Moje mnenje (za avta letnike od 99 naprej):

1. Audi A6 2.5 TDI
2. Audi A4 1.9TDI ali 1.8T
3. Passat 1.9TDI ali 1.8T
4. Alfa 166 2.4 JTD
.
7. BMW 5 525 TDS
.
10. BMW 3 (me je razocaru, vsaj 320d)
...ima se - može se, nema se - folira se...

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po jun 06, 2005 7:04 pm

sam premikam u kupovanje vozil.
Slika

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA So jun 11, 2005 8:27 pm

Jst bi med temi sicer vzel BMWja, ker pa te je le-ta razočaral pa ti priporočam audija.

Passata pa ne kupi, premehek avto za kakršnokoli bolj resno vožnjo, kot si že sam ugotovil. Ima vse audijeve napake (najbolj moteča previsok pedal sklopke) plus še cel kup svojih, pa še tehnološko je na nivoju prejšnjega A4 (1995-2000), tko da ga novejši močno prekaša.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So jun 11, 2005 9:22 pm

Nč od tega ne bi js več kupu!! Predragi servisi, vse kar je not nap ESP, ASR pa to sraje ne pomaga, sam plačaš pa ko budalo da maš notr, in pa seveda popravila, preveč zasoljene cene!!

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek So jun 11, 2005 9:27 pm

Jst bi tud uzel Audija, predvsem ker je novejši kot BMW letnik 2000( pa BMW je za ta letnik močno precenjen)

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Eddis So jun 11, 2005 9:54 pm

Kratko in jedrnato: :bow A U D I :bow
...ima se - može se, nema se - folira se...

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Kraj: LOGATEC

Napisal/-a ALFA 166 So jun 11, 2005 10:22 pm

Kaj vodite cloveka na kriva pota???? ->>> preber mij NICK in takoj ti bo jasn!! Pa po moznosti se 2.4JTD dobis ga za male pare ampak pa z USO DODATNO OPREMO!!!!
NE SE BAT NE GA SRAT!

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO So jun 11, 2005 11:20 pm

Vozil sem naslednje: VW Passat 1.8T (smo meli doma l.98), Audi A4 1.9 TDI Quattro, BMW 320d Touring.

Naj takoj eno stvar razjasnimo: BMW nima starejše zasnove (ne vem, od kod tebi to). Najbolj je zastarel Passat (l.96 - predstavitev, 01 - samo restyling), BMW 3 je bil predstavljen l.98, Audi te generacije pa datira 01. Proti BMWju lahko rečeš marsikaj, nikakor pa ne zaostaja pri razvoju in tehnologiji. Številna priznanja in novosti nasploh dokazujeta ravno nasprotno, ampak ne bi žele o tem polemizirati.

Pri Passatu... malo težek nos - drugače pa zanesljiv v vseh pogledih - vozne lastosti so dobre. Meni se zavore niso zdele slabe. Moram omeniti, da je bila pri našem Turbotu med drugo in tretjo prestavo prava luknja. Bojda so to pri restylingu popravili. Turbina je odpovedala, pa tudi ključavnice in servo volan...- nič v garanciji :cry: Ponuja zelo udobno vožnjo, dosti prostora, kvalitetno sestavljeno notranjost - skratka, meni je všeč.

BMW ima nedvomno manj prostora, ker je potniška kabina bolj "oprijeta". Kvaliteta materialov je zelo dobra, če ne odlična in ergonomija na višku (centralna kozola obrnjena k vozniku). Vozne lastnosti so bile meni odlične. Mislim, da nisem edini, ki tako misli. Motor je eden novejših za tisti čas. Ponuja malenkostno boljše zmogljivosti pri precej nižji porabi. Poudaril pa bi predvsem zvočno izolacijo. Zadnji pogon je pa itak stvar preference, je pa dejstvo, da gre po suhem bolje. Menjalnik je odličen, majhna ročica je zame precej pozitivna stvar.

Audi je pa izjemno razumska odločitev. Mene je nadmočno presenetil pogon Quattro. Ta prispeva ogromno k varnosti, kot tudi k udobju. Pozimi zimske gume sploh niso potrebne. Audi je prav tako nadpovprečno dobro izdelan, ima podobno količino prostora kot Passat. Dizel je malce slabši (še vedno zelo dober) kot BMW, predvsem pa je precej glasen.

Če dobiš zeeelo cenejšega Passata ga lahko vzameš. Jaz pa bi ti predlagal izbiro med Audijem in BMWjem. Glede na to, da ti ta ni najbolj všeč, bi ti definitivno priporočal Audija, nad katerim zagotovo ne boš razočaran, vendar ti absolutno priporočam Quattro. Brez tega bi še vedno raje vzel BMWja. Quattro pa zmaga!

Moje skromno mnenje ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: burek66, mrtwelvetrees in 31 gostov