Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dekletce
Nov uporabnik

Punto HGT (abarth)

Napisal/-a Dekletce To jun 07, 2005 7:57 am

Fantje, zanima me če je imel kdo že imel ta avto Punto HGT (abarth), namreč imam že obgledanega, pa vendar nikoli poprej nisem imela takega. Zanimajo me njegove karakteristike, poraba?

že v naprej vseh hvala.. :-P
Dekletce
Zadnjič spremenil Dekletce, dne To jun 07, 2005 9:00 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] To jun 07, 2005 8:06 am

malo poglej na netu kak je z avtom drugač nebi se ga brano 8)

mali avto vlko konjov to so pospeški :twisted:

priporočam če je lepo ohranjen in vse tako kot treba pa pazi da je z turbino tud vse ok
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D

Dekletce
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekletce To jun 07, 2005 8:17 am

Ja vem majhni avtoček a z skritim adutom.. :twisted:
Je 2000 letnik, sicer 90000km, ASD(samodejno zaporo diferenciala), ASR(proti zdrsu koles), športno podvozje, električni paket, šprtni sedeži, ALu dodatke, klima,.. skrtaka vse ima..

Skratka aktraktiven avtomobilček.. :D

Zanima me če ima kdo konkretne izkušnje s tako mašino?

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo To jun 07, 2005 8:25 am

hja mel sem ga.. men zelo kul avto.. pravijo da ne gre tolko kot bi moral it, naprimer proti starejsemu Puntu GT.. Ampak po mojem tebi to nebo odigralo glavne vloge. Tud oblika teh modelov je lepa... Pije pa odvisno od voznje seveda.. min. 8 pa do 9-10...al pa še več ..

Uporabniški avatar
ZeMo gt_punto
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ZeMo gt_punto To jun 07, 2005 8:30 am

[g0ran24] je napisal/-a:malo poglej na netu kak je z avtom drugač nebi se ga brano 8)

mali avto vlko konjov to so pospeški :twisted:

priporočam če je lepo ohranjen in vse tako kot treba pa pazi da je z turbino tud vse ok

HGT mislim da nima turbine. :ne

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To jun 07, 2005 8:34 am

Itaq ,da nima turbine,ima navadno 1.8-16V mašinco :)
Slika

Dekletce
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekletce To jun 07, 2005 8:34 am

Namreč pri meni je pomembno kakšen motor je v avtomobilu, sledi poraba, ter sama atraktivnost vozila. Kar se tiče zmogljivosti sem dokaj natančna.
Ne vem, a tako pravijo, da je slabše kakovosti motorje notri od starejšega tipa, joj ne vem vem pa samo da sem slišala da so se pri Fiatu pri teh novih motorjeh JTD-jih prilično potrudili in da je njihova tehnologija spet na višku.

Sicer, pa ni mi problem tudi če avto, ki ga kupujem tudi razbit.

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To jun 07, 2005 8:40 am

avto je glede na to, kar bi moral biti, po mojem mnenju, dosti prepočasen...sploh glede na uno turbo in punto GT...ampak najbrž ti to ne pomeni toliko, avto pa je vseeno precej hitrejši kot povprečen avto v tem razredu...

sicer 1.8 16v motor ni nek tehnični biser, je pa dokaj hvaležen in ob dobrem vzdrževanju kar precej trpežen...podvozje je solidno, prav tako menjalnik...skratka, simpatičen, dobro opremeljen, relativno hiter avto, čeprav po zmogljivostih kar konkretno zaostaja za konkurenco v svojem razredu...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jun 07, 2005 8:48 am

Svasta, zenska ki kupuje GTI-ja. Pravilno se napise abarth.
lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Dekletce
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekletce To jun 07, 2005 9:00 am

Blinder je napisal/-a:Svasta, zenska ki kupuje GTI-ja. Pravilno se napise abarth.
lp

Pred 2 letoma pa sem bila lastnica Bravo (ta) 2.0 HGT. Mislim pa, da je bil tale post kar malce žaljiv...

Sicer se pa odločujem med MG-jem ter Fiatom, zato pa sem vas vprašala, če bi imel kdo kake izkušnje z Puntom.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ To jun 07, 2005 9:46 am

lenivec je napisal/-a:vzami fiata, MG je propadla firma, fiat zaenkrat še ni :D

drugače pa za HGT-ja vsi pravijo da ma zlo zaspanih 130 konjev in da je GT dosti hujši.

em kakovost izdelave MG in FIATA je veoma drugacna!

jaz bi se odlocil za MG (za tistga mejhnga dvoseda)

lp venom

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen To jun 07, 2005 9:54 am

Dekletce pozdravljena na forumu! Če se boš slučajno odločila za MG še malo počakaj, ker bodo cene drastično padle v bližnji prihodnosti oz. so že (podjetje je šlo namreč v pokoj). Preden pa se odločiš za HGT-ja pa se dejansko vprašaj, če res rabiš motor s 130KM. To namreč s sabo prinaša tako pozitivne kot tudi negativne okoliščine. Če ti je dejansko na prvem mestu motor, performansi in še imaš malo večji finančni razpon počakaj še nekaj časa na nov punto z 180KM in 1.6 turbo motorjem. :P Lahko pa do tedaj vadiš na HGT-ju ;) Kakorkoli že, HGT je izjemen avto, pa čeprav malenkost počasnejši od starejšega brata. Meni je malo žal, da sem namesto HGT-ja vzel 80 konjsko izvedbo.

P.S: omenjala si JTD motor. Verjetno veš, da je to diesel in z HGT-jem nima nič skupnega! Kot zanimivost pa ti lahko povem, da čipan JTD nabriše HGT-ja. Preverjeno!

LP
Slika

Dekletce
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekletce To jun 07, 2005 10:08 am

_VeNoM_ je napisal/-a:

drugače pa za HGT-ja vsi pravijo da ma zlo zaspanih 130 konjev in da je GT dosti hujši.

em kakovost izdelave MG in FIATA je veoma drugacna!

jaz bi se odlocil za MG (za tistga mejhnga dvoseda)

lp venom

MG je cabrio in dvosed, ima pa motor 1.8.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To jun 07, 2005 10:13 am

Dekletce je napisal/-a:

MG je cabrio in dvosed, ima pa motor 1.8.

To pomen da je zame še prostor?! :P

Dekletce
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekletce To jun 07, 2005 10:14 am

Tilen je napisal/-a:P.S: omenjala si JTD motor. Verjetno veš, da je to diesel in z HGT-jem nima nič skupnega! Kot zanimivost pa ti lahko povem, da čipan JTD nabriše HGT-ja. Preverjeno!

LP

Ja seveda vem da je JTD- dizelski motor pri Fiatih, ne napisala sem zato ker je kolega pred menoj napisal nekaj v zvezi da je sedanja verzija nekoliko slabša od starejše izvedbe, namreč jaz sem hotela napisati da sem mišljenja da je Fiat z novimi JTD motorji naredil novo spescifikacijo na področju dizelskih motorjev. Namreč JTD motorje izredno hvalijo..
Tilen, hvala za dobrodošlico.. :D

Dekletce
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekletce To jun 07, 2005 10:23 am

A ste potem takega mnenja, da ker gre firma v stečaj, potem je tudi njihov proizvod ničvreden, ali kako?
Namreč meni osebno kot avto je MG, je soliden avto, kaj pa so pčenjali v vodstvu firme, da gre v propad, pa ne vem če se ravno odraža v samem avtomobilu, ali pač?

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To jun 07, 2005 10:32 am

hja, tudi tale rover, ki ga imaš v mislih, ni neka perla od avta...avto je pretežno šminka, zmogljivosti nič posebnega...

če pa te že vleče v to sme, bi ti jaz priporočal tole:

Slika

in če so ti res najbolj pomembni performansi, kaj drugega kot 2.0 20V turbo sploh ne pride v poštev...izgled tudi ni slab, poraba pa...je, kakršna pač je :) ...
GTI
ITR
E30

Dekletce
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekletce To jun 07, 2005 10:47 am

Fiata coupe smo pa že imeli, avto kot avto, nimam besed, prodala sem ga pa nekemu mladeniču na štajersko, pa vem da se je potem v kratkem prodajal naprej pod rubriko karambolirano vozilo.
Tako da žal sem že imela takega. In vem kakšen avto je.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To jun 07, 2005 10:50 am

motor je glih prav močan pri hgtju za uživantsko vožnjo in še pade v nižji zav. razred do100kw
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Aesthetics, Lonck in 7 gostov