Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Matej001
Nov uporabnik

Volvo V70-prosim za vaša mnenja....

Napisal/-a Matej001 To jun 07, 2005 2:27 pm

pozdravljeni,

namen imam kupiti sledeče vozilo, :oops:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=381340#

sem ga že ogledal in zaaral (tako da se ne trudit, ker ni več naprodaj), sedaj mi pa kar ne gre denar iz roke, saj mi je žal in sem ugotovil da 2 mio za 8 let star avto ni ravno malo. Dogovorjena cena je 1.9 mio, avto je celo leto registriran in ima 4 povsem nove gume Nokian NRV, tako da je praktično cena 1.8 mio, prav tako so kilometri realni s potrjeno servisno in računi tako da je lep avto...Kaj se vam zdi, ali je vredno nakupa, a bi kaj podobnega dobil za cca 2 mio, kakšne izkušnje s tem avtom in s tem motorjem, kako se obnese..do sedaj sem slišal same pluse (motor AUDI), razen tega da ga bom težko prodal...

Vaša mnenja...

Hvala.

M. iz Ljubljane

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To jun 07, 2005 2:35 pm

prav v redu avto! če ti je všeč, če imaš potrebo po takem avtu, jaz resnično nebi vedel
zakaj bi ti moglo biti žal za nakup. motor kot si že sam rekel od audija,
z njim ne boš imel nekih problemov.

just go for it! pa čim več srečnih kilometrov! ;)
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jun 07, 2005 4:50 pm

Če se odločiš za ta avto ti svetujem še nekaj - prodajalcu predlagaj naj ti da garancijo - recimo mesec dni. V primeru, da bo začel karkoli komplicirat - stran od avtomobila. Če namreč resnično drži kar ti zagotavlja (realni km, servisna knjiga, računi ...) potem mora brez obotavljanja zagotovit garancijo.

LP

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To jun 07, 2005 5:42 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Če se odločiš za ta avto ti svetujem še nekaj - prodajalcu predlagaj naj ti da garancijo - recimo mesec dni. V primeru, da bo začel karkoli komplicirat - stran od avtomobila. Če namreč resnično drži kar ti zagotavlja (realni km, servisna knjiga, računi ...) potem mora brez obotavljanja zagotovit garancijo.

LP

Kaj pa če se tovrstni problemi ne pokažejo v roku enega mesca? Potem ti taka enomesečna garancija nič ne pomaga.

seicento
Novinec

Kraj: mb

Napisal/-a seicento To jun 07, 2005 6:15 pm

kolko se jaz spomnim volvo nikdar ni imel od audia motaor ampak samo od renualta
nevem no

ajd pa brez zamere

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm To jun 07, 2005 6:26 pm

Seicento - imaš prav - Renaultovi diesel motorji so v volvih. (bili - sedaj imajo svoje)

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To jun 07, 2005 6:38 pm

nimata prav , ta motor je audijev 2.5 tdi ki je bil ze v audiju 100, zdej avto sam po seb je men osebno ful usec, v kratkem nared se en velik servis pa se bos po moje kr neki casa lepo pelal ( upam), ceprav audi motorji kokr majo svoje dobre strani niso neki najboljsega in nepokvarljivega zato lahko pricakujes kako tezavo...glede prodaje..zakaj pa ga ne bi mogu prodat? karavana diesla po moje kr lahk prodaš..no srečno vožnjo če ga boš uzel...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jun 07, 2005 6:49 pm

En mesec garancije sem dal kot primer - predvsem gre tu za dober znak, koliko "veljajo" zagotovila prodajalca o tem, da je avto OK, oz tisto s čimer ti dokazuje, da je vse OK (servisna knjiga, računi, ...).
Se pa v mesecu dni pokaže veliko morebitnih napak. Ker napake spoznaš predvsem v praksi oz z vožnjo.
Motor 2,5 TDI je AUDI-jev. So pa res dolgo časa prakticirali sodelovanje z RENAULT-om. Tako so manjši modeli znamke VOLVO imeli francoske motorje, Švedski pa so bili motorji v LAGUNAH (2,0 - 140 "konjev")

LP

Uporabniški avatar
3furious
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a 3furious To jun 07, 2005 7:58 pm

Jest mam Volvo 760, ki ima tudi od Audija motor (2.4 turbodizel), manjši modeli, npr. 340 (moj prejšnji avto) ima pa od renaulta motor (1.6 dizel).

Sicer pa kar se kvalitete izdelave (in samih materialov) tiče, sodi Volvo v sam vrh. To pa pomeni varnost, zanesljivost, robustnost,... Volvo for life
Mazda 3 G165

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr jun 08, 2005 7:57 am

avto je kr ql.. ampak jaz osebno bi vzel renault laguna grandtour l01' za nekje 2.3milj. ze dobis avtek. 1,9dci (ta je kakih 100k vec pomoje)

igracko
Nov uporabnik

malo mnenja malo izracunov

Napisal/-a igracko Sr jun 08, 2005 3:31 pm

Zivjo!

Tudi jaz kupujem volvota in tudi tega sem si ogledal. Po vsej verjetnosti bom kupil onega drugega ki ga prodajajo za 1850000sit. Konkretno ta o katerem se pogovarjate je po mojem mnenju predrag. Za cca 2.1 MIo se da dobiti tudi 98 letnik zelo dobro ohranjenega in s tako opremo! Drugace pa pri volvotu nikoli nisem imel nobenih tezav! Je pa res da sem imel samo eno 850 limuzino. in sedaj grem ali na 850 karavana glt z vso mozno opremo (za 1mio sit) ali pa na V 70 dizla s skoraj vso opremo (samo usnja nima in memory paketa). razlika v ceni je cca 800 tisoc avta pa sta skoraj identicna (samo karoserija je malo bolj okrogla, pravtako gumbki) no pa starost je za leto manjsa.
V tem trenutku bi skorajda rekel da se mogoce dizla ne splaca razen ce res ne delas 3500 km na mesec. V tem primeru pa se ga splaca!!
pa se en izracun:
avto cena l/100 cena na 100km cena na 3000km/mes
benc 216sit 11 2376sit 71280sit
diz 211sit 9 1899sit 56970sit

razlika je cca 15000sit. po mojih izracunih se mi skor ne splaca vzet dizla ker tistih 800 jurjou lahko pokurim v nekaj letih za bencin (cca 4 leta)

No ker pa slovenci ze po difoltu padamo na Dizle bo tut moj nov avto mogoce dizl....

se opravicujem ker sem bil prevec dolg..

lp

Igracko

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX Sr jun 08, 2005 9:46 pm

jap jst mam tud v s80 2.5 TDI motor od audija pa sm zadovoln edin k avto ni glih poskočn sam za neko lepo vožnjo je, pije mi pa z lepo vožnjo 6,6l/100km.

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne jun 12, 2005 12:08 pm

Avto zgleda lep. Imam S 70 Tdi, prevoženih 160k km, brez problema. Je pa letnik 2000. Cena je malce visoka, samo če je avto lepo ohranjen in vzdrževan, pa ni pretirana. Zdaj, odvisno je tudi, al hočeš avto obdržat, ali pa zamenjat čez par let. Sicer se karavani lažje prodajo kot limuzine. Glede motorja pa je res, da ni ne vem kako poskočen, ampak meni je vseč, ker ima veliko navora. Kvaliteta materijalov je tudi solidna. Skratka jaz sem zadovoljen. Dober nakup ti želim.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov