Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

alesini
Nov uporabnik

Renault Laguna GrandTour 1.9 dci

Napisal/-a alesini Po jun 13, 2005 6:40 pm

Pozdravljeni

Zanimam se za nakup Lagune grandtour 1,9 dci od letnika 2001 naprej cenovno med 2.5 miljona do 3,0 miljona tolarjev z vso opremo razn navigacije.

Proso bi za vaše izkušnje in nasvete pri teh avtomobilih tut dobre in slabe kak se avti nasplošno obnesejo :?:

LP

fico83
Nov uporabnik

Laguna

Napisal/-a fico83 Po jun 13, 2005 7:17 pm

Primoročam ti jo, ker jo tudi sam vozim. Vzemi 1,9 dci (120 KM), ker je avto bomba, še posebej če ma 6 prestav. Poraba mestna je okoli 7-8 litrov, zunaj pa 5-6 litrov. :vrum :vrum :vrum

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Po jun 13, 2005 7:18 pm

Jest nikol nebi kupu 01. So bli preveč sf...ni avtomobili. ;) Raj kup 02 z manj opreme. ;)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jun 13, 2005 9:12 pm

dosti uporabnikov ima slabe izkušnje z tem avtom :( nevem jaz bi ga imel ker sem pristaš lagune samo imam zadnje čas emalo pomislekov

RAV4 je napisal/-a:Pa sem vas razkuril ljubitelje renojev. To je bilo moje osebno mnenje če sem koga užalil, ki ima renoja, se opravičujem.
Imel sem novega1.9 DCi pa sem v dveh letih zamenjal:
- takoj po izteku 1 letne garancije mi je šla turbina -popravilo 700.000 Sit
- zamenjal 2 nosilca motorjev, pa ni bilo v redu
- po 3 mesecih zamenjal amortizer
- pa še bi se kaj našlo
Kar sem napisal za tem stojim-nikoli več renoja, pa recite vi kaj hočete.
Mogoče sem imel pa res smolo.
Poznam tudi sodelavca, ki je imel senica pa ga je tudi po dveh letih prodal-same težave.
Veliko sreče za volanom in lep pozdrav!

RAV4

to je le 1 izmed komentarjev uporabnikov :(

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Po jun 13, 2005 9:19 pm

Takole...pri hiši smo imeli že tri Lagune od 01 do 05 in use so bile 1.9dCi. Pri niti eni izmed njih ni bilo nikakršnih problemou z motorjem..razn pri zdajšni je šla ključavnica za volan..drgač je motor izjemno prožen in nepožrešen..Moj glas je za nakup...drgač naj bi pa res 01letniki bli nekako najbolj nepredvidljivi...tak da se sam odloči :D

Lp miha

Uporabniški avatar
BimmerM
Novinec

Napisal/-a BimmerM Po jun 13, 2005 9:29 pm

Našmu družinskemu prjatlu je raznesl turbino! Avto je pa letnik 01 prevoženih ma pa okol 90kkm in je redno servisiran! Raje poglej za kšnimi novejšimi letniki k 01 pa začetek 02 so mel ful težav!
Slika

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Po jun 13, 2005 10:16 pm

Zivjo!
Motor 1.9 dCi je super, se sploh ce mas notr modul. Poraba okrog 6 litrov, zmogljivosti pa skor boljse od 2,2 dCi lagune, vsaj pri mojem meganu II je tko.
Drugace pa majo letniki 01 lagune problem s turbinami in jih zelo rado raznese, to te pride 300 000 sit al pa okrog 150 za obnovljeno.
Drugac pa sam zdej eno leto vozim megane 1.9 dCi in sem zelo zadovoljen z motorjem, brez enega samega problema in popil ni niti 1 dl olja, pa sem naredil 47 000 km.
Kupi po moje rajsi 02 letnik z malo manj opreme.
8)
Praevenire melius est quam praeveniri
----------------------------------------------------
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... ar_id=5169

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jun 13, 2005 10:26 pm

ga-ma je napisal/-a:Zivjo!
Motor 1.9 dCi je super, se sploh ce mas notr modul. Poraba okrog 6 litrov, zmogljivosti pa skor boljse od 2,2 dCi lagune, vsaj pri mojem meganu II je tko.
Drugace pa majo letniki 01 lagune problem s turbinami in jih zelo rado raznese, to te pride 300 000 sit al pa okrog 150 za obnovljeno.
Drugac pa sam zdej eno leto vozim megane 1.9 dCi in sem zelo zadovoljen z motorjem, brez enega samega problema in popil ni niti 1 dl olja, pa sem naredil 47 000 km.
Kupi po moje rajsi 02 letnik z malo manj opreme.
8)

Podpis
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

burgy_SI
Nov uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a burgy_SI Sr avg 24, 2005 3:19 pm

Pri nas pa kupujemo laguno 1.9 dci karavan, letnik 2003!
Smo gledali eno na Renaultovem servisu, ki ima v homologaciji 106KM, prodajalec pa pravi, da jih je v resnici 120KM, vendar je to zaradi tega, ker je bila delana in najprej tudi prodana na francoski trg!

A bi kdo kaj več vedel povedati o tem? Ali je to možno?

Pa še nekaj me zanima.
Ali je možno strešne sani namontirati na vsako laguno ali mora imeti že prej kakšne nosilce?
Koliko pa kaj stanejo strešne sani?

tnx za info!

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Sr avg 24, 2005 3:27 pm

če piše v homologaciji da ima 106 KM potem jih nima 120 ;) pa se naj prodajalc neha francoza delat :)

strešne sani je možno namontirat na vsako laguno, kolk točnoo pa stanejo pa nevem, par prešernov sigurn :lol:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr avg 24, 2005 3:44 pm

Ker sem iz NM in poznam kr nekej ljudi k delajo v Revozu oz. TPV-ju kjer majo samo renaultov vozni park. Pa so rekl da so imel veliko reklamacij in problemov z lagunami letnik 01 z 1.9 dci motorji. Pa tud z elektroniko ni blo vse OK. Dva kolega sta jo zlo hitr prodala zarad raznih težav. Kako je pa pri senikih pa ne vem.

zlati82
Nov uporabnik

Napisal/-a zlati82 Sr avg 24, 2005 3:56 pm

burgy_SI je napisal/-a:Pri nas pa kupujemo laguno 1.9 dci karavan, letnik 2003!
Smo gledali eno na Renaultovem servisu, ki ima v homologaciji 106KM, prodajalec pa pravi, da jih je v resnici 120KM, vendar je to zaradi tega, ker je bila delana in najprej tudi prodana na francoski trg!

Pa še nekaj me zanima.
Ali je možno strešne sani namontirati na vsako laguno ali mora imeti že prej kakšne nosilce?

tnx za info!

Je bil avto ukraden in ima druge dokumente ...

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr avg 24, 2005 5:03 pm

zlati82 je napisal/-a:

Pa še nekaj me zanima.

tnx za info!

ja ja sevejde,avto hiša bi prodajala ukraden avto,mhm to bo to :?

Lp
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr avg 24, 2005 5:21 pm

rok46 je napisal/-a:
zlati82 je napisal/-a:

Pa še nekaj me zanima.

tnx za info!

ja ja sevejde,avto hiša bi prodajala ukraden avto,mhm to bo to :?

Lp

nebi blo prvič...
:?
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak Sr avg 24, 2005 8:13 pm

V sluzbi ima kolega sluzbeno 1.9dci 120KM GT Laguno l.03 in sem jo danes vozil. Oprostite ampak jaz tega avta ne bi imel, ce mi ga dajo zastonj. Avto ima 77k km, pa ima tak zvok kot, da jih ima 300k km. V primerjavi z naso sluzbeno Skodo Octavio l.05, je razlika ogromna in v prid Skodi.
V glavnem name ta avto ni naredil ne vem kaknega vtisa. Odlocitev je pa na koncu se vedno tvoja. Poleg tega pa te avti kar hitro izgubljajo vrednost, ker je bilo veliko uvozenih iz tujine po nizkih cenah.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov