Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
[Psyho]
Novinec

Kangoo ali Berlingo

Napisal/-a [Psyho] To jun 21, 2005 11:44 am

Razmišljamo o nakupu novega avtomobila. In me zanima kaj bi kdo priporočil iz lastnih izkušenj.

Razmišljamo pa model 1.6 16V oba.
Avtomobila se mi zdi oba dosti podobna.
Razen da ima Kangoo 95KM in 10,7 s do 100km/h, Berlingo pa 110KM in 13,1 s do 100km/h.

to mi je čudno :D

cena je pa tudi kar podobna. samo ko dodaš malo opreme prec naraste.

Lp

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To jun 21, 2005 11:46 am

premikam u kupovanje vozil.
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic To jun 21, 2005 11:52 am

Jah, greš na testno vožno in se odločiš ne... :-P
PS, upam, da ne kupujete tazga avta zarad preformansov? :D

Uporabniški avatar
[Psyho]
Novinec

Napisal/-a [Psyho] To jun 21, 2005 11:54 am

nene :D tisto mi je samo v oči padlo.

kupujemo zato, ker se da veliko stvari nabasat vanj.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jun 21, 2005 12:01 pm

preprosto:
kupi si espace-ja. ;)

ne, ne joke. jst sem za kangoo, ker so mi pač renaulti zelo pri srcu, pa tud motor tale je dober (ima ga bližnji sosed), pospeški zelooooo dobri za minikombi :P . v glavnem jaz sem za KANGOO! aja, pa bremze ma tud ful dobre.
Zadnjič spremenil splash, dne To jun 21, 2005 12:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To jun 21, 2005 12:01 pm

berlingo. v firmi imamo 2.0hdi pa smo zelo zadovoljni z njim!! Smo imeli tut kangooja pa je bilo rahlo razošaranje vožnja z njim. nevem no odloči se sam. najboljše.. (Testne vožnje mogoče?)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic To jun 21, 2005 12:07 pm

za 3.2M pri renaultu ne dobiš ČIST NIČ. :-P
kupte raj enoprostorca. --> picasso 1.6 te pride 3.6M+ ornk popust--> dobiš precej več za manj cekinov.
pa sorry za ot. ;)

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko To jun 21, 2005 12:27 pm

Ja tko je pri nas doma mamo firmo, pa imamo kangooja in berlingota (ok mi mamo partnerja sam sej je isti avto), sicer sta oba dizla. Reku ti bom tko sam kangoo je bolj robusten avto in če ga imaš za delat je dober, vendar v njem ni takega udobja kot v berlingotu, tudi sami materjali v notranjosti se v kangooju ne morejo primerjati z berlingotovimi. Tudi vožnja je v berlingotu mehkejša kot v kangooju sedeži bolj udobni. To so moje lastne izkušnje najlažje se boš pa odločil sam, saj moraš oba avta sprobat. Velik sreče pri nakupu!
lp Boris

Uporabniški avatar
[Psyho]
Novinec

Napisal/-a [Psyho] To jun 21, 2005 12:38 pm

Hvala za info. Se bova s fotrom zapeljala do salona in malo posedela v avtomobilih. :)

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak To jun 21, 2005 10:36 pm

Priporocam ti Berlingota 2.0hdi, ima ga fotr in je ful zadovoljn z njim. Zakaj? V sluzbi ima dva Kangooja, bencinca 1.4 75km in 4x4 1.6 16V in je rekel, da je z njimi, kot bi se z s skatlami vozil naokoli. Pri Berlingontu pa je vse mehko, pa se sedezi so boljsi, ne glede na opremo. Pri Kangooju moras vzeti najboljso opremo vozila, da dobis iste sedeze kot pri Berlingotu. Z vsemi, ki so imeli Berlingota, so potem naslednji avto vzeli Berlingota, govorim ti iz izkusenj z ljudmi, ki so imeli Berlingota.
BERLINGO = ZAKON!
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To jun 21, 2005 10:43 pm

Testna vožnja!!
Kar se pa tiče pospeškov - ni vse odvisno od konjev in navora ter od teže. Velik vpliv imajo tudi prestavna razmerja.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr jun 22, 2005 10:10 am

Mi imamo doma kangooja 1,6 16v, sicer 4x4 varianta. Sicer sedaj ne vem, ali je kriv 4x4 ampak avto nima baš nekih pospeškov, no saj je velik in težak ampak vseeno. Kar se udobja tiče, bi bil jaz tudi na strani berlingota, meni sicer v kangooju nič ne manjka (polna oprema, nidani), samo podvozju se pa pozna, da je narejeno za prevažanje tovora. Berlingo multispace ima po drugi strani baje podvozje od xsare picasso, torej prilagojeno potnikom in verjamem da je bolj udoben kot kangoo...

Z avtom dosedaj ni bilo problemov, razen enkrat je crknila vžigalna tuljava, je pa res da ima avto samo 40kkm (4leta), torej se bodo napake še kazale...

Bi pa vseeno raje vzel kangooja, sploh 4x4 varianto... Saj čakam da se ga foter naveliča, pa ga jaz vzamem... Notri gre vse kar hočeš, 4x4 je za pozimi in malo slabše makadame super, opreme pa ima naš konkretno maksimalno...

Kar se pa cene tiče... Jah, mi smo za 2.800.000 dobili testnega z 20kkm z kot že večkrat rečeno vso opremo (klima, ABS, ASR, ESP, radio, elektrika, meglenke, servo, dodatne omarice, boljši zici itd itd...) Kar je recimo miljon cenej kot bi bil nov...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Sr jun 22, 2005 11:47 am

metallic je napisal/-a:za 3.2M pri renaultu ne dobiš ČIST NIČ. :-P
kupte raj enoprostorca. --> picasso 1.6 te pride 3.6M+ ornk popust--> dobiš precej več za manj cekinov.
pa sorry za ot. ;)

Se podpišem. ;)

Pa tudi placa, misli da ima tm tm.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

nofeardh
Nov uporabnik

Napisal/-a nofeardh Če jun 23, 2005 8:11 am

Jast ti priporočam Berlingota....So ga najprej imeli pri nas doma in ko sem jast kupoval svoj avto sploh nisem razmišljal - Berlingo. Sicer je samo 1.4 in na avtocesti
čist prešvoh - vsaj preko omejitve ne boš vozil nikoli :)

Prostora pa več kot dovolj - predvsem po višini. Komot daš notri 2-3 kolesa pokonci oz. kolo + še 2 človeka se lahko peljeta zadaj. Otroški voziček tud gre brez problema zadaj. Skratka zelo uporabno.

Drugače pa okvare: pri obeh je šlo tesnilo glave motorja (okol 90k km) in bencinska pumpa. Ostalih problemov pa do sedaj še ni bilo (tok tok).

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov