Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Ford TDDI ali TDCI 2.0, 85 KW (96KW)

Napisal/-a acom Če jun 23, 2005 9:15 am

Mal gledam rabljene forde, pa ne vem kaj je boljše. So pa seveda TDCI dražji, ker so novejši.
A mi lahko kdo pove kakšna je razlika v praksi (vožnja) med TDDI in TDCI. Pustimo tehniko (skupni vod...). Zanima me praksa. Kateri motor več zdrži, manj porabi, boljše potegne...
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Napisal/-a acom Če jun 23, 2005 9:38 am

OK, sem prebral.
Če prav razumem je TDCI zakon, TDDI je pa za na njivo ;-)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jun 23, 2005 10:52 am

Priporočam TDCIja, ker je bolj uglajen in tišji. Če ta zanima razlika med common rail dizel in dizel črpalka-šoba kar se glasnosti tiče, pripelji skupaj npr. laguno 1.9 dci in passata 1.9 ali 2.0 tdi. Pa boš slišal kateri bol po traktorsko dela.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Napisal/-a acom Po jun 27, 2005 8:17 am

Hvala za odgovore. Imam težave z internetom, pa ne morem vedno dostopat.

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kaj vzeti ?????

Napisal/-a acom To jul 19, 2005 8:11 pm

Tako, sedaj sem pa na netu našel nekaj mondeov ki so mi všeč. Mislim enega
čim prej kupiti.
Sedaj pa ne vem a se mi splača dat 300k SIT več samo zato da
bi imel TDCI namesto TDDI. A je res tolk boljši?

PS: A kdo pozna firmo syncro iz Domžal?

Uporabniški avatar
diablo_
Novinec

Kraj: www.vozimvolvo.si

Napisal/-a diablo_ Pe jul 22, 2005 1:03 am

TDCi je obcutno boljsi, ponuja tudi moznost chipanja.
Kje vidis 300k razlike, na avtonetu so nekateri tdci celo cenejsi od tddi?

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe jul 22, 2005 7:26 am

borut007 je napisal/-a:Pred dvema dnevoma sem vozil 2.0 TDCi, pod pokrovom novega Focusa.
Navdušila me je majhna poraba, tiho delovanje, ... kaj več si lahko prebereš tukaj http://www.ford-klub.net/forum/viewtopic.php?t=2503

Novi 2.0TDCi=2.0HDI(PSA)=2.0D(Volvo)
Gre za motor razvit v PSA, tovarno je prispeval pa Ford. Pazit je treba ker TDCI s 115KM ni "ta novi" TDCi (le ta se vgrajuje šele dobrega pol leta v Forde) ki je v bistvu Peugeotov HDI. Stari TDCi ki ga ogledujemo pa je še fordov hišni motor za katerega pa sumim da so ga izdelali zunaj fordovega koncerna, konec koncev pa ni bitno...

Kakorkoli enak motor kot je v novem Focusu je v vseh 2.0dizlaših zgoraj omenjenih znamk(razen mislim da jih še ni v Modeotu nisem pa ziher). Edini minus ki so mu ga očitali je precejšnja turbo luknja, sploh če je motor v malo težjem avtomobilu (P407) ne smeš bit ravno len s menjalnikom ker bo avto preprosto počakal.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
acom
Novinec

pa ga 'mam

Napisal/-a acom Pe jul 29, 2005 7:13 am

No pa sem našel enega mondea zase - karavan, TDCI, 96kW. Danes popoldne uredim vso birokracijo in ga odpeljem.

EAGLE-1
Nov uporabnik

Napisal/-a EAGLE-1 Sr avg 03, 2005 5:51 pm

Acom, čestitam. Poročaj kako si zadovoljen. Glede TDDIja pa tkole. Ga mam cca četrt leta, nardu skor 20 000 km, Focus limuzina (4v) Ghia oprema letnik 03....in moram rečt samo 1A motor in avto. Poraba 5L, motor ma super navor, dovolj moči za 200km/h na avtobanu in dovolj zaloge za varno prehitevanje. Nimam kej za rečt razen pohvale.

Grega

ps. Brat ma TDCIja in sem ga že vozil....malce bolj skoči, sicer pa se jima pozna da sta v tesnem sorodstvu.

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Napisal/-a acom Pe avg 05, 2005 10:32 am

Avto sem dobil šele v torek (ne v petek kot sem mislik). Teče OK. Danes ga peljem na večji servis (20.000km).
Presenečen (pozitivno) sem nad tihostjo pri višjih hitrostih. Prej sem imel bencinarja (tudi 2.0 VW), pa moram reč, da je tale pri 150km/h bistveno tišji; je pa res da je bil oni star deset let.
Hvala vsem zgoraj, ki ste mi ga svetovali. TDCi Rools ;-)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 18 gostov