Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lenka
Nov uporabnik

Opel Zafira (2002) ali Citroen Xsara Picasso

Napisal/-a lenka So jun 25, 2005 9:29 am

Odločam se za nakup novega vozila in zanima me vaše mnenje o teh dveh avtih. Kje so prednosti in slabosti teh vozil, šibke točke... Cenovno sta ob znatnih popustih približno enaki (Zafira 1,6 bencin - 3,7 mio, Picasso 1,8 diesel - 3,8 mio), vendar pa sem do zdaj vozila Renaulte in o karakteristikah teh znamk nimam pojma. Letno naredim cca 25000 km. Hvala.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO So jun 25, 2005 9:47 am

Picasso nima 1.8 diesel motorja, verjetno si mislila 1.6 HDi s 110 KM, ki je odličen motor, nov in razvit v sodelovanju s Fordom. Mislim, da gre v tem primeru za odlično izbiro.

Kar se tiče Zafire, pa ravnokar pričakujemo novo (je tudi že predstavljena) in mene osebno ne prepriča toliko. Zakaj si napisala 2002. A je Zafira rabljena?

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo So jun 25, 2005 9:50 am

hja zdaj govoris o dizlu in bencinarju.. nevem kaksna je tvoja zelja..
no whatever :) hotel sem ti samo napisat naslednje, lastil sem si namrec zafiro.. moje izkusnje so zelo dobre, super avtek, res sem bil zaodovoljen z njim. Samo je pa dilema 1,6 bencin, hmmm sam sem mel 2.0 DTI in je je blo Ok. pil mi je nekje 7 povprecno. pa ga nisem sparal, kako pa je z bencinarjem pa nevem...

v glavnem moj glas gre za ZAFIRO 8)

lenka
Nov uporabnik

Napisal/-a lenka So jun 25, 2005 10:06 am

don CONSIGLIO je napisal/-a:Picasso nima 1.8 diesel motorja, verjetno si mislila 1.6 HDi s 110 KM, ki je odličen motor, nov in razvit v sodelovanju s Fordom. Mislim, da gre v tem primeru za odlično izbiro.

Kar se tiče Zafire, pa ravnokar pričakujemo novo (je tudi že predstavljena) in mene osebno ne prepriča toliko. Zakaj si napisala 2002. A je Zafira rabljena?

LP,
don CONSIGLIO

Sorry, za napačen podatek, gotovo imaš prav glede Picassoja. Glede Zafire sem mislila odhajajoči model, ampak novo vozilo.

lenka
Nov uporabnik

Napisal/-a lenka So jun 25, 2005 10:10 am

gorgo, to je tudi moj pomislek. Zafira je težak avto in 1,6 motor bi lahko bil slaboten. Do močnejšega pa pri Opel Zafiri finančno ne sežem. O dizlu/bencinarju pa govorim, ker se še nisem odločila. Kilometrov naredim ravno tam-tam, do zdaj sem vedno vozila bencinarje, mika pa me skromna poraba dizlov.

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 So jun 25, 2005 10:46 am

Moj glas gre k Picassotu. Statistika okvar mu je zelo naklonjena.
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So jun 25, 2005 11:57 am

Moj glas gre Picasotu. Pe če se boš odločevala za tega probi dobit 1.9 HDi 110KM k so zlo redki, namreč večinoma folk kupuje kr 90KM. Drgač ti pa tolk rečem da po ADAC-u je Picano najmanj pokvarljiv avto na svetu, oz. najmam popravil je blo narjenih na tem avtu.

Upam da se boš pravilno odločla.

dirty
Nov uporabnik

Napisal/-a dirty So jun 25, 2005 6:43 pm

Hmm, moj glas gre tud picassotu :wiihuu , ga je brat februarja kupu, dizelčka. Kar lepo dela, pa placa je tud zlo velik. Men je zelo presenetel kolk placa je znotrej :noro , medtem ko od zunaj deluje mal majhen.
Sam mu je pa en špegu zbou v tem cajtu :/:o:/ , pa je bil nov okrog 80 jurjev na uradnem servisu (hvala bogu za kasko :[] ). Upam da niso vsi deli tako drag :pray: i.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So jun 25, 2005 6:57 pm

med tvojima dvema morda res picasso,

a so se ti renoji tako zelo zamerili :?: , ker oba tvoja je težko primerjati z novim scenicom, ki je toliko novejši in sodobnejši... morda cena?
lp pilgrim

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej So jun 25, 2005 7:10 pm

Picasso. Statistike govorijo.

lenka
Nov uporabnik

Napisal/-a lenka So jun 25, 2005 9:28 pm

Hja, Pilgrim, res so se mi zamerili, Renaulti namreč. Laguna, letnik 01, mi je lepo služila do lani oktobra, ko je crknil računalnik, potem je šel menjalnik, pa sklopka, pa zavorne ploščice, pa (še vem ne, kaj, ampak vsak obisk servisa je bil 100K in več... )Zdaj mam pa dost in Renaultovih servisov tudi videti nočem več. Saj ne, da ne bi bili fantje prijazni in delujejo profesionalni, ampak stroški!!! Saj sem tudi Scenica pogledala, ok, je pa trenutno predrag.
Tehtnica se nagiba k Citroenu in Zafira, tudi če je lepa za pogledat, je out... Pogledat bom šla še Škode. Price performance je menda ok... Se bom pustila poučiti. Kakšno mnenje? Sorry, ker morim, ampak ste moje edino upanje, da dobim vtis predno se spet nasadim, kot sem se z Laguno. Res pa je kupovanje avtomobila loterija.
LP, Lenka

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx So jun 25, 2005 9:42 pm

Picasso 100% čeprav mam zdej Opla,sem imel prej Citroena in udobje v vožnji ni primerljivo,pa tudi kvaril se mi ni čisto nič.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon So jun 25, 2005 9:51 pm

So povprečne vožnje krajše (manj kot 5km) ali daljše?
Slika

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak So jun 25, 2005 11:32 pm

lenka je napisal/-a:Hja, Pilgrim, res so se mi zamerili, Renaulti namreč. Laguna, letnik 01, mi je lepo služila do lani oktobra, ko je crknil računalnik, potem je šel menjalnik, pa sklopka, pa zavorne ploščice, pa (še vem ne, kaj, ampak vsak obisk servisa je bil 100K in več... )Zdaj mam pa dost in Renaultovih servisov tudi videti nočem več. Saj ne, da ne bi bili fantje prijazni in delujejo profesionalni, ampak stroški!!! Saj sem tudi Scenica pogledala, ok, je pa trenutno predrag.
Tehtnica se nagiba k Citroenu in Zafira, tudi če je lepa za pogledat, je out... Pogledat bom šla še Škode. Price performance je menda ok... Se bom pustila poučiti. Kakšno mnenje? Sorry, ker morim, ampak ste moje edino upanje, da dobim vtis predno se spet nasadim, kot sem se z Laguno. Res pa je kupovanje avtomobila loterija.
LP, Lenka

Moj glas je za Zafiro, ima dober sistem polaganja sedezev v dno in notranjost mi je boljsa kot pri Picassu. Pa recimo picasso ima tisti cuden digitalni stevec (vse nekaj skace in utripa :roll: , pa manjka mu stevec obratov motorja.
Pri Zafiri moras pa vzeti nujno vsaj 1.8 masino, ker 1.6 je preslabotna (oba bencinca)
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

lenka
Nov uporabnik

Napisal/-a lenka Ne jun 26, 2005 9:46 am

Nixxon je napisal/-a:So povprečne vožnje krajše (manj kot 5km) ali daljše?

Na dan delam najmanj 70 km + občasno službene poti po Sloveniji in sosednjih državah, 2x letno daljša relacija (dopust) 1000 do 3000 km.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jun 26, 2005 10:17 am

Citroën ! 8) torej Picasso ! :P

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne jun 26, 2005 11:00 am

lenka je napisal/-a:
don CONSIGLIO je napisal/-a:Picasso nima 1.8 diesel motorja, verjetno si mislila 1.6 HDi s 110 KM, ki je odličen motor, nov in razvit v sodelovanju s Fordom. Mislim, da gre v tem primeru za odlično izbiro.

LP,
don CONSIGLIO

Sorry, za napačen podatek, gotovo imaš prav glede Picassoja. Glede Zafire sem mislila odhajajoči model, ampak novo vozilo.

Jaz bi ti poleg omenjenih predlagal še Alteo. Meni se zdi to res odličen avtomobil z veliko prostora, atraktivno obliko (daleč pred vsemi ostalimi v svojem razredu) ter odlično podvozje in tehniko nasploh. Poglej si recimo to primerjavo (ne vem pa, kako je s popusti pri enih in drugih):

http://www.najdi.si/snsi/avtomobili/avt ... SX+2.0+HDi

Se mi zdi modernejša in predvsem cenejša alternativa od Opla. Poleg tega je Altea tudi najbolje vodljiv avto v svojem razredu ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Ne jun 26, 2005 11:07 am

Tko ti bom na splošn reku. Če se hočeš udobn vozit pa ne preveč tko na izgled gleat kup Picasso, če pa hočeš da bo avto mal bolj našminkan, pa take zadevce, pa ne preveč udobn v daljših razdaljah pa kup alteo. Js sam bi izpbral Picasso ker mi je vseen bolj všeč da se udobn furaš ne pa da vsak gleda kak avto maš pa to. Namreč odločitev je tvoja pa upam da se boš pametno odločila.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne jun 26, 2005 1:13 pm

Res je, lahko z prakse povem da se piccasoti res zelo malo kvarijo.
Odvisno od oblike kaj ti je usec.
Za opla nimam pojma.
lp

Uporabniški avatar
Narodnjak
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Narodnjak So jul 02, 2005 2:04 pm

Glih prejšn tedn so sosedu odpeljal Picassota izpred bloka na servis, ker je mel ene probleme ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: meganer in 6 gostov